Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
"Βασιλιάς" της Ευρώπης ο Ολυμπιακός!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Βασιλιάς" της Ευρώπης ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός διατήρησε με αναμφισβήτητο τρόπο τα σκήπτρα του στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού νίκησε στο Λονδίνο με 100-88 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τελικό της Ευρωλίγκα! Οι "ερυθρόλευκοι" έγιναν η τρίτη ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (είτε ως Κύπελλο Πρωταθλητριών, είτε ως Ευρωλίγκα), που φθάνει σε δεύτερη διαδοχική κατάκτηση, μετά την Γιουγκοπλάστικα και την Μακάμπι, ενώ το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται για τρίτη διαδοχική φορά στην κορυφή, αφού το 2011 τον τίτλο είχε πάρει ο Παναθηναϊκός.
Ο τωρινός τίτλος του Ολυμπιακού είναι ο τρίτος στην ιστορία του κι ο ένατος για ελληνική ομάδα από το 1996, όταν έκανε αρχή ο Παναθηναϊκός στο Παρίσι, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει πάρει παραπάνω από τους μισούς τίτλους τα 17 τελευταία χρόνια!
Αν πέρσι η κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό θεωρήθηκε - και ήταν - έκπληξη, η φετινή ήταν απόλυτα φυσιολογική, αφού η ομάδα του Μπαρτζώκα αποδείχθηκε μια κλάση καλύτερη την κατάλληλη στίγμη απ' όλους τους αντιπάλους της! Δεν είναι μόνο η διαφορά με την οποία νίκησε και στα δύο ματς, αλλά κι ο τρόπος, πρώτα μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (χθες νίκησε 74-73 την Μπαρτσελόνα στον μικρό τελικό) και στον τελικό
 αλλάζοντας κατά 100% τη μορφή του ματς, από το πρώτο στα υπόλοιπα δεκάλεπτα.
Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε να χάνει με 17π. στο πρώτο δεκάλεπτο (10-27), αλλά οι "αναπληρωματικοί" με την άμυνά τους τον ξαναέβαλαν στο παιχνίδι (καθοριστικός σ' αυτό ο Στράτος Περπέρογλου) κι από τη στιγμή που "ψαλίδισε" τη διαφορά (37-41 στο ημίχρονο), ήταν πλέον το φαβορί για τη νίκη στην επανάληψη. Η ελληνική ομάδα, με εκπληκτική ψυχολογία και θαυμάσια αγωνιστική εικόνα,  πέτυχε σε τρεις περιόδους 90 πόντους (οι "ειδικοί" έλεγαν ότι ένα μεγάλο σκορ ευνοεί την Ρεάλ) και 39 στο τελευταίο δεκάλεπτο (61-61 το σκορ στο 30΄)!
Ο ¨Εισι Λό (20π.) αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης που πέτυχε 22 πόντους (όλους στο β' ημίχρονο) με καθοριστικά τρίποντα ψηφίστηκε για τρίτη φορά πολυτιμότερος παίκτης ενός "φάιναλ φορ" (είχε προηγηθεί η διάκριση του 2009 με τον Παναθηναϊκό και η περσινή στην Κωνσταντινούπολη) και "ισοφάρισε" τον Τόνι Κούκοτς. Σπουδαία δουλειά έκαναν για μια ακόμη φορά οι Χάινς και Σλούκας, ενώ δεν υπάρχει παίκτης του Ολυμπιακού που να υστέρησε (ο Πάουελ ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα, έπαιξε για λίγο, αλλά δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL