Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Όπισθεν ολοταχώς από τον Αυγενάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όπισθεν ολοταχώς από τον Αυγενάκη

Πίσω... ολοταχώς από τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος, υπό το βάρος εντονότατων αντιδράσεων, έσπευσε να διορθώσει την τροπολογία - τερατούργημα που κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία κρατούσε εντός... παιχνιδιού παράγοντες που έχουν καταδικαστεί για κακούργημα σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Η τροπολογία προκάλεσε τη δριμύτατη κριτική της αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο να καλεί τον Λευτέρη Αυγενάκη να πει ποιους «φωτογραφίζει»:

«Ποιους 'φωτογραφίζετε' εδώ, κύριε Αυγενάκη; Έχετε το πολιτικό σθένος να μας πείτε ποιους 'φωτογραφίζετε' με αυτή την τροπολογία, να πείτε τα ονόματα εκείνων των καταδικασμένων, εκείνων που έχουν παραπεμφθεί τελεσίδικα στο δικαστήριο και εκείνων που έχουν τελεσίδικη δικαστική απόφαση που τους καταδικάζει για απάτες, για εκβιάσεις, για στημένους αγώνες, οι οποίοι από αύριο θα επιστρέψουν στη διοίκηση αθλητικών σωματείων; Ποιοι είναι; Γιατί δεν έχετε το σθένος να τους κατονομάσετε εδώ;» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για «καταστάσεις που δημιουργούν νέο τοπίο διαπλοκής».

«Να μας μοιράσετε τις φωτογραφίες όσων ευνοούνται από την τροπολογία» είπε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης.

Μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού θέλησε να υπερασπιστεί την τροπολογία την ώρα που αναγκαζόταν σε μια εντυπωσιακή οπισθοχώρηση, η οποία «αποτυπώθηκε» στη φράση μέσω νομοτεχνικής βελτίωσης: «...έως ότου εκδοθεί απαλλακτική απόφαση». Αυτό σημαίνει, πλέον, πως το κώλυμα θα ακολουθεί τον εκάστοτε καταδικασμένο παράγοντα μέχρι να υπάρξει -εάν υπάρξει- απαλλακτική απόφαση.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL