Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ / Ανοίγει κι άλλα μέτωπα ο «Μαυρογυαλούρος»!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ / Ανοίγει κι άλλα μέτωπα ο «Μαυρογυαλούρος»!

«Τη στιγμή που περισσότερο από άλλες φορές ο ελληνικός αθλητισμός είχε την ανάγκη της στήριξης της πολιτείας, αυτή η στήριξη ψαλιδίζεται» από τον Λ. Αυγενάκη, αναφέρουν οι πρωταθλητές του στίβου στην επιστολή τους...

Είναι τόσο φανερή η αντιπαλότητα του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την τωρινή διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, που «βγήκαν στα κεραμίδια» σύσσωμοι οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας του στίβου και για πρώτη φορά έστειλαν επιστολή, για να καταθέσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης στον αθλητισμό στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την επιστολή υπογράφουν 58 πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, μεταξύ των οποίων όλα τα κορυφαία ονόματα (Κατερίνα Στεφανίδη, Κώστας Φιλιππίδης, Βούλα Παπαχρήστου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Μίλτος Τεντόγλου, Μαρία Μπελιμπασάκη, Δημήτρης Τσιάμης, Κώστας Δουβαλίδης, Εμμανουήλ Καραλής κ.λπ.) και 24 ομοσπονδιακοί προπονητές, που ζητάνε να επιστραφούν στην ομοσπονδία οι 422.000 ευρώ, που «κόπηκαν» από τον φετινό προϋπολογισμό σε σχέση με το 2019, και, από την άλλη, να κοιτάξει η Πολιτεία τις υποδομές, όπου τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα, με την ακύρωση της συμφωνίας για το «σπίτι του στίβου» στον Κορυδαλλό και τη μη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού από την ομοσπονδία τους.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει με κάθε τρόπο να χειραγωγήσει και τον αθλητισμό, ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες, και δεν είναι τυχαίο ότι τις μεγαλύτερες περικοπές στις ετήσιες τακτικές επιχορηγήσεις τις δέχτηκαν ο ΣΕΓΑΣ, η ΚΟΕ και η ΕΟΚ, με τους οποίους το «επιτελικό κράτος» έχει κόψει και την "καλημέρα» και δεν απαντάει καν στις επιστολές τους, «όπως θα απαιτούσε η αστική ευγένεια», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και διευθυντή της ΑLCO Kώστα Παναγόπουλο, που δεν θα τον έλεγες και... ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τέτοια η αλαζονική συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη που ακόμη κι η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής -κι αυτήν δεν μπορείς να την πεις «ΣΥΡΙΖΑ»- τον κατήγγειλε, την περασμένη Πέμπτη, και «αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την αποδοκιμασία της, αλλά και τον έντονο προβληματισμό της, για την ανεξήγητα ανοίκεια αντιμετώπιση της οποίας έτυχε, κατά τη χθεσινή συνάντηση τους, ο γ.γ. της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κολυμπάδης εκ μέρους του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Η στάση του πολιτικού προϊστάμενου του ελληνικού Αθλητισμού προς το πρόσωπο του γενικού γραμματέα της ΕΟΕ, κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Ελληνικού Αθλητισμού, είναι αδικαιολόγητη και προσβάλλει στο σύνολό της την ΕΟΕ, όλα τα μέλη της και την Ελληνική Αθλητική οικογένεια».

Στην ίδια συνεδρίασή της η ΕΟΕ αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική των πρωταθλητών και των προπονητών του στίβου και να στείλει κι αυτή επιστολή διαμαρτυρίας απευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία θα παρουσιάζεται η θέση της σε σχέση με επικείμενο αθλητικό νόμο, διαφωνώντας κάθετα με τον «θεσμικό» τρόπο που θέλει να χειραγωγήσει τις αθλητικές ομοσπονδίες ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Μιλώντας... προφητικά και χαρακτηρίζοντας «Μαυρογυαλούρο» τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο τομεάρχης Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς είπε, στις αρχές της εβδομάδας, Στο Κόκκινο Ρόδου 103,7: «Είναι σαφές ότι όποιος δεν στοιχίζεται με τη Νέα Δημοκρατία, όποια ομοσπονδία δεν διοικείται από κομματάρχες της Νέας Δημοκρατίας, μπαίνει εκδικητικά στο στόχαστρο. Αυτό φαίνεται και από τις επιχορηγήσεις. Η παραμονή στη θέση του θα κριθεί από πολλούς παράγοντες. Ένας απ’ αυτούς είναι αν θα προλάβει να ξεχρεώσει τα προεκλογικά γραμμάτια στους επιφανείς φίλους της Νέας Δημοκρατίας».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL