Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Εθνικό προπονητικό κέντρο / Εθνικό προπονητικό κέντρο: Έχει... θράσος ο Λευτέρης Αυγενάκης!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνικό προπονητικό κέντρο / Εθνικό προπονητικό κέντρο: Έχει... θράσος ο Λευτέρης Αυγενάκης!

Απύθμενο θράσος από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που, αντί να λέει «ευχαριστώ» για τα όσα έτοιμα του παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση, βγαίνει και λέει «κι από πάνω» πως «δεν έχουν τελειωμό τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ»!

Κατηγορεί ότι τάχα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί τρία χρόνια «κοσκίνιζε για να μην ζυμώσει» τη σύμβαση παραχώρησης του Ολυμπιακού Χωριού από τον ΟΑΕΔ στη ΓΓΑ, όταν οι κυβερνήσεις από το 2004 μέχρι το 2015 είχαν αφήσει το Ολυμπιακό Χωριό να «αραχνιάσει»! Υπόσχεται ότι θα αξιοποιηθεί «μόλις ολοκληρωθεί τις προσεχείς εβδομάδες η παράδοση - παραλαβή από τον ΟΑΕΔ στη ΓΓΑ», όταν οι σχετικές υπογραφές έχουν «πέσει» από τη Μαρία Καραμεσίνη και τον Ιούλιο Συναδινό από τις 24 Ιουνίου του 2019 κι όλο αυτό το διάστημα η διαδικασία ενεργοποίησης μια απλής επιτροπής παραλαβής των κινητών και ακίνητων στοιχείων της εγκατάστασης έχει «παγώσει» από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

Η παραχώρηση αποσκοπούσε -και ελπίζουμε να αποσκοπεί...- στη δημιουργία ενός νέου εςθνικού προπονητικού κέντρου, στο πλαίσιο του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού που είχε εκπονηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού - Αθλητισμού και τη ΓΓΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι παραχωρούμενες αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν συγκρότημα κλειστών γυμναστηρίων με τους βοηθητικούς τους χώρους, κολυμβητική δεξαμενή με τις εγκαταστάσεις της, στάδιο, γήπεδα τένις, αντλιοστάσιο άρδευσης του γηπέδου και χώρους στάθμευσης.

Τον Λευτέρη Αυγενάκη τον στενοχωρεί ότι η σύμβαση παραχώρησης υπογράφηκε κανονικά, χωρίς οι έκτακτες εκλογές του Ιουλίου του 2019 να εμποδίσουν την αυτονόητη «συνέχεια του κράτους». Ενοχλήθηκε, προφανώς, επειδή κατάλαβε ότι δεν μπορεί να περάσει εύκολα κανένα σενάριο ιδιωτικοποίησης των εγκαταστάσεων. Ενοχλήθηκε επίσης γιατί οι όροι παραχώρησης από τον ΟΑΕΔ στη ΓΓΑ για 99 χρόνια δεν επιτρέπουν αλλαγές χρήσης γης και των εγκαταστάσεων, την τσιμεντοποίηση στους πρόποδες της Πάρνηθας και παραχωρήσεις σε τρίτους.

Ο πρώην γγΑ Ιούλιος Συναδινός, εκτός από τις ερωτήσεις που έγιναν στον Λ. Αυγενάκη με αφορμή την καπηλεία του και δεν απαντήθηκαν, έχει ακόμη τρεις να κάνει:

* «Θα εντάξει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού στον Εθνικό Aθλητικό Σχεδιασμό, όπως σχεδίασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ή θα τις παραχωρήσει σε ιδιωτικές αθλητικές ακαδημίες και κάθε λογής μάνατζερ;

* Θα έχουν δωρεάν πρόσβαση για χρήση και συμμετοχή στη διοίκηση ο σύλλογος των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, ο ΣΕΓΑΣ και η ΚΟΕ, όπως είχε συμφωνηθεί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ή θα αποκλειστούν και θα πέσουν τα χαράτσια σύννεφο;

* Υπάρχει πλάνο βιωσιμότητας και στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό, όπως είχε προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Με ποιον προϋπολογισμό; Και πότε θα το εμφανίσουν;».

Να σημειωθεί ότι και οι διοικητικές πράξεις για την απαγκίστρωση του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων από το ΤΑΙΠΕΔ, την επανάκτησή του από τη ΓΓΑ και εν συνεχεία την ένταξή του στο ΣΕΦ έχουν ημερομηνίες από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2019 και τις υπογραφές του Γιώργου Βασιλειάδη και του Ιούλιου Συναδινού. Είναι πρόκληση να παριστάνει ο συγκεκριμένος υφυπουργός τον ευεργέτη της ΚΑΕ ΑΕΚ...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL