Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Ομάδα εργασίας από τη Σούπερ Λιγκ - Φωτης Κωστούλας, ιδιοκτήτης Παναιτωλικού, στην "Α": Τι θα συμβεί εάν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και βρεθεί θετικός ποδοσφαιριστής ή μέλος μιας ομάδας; / Οι ΠΑΕ προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο του φετινού πρωταθλήματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομάδα εργασίας από τη Σούπερ Λιγκ - Φωτης Κωστούλας, ιδιοκτήτης Παναιτωλικού, στην "Α": Τι θα συμβεί εάν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και βρεθεί θετικός ποδοσφαιριστής ή μέλος μιας ομάδας; / Οι ΠΑΕ προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο του φετινού πρωταθλήματος

Εν μέσω πανδημίας, ο χρόνος μετράει αντίστροφα -και- για το ελληνικό πρωτάθλημα. Χθες, η Σούπερ Λιγκ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε τις κινήσεις που θα κάνει η ομάδα εργασίας που αποτελείται από εκπροσώπους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Λάρισα και Ατρόμητο σχετικά με τις επιπτώσεις της διακοπής λόγω κορωνοϊού και τη σύνταξη προτάσεων για την αντιμετώπισή τους. Επίσης, δόθηκε εντολή προς διεθνή ελεγκτικό οίκο για την τεχνοκρατική καταγραφή των οικονομικών συνεπειών.

Διάταξη για τροποποίηση κανονισμών

Παράλληλα, κινητικότητα παρατηρείται και στο υφυπουργείο Αθλητισμού, που χθες γνωστοποίησε πως έχει ετοιμάσει “νομοθετική διάταξη, η οποία θα επιτρέπει την τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, όλων των αθλημάτων, με άμεση ισχύ από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο», λύνοντας τα... χέρια στις Λιγκ για κάθε απόφαση, ενώ άφησε ανοιχτό «παράθυρο» και για αναδιάρθρωση. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως κάθε απόφαση δεν μπορεί να είναι μονομερής.

Στις 24 Απριλίου οι αποφάσεις

Η 24η Απριλίου θεωρείται, κατά πολλούς, η ημερομηνία όπου στον συνεταιρισμό της Σούπερ Λιγκ θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος, εάν δηλαδή θα ολοκληρωθεί, έστω κεκλεισμένων των θυρών, ή θα διακοπεί οριστικά. Μέχρι στιγμής, ανοιχτά θεωρούνται όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, την ώρα που τις τελευταίες ώρες διακινείται η πληροφορία που θέλει την κυβέρνηση να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για οριστικό «λουκέτο» στο τέλος του μήνα.

Το αγκάθι στην ανάδειξη πρωταθλητή

Για να ληφθεί απόφαση για οριστική διακοπή από τη Σούπερ Λιγκ απαιτείται, πάντως, να συμφωνήσουν οι «μεγάλοι» στην ανάδειξη φετινού πρωταθλητή βάσει βαθμολογικής κατάταξης, πράγμα που δεν θεωρείται εύκολο, ενώ πιθανότατα οι δικαστικές εκκρεμότητες του ΠΑΟΚ και η τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών θα παίξει τον... δικό της ρόλο στην τελική απόφαση. Τι σημαίνει αυτό; Ο Δικέφαλος δύσκολα θα συμφωνήσει εάν δεν γίνει ξεκάθαρο πως η όποια τιμωρία αφαίρεσης βαθμών δεν θα ισχύσει την επόμενη περίοδο.

Φ. Κωστούλας: Και αν έχουμε κρούσμα;

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη, την πρόταση για οριστική διακοπή έφερε στο «τραπέζι» ο Γιάννης Αλαφούζος, με αρκετούς συλλόγους να συμφωνούν, μεταξύ των οποίων ο Παναιτωλικός. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Φωτης Κωστούλας, εξέφρασε μέσα από την «Αυγή» την απορία του: «Πέρα από το οικονομικό σκέλος, τι θα συμβεί εάν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και βρεθεί θετικός ποδοσφαιριστής ή μέλος μιας ομάδας; Δεν θα πρέπει να μπει σε καραντίνα ολόκληρη η ομάδα αλλά και όποια άλλη που έχει παίξει ως αντίπαλος;». Αυτονόητη η απάντηση.

ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL