Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Αποκαλυπτικά στοιχεία για δωροδοκία μελών της FIFA σχετικά με τα Mουντιάλ της Ρωσίας και του Κατάρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκαλυπτικά στοιχεία για δωροδοκία μελών της FIFA σχετικά με τα Mουντιάλ της Ρωσίας και του Κατάρ

Στελέχη της FIFA δωροδοκήθηκαν για να ψηφίσουν υπέρ των υποψηφιοτήτων για τα Μουντιάλ του 2018 (Ρωσία) και του 2022 (Κατάρ), σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που το δικαστικό σύστημα μιας χώρας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε δωροδοκία στην ψηφοφορία για τη χώρα διεξαγωγής των Μουντιάλ.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Μπρούκλιν, κατηγορούνται τρία νέα άτομα και μια εταιρεία. Συγκεκριμένα κατηγορείται ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA και πρώην πρόεδρος της Concacaf, Τζακ Βάρνερ, ότι έλαβε 5 εκατ. δολάρια για να ψηφίσει υπέρ της Ρωσίας.

Εκτός από τον Τζ.Βάρνερ, το έγγραφο του εν λόγω ομοσπονδιακού εισαγγελέα αναφέρεται και στον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Γουατεμάλας και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA Ραφαέλ Σαλγέρο. Ο τελευταίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δέχθηκε 1 εκατ. δολάρια σε αντάλλαγμα για την υποστήριξή του στη ρωσική υποψηφιότητα.

Στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι αρκετοί παράγοντες έλαβαν φακέλους προς εξαγορά των ψήφων τους. Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF), Ρικάρντο Τεξέιρα και ο πρώην πρόεδρος της CONMEBOL, Νίκολας Λεόζ, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 2019.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL