Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
ΠΥΓΜΑΧΙΑ - ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΛΟΝΔΙΝΟΥ / Προ - ολυμπιακό τουρνουά Λονδίνου: Τρεις Τούρκοι «θετικοί» στον κορωνοϊό!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΥΓΜΑΧΙΑ - ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΛΟΝΔΙΝΟΥ / Προ - ολυμπιακό τουρνουά Λονδίνου: Τρεις Τούρκοι «θετικοί» στον κορωνοϊό!

Τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή κατηγορεί η Ομοσπονδία Πυγμαχίας της Τουρκίας, καθώς δύο Τούρκοι πυγμάχοι και ένας προπονητής βρέθηκαν «θετικοί» στον κορωνοϊό μετά τη συμμετοχή τους στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου, που ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου και διακόπηκε άρον - άρον τρεις μέρες αργότερα λόγω της εξάπλωσης του ιού και στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι Τούρκοι κατηγορούν τη ΔΟΕ για ανεύθυνη στάση, καθώς επέτρεψε να ξεκινήσει η διοργάνωση, στην οποία πήραν μέρος 350 αθλητές και αθλήτριες.

«Αλλάζουμε τα σχέδιά μας ώστε να μπορέσουν οι αθλητές από 60 χώρες να επιστρέψουν στις πατρίδες τους απρόσκοπτα» ανέφερε, μετά τη διακοπή, η σχετική ανακοίνωση της ειδικής επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά για τους δύο Τούρκους πυγμάχους και τον προπονητή τους ήταν ήδη αργά.

Μετά τη διακοπή η ομάδα της Τουρκίας επέστρεψε «σπίτι» της και εκεί αποδείχθηκε πως τα συγκεκριμένα τρία άτομα ήταν «θετικά» στον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Πυγμαχικής Ομοσπονδίας Εγίπ Γκοζγκέζ κατηγορεί ευθέως τη ΔΟΕ: «Ενώ όλος ο κόσμος έλαβε ακραία μέτρα για ν’ αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, δεν καταλαβαίνω γιατί η επιτροπή της ΔΟΕ και η βρετανική κυβέρνηση επέτρεψαν να ξεκινήσει το τουρνουά, παρότι πολλοί από εμάς είχαμε έντονες ανησυχίες. Ήταν ανεύθυνη. Τρία μέλη μας δυστυχώς είναι θετικά στον κορωνοϊό».

Ο Τούρκος παράγοντας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη ΔΟΕ και ενημέρωσε τις άλλες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες του αθλήματος.

Στο προ-ολυμπιακό τουρνουά συμμετείχαν και 9 Έλληνες αθλητές, με αρκετούς συνοδούς προπονητές, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα δυσάρεστο νέο από την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας. Την στιγμή της διακοπής της διοργάνωσης ο Αλέξανδρος Τσανικίδης (63κ.) βρισκόταν μία νίκη μακριά από την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ ελπίδες πρόκρισης είχαν και οι Νικολέτα Πίτα (60κ.) και Διονύσης Πεφάνης (69κ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL