Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ - ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Διεργασίες και σκέψεις για την επόμενη μέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ - ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Διεργασίες και σκέψεις για την επόμενη μέρα

O κορωνοϊός έχει επιφέρει πρωτοφανείς συνέπειες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο. Ήδη η UEFA ανέστειλε τη διεξαγωγή του Euro 2020 μεταθέτοντάς το για τον επόμενο χρόνο, ενώ έχουν σταματήσει και οι μεγάλες διασυλλογικές διοργανώσεις το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. «Θύμα» του κορωνοϊού και το φετινό Κόπα Αμέρικα, το οποίο διοργανώνει η CONMEBOL.

Βασικός στόχος της UEFA είναι να τελειώσουν μέσα στον Ιούνιο τα εθνικά πρωταθλήματα και, αν είναι εφικτό, τα δύο ευρωπαϊκά κύπελλα που γίνονται υπό την αιγίδα της.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν δήλωσε πρόσφατα πως «δεν εξαρτάται από εμάς το πώς θα ολοκληρωθούν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά από τους ειδικούς. Έχουμε Plan A, B, C και D, όμως όλα εξαρτώνται από τον χρόνο, από το πότε θα αρχίσουμε πάλι να παίζουμε ποδόσφαιρο. Είναι πολύ πρόωρο να πω οτιδήποτε. H UEFA, η ECA και η Ένωση Ποδοσφαιριστών θα κάνουμε ένα γκρουπ και θα εξετάσουμε όλες τις πιθανότητες».

Από την αρχή της συνειδητοποίησης της σοβαρότητας του προβλήματος του κορωνοϊού διαμορφώθηκαν διάφορες στάσεις απέναντι στο ζήτημα. Σε κάποιες χώρες διακόπηκαν αμέσως τα πρωταθλήματά τους, ενώ άλλες επέτρεπαν τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Σιγά - σιγά γινόταν ολοένα και μεγαλύτερος ο αριθμός πρωταθλημάτων που «κατέβαζαν ρολά». Πριν από λίγες μέρες τα πρωταθλήματα συνεχίζονταν στην Τουρκία, στη Λευκορωσία, στη Γεωργία, στο Καζακστάν, στο Κόσοβο και στη Μάλτα, ενώ στη Ρωσία αποφάσισαν μόλις την Τρίτη να προχωρήσουν σε ολικό «λουκέτο».

Τα ποδοσφαιρικά δρώμενα έχουν «παγώσει» σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνονται διεργασίες και σκέψεις για την επόμενη μέρα. Στο σημείο αυτό προκύπτουν διάφορα ζητήματα. Για παράδειγμα όλοι ξέρουν πως η τελική φάση του Euro 2020 θα γινόταν για πρώτη φορά σε πολλές χώρες ταυτόχρονα.

Μετά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και την οικονομική ύφεση, που έχει ήδη ξεκινήσει, πόσο σίγουρο είναι πως θα αντέξουν στα έξοδα όλες αυτές οι χώρες; Τι θα γίνει με τις πολλές αεροπορικές μετακινήσεις που χρειάζονται εξαιτίας της μορφής που σχεδιάστηκε για το αναβληθέν Euro; Όλα δείχνουν πως και στο ποδόσφαιρο, μετά τον κορωνοϊό, όλα θα είναι διαφορετικά...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL