Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Γεννάνε και τα... κοκόρια του!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Γεννάνε και τα... κοκόρια του!

Ο κορυφαίος παίκτης του φετινού Ολυμπιακού Γάλλος Ματιέ Βαλμπουενά, ανανέωσε και για του χρόνου το συμβόλαιό του...

Ο φετινός ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν των τελευταίων χρόνων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι αυτήν την περίοδο η καλύτερη ελληνική ομάδα και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματά της σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και στη γενικότερη εικόνα, που βγάζει μέσα στα γήπεδα.

Μετά από δύο αρκετά δύσκολα χρόνια, στα οποία ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από τους εγχώριους τίτλους, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ προς το καλύτερο για τους Πειραιώτες. Η επιστροφή στους τίτλους είναι πολύ κοντά, ενώ και στην Ευρώπη πέτυχε ήδη σημαντικά πράγματα και η συμβολή του Πορτογάλου τεχνικού Πέδρο Μαρτίνς θεωρείται πολύ σημαντική.

Στο πρωτάθλημα τελείωσε την περασμένη Κυριακή την κανονική περίοδο πρώτος, αήττητος, ενώ "τρέχει" και ένα σερί 36 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα. Στα πλέι οφ θα έμπαινε με διαφορά εφτά ολόκληρων βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, αλλά η απόφαση της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λιγκ και την τιμωρία του "δικέφαλου του βορρά" στην υπόθεση πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, διπλασίασε τη διαφορά και κάνει τον Ολυμπιακό σχεδόν σίγουρο πρωταθλητή.

Στην Ευρώπη, ένα χρόνο νωρίτερα, o Ολυμπιακός αποκλείστηκε στη φάση των "32" του Γιουρόπα Λιγκ από τη Ντιναμό Κιέβου, ενώ φέτος στην ίδια φάση σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές προκρίσεις ελληνικής ομάδας αποκλείοντας τη φημισμένη Άρσεναλ, νικώντας την 1-2 στον επαναληπτικό του Λονδίνου με το νικητήριο γκολ να μπαίνει στο τέλος της παράτασης. Το κατόρθωμα είναι ακόμη μεγαλύτερο από το γεγονός ότι η Άρσεναλ ήταν η φιναλίστ του περσινού τελικού του Γιουρόπα Λιγκ.

Αλλά, και στο Κύπελλο Ελλάδας έχει γίνει ήδη ένα βήμα παραπάνω, αφού την περσινή αγωνιστική περίοδο η Λαμία άφησε έξω τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης, νικώντας τον μάλιστα στον επαναληπτικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 0-1. Αυτός ο αποκλεισμός "σοκ" δημιούργησε μία πληγή που σημάδεψε την πρώτη χρονιά του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Φέτος, όμως, η ομάδα του Πειραιά έχει φτάσει στους ημιτελικούς του θεσμού και έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει στον επαναληπτικό, που θα γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, το 3-2 με το οποίο έχασε την Τετάρτη στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν, μάλιστα, η πρώτη φετινή ήττα της στις εγχώριες διοργανώσεις.

Μετά την ήττα της Λίβερπουλ από τη Γουότφορντ, ο Ολυμπιακός είναι μια από τις τέσσερις ομάδες που συνεχίζει αήττητη στα εθνικά πρωταθλήματα. Οι άλλες είναι η Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) με 15 νίκες και 7 ισοπαλίες, η Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) με 19 νίκες και 7 ισοπαλίες και η Γιουρόπα (Γιβραλτάρ) με 16 νίκες και μια ισοπαλία σ' ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων.

Από εδώ και πέρα, η πρώτη μάχη που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός είναι την προσεχή Πέμπτη (10 μ.μ.) στο "Γ. Καραϊσκάκης" απέναντι στην αγγλική Γούλβς του Ντάνιελ Ποτένσε. Η κλήρωση δεν ήταν και η καλύτερη, αλλά με δεδομένο ότι η ομάδα του Πειραιά ήδη απέκλεισε την Άρσεναλ, έχει και πάλι σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης και στους "8" του Γιουρόπα Λιγκ. Η καταπόνηση με τις συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις, και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, συνιστά ένα ζητούμενο στο οποίο ο Μαρτίνς πρέπει να βρει απαντήσεις. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν με τους καλύτερους οιωνούς...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL