Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ / «Συνδέει δύο εποχές για το μπάσκετ της ΑΕΚ»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ / «Συνδέει δύο εποχές για το μπάσκετ της ΑΕΚ»

O Νίκος Ζήσης ξανά με τη φανέλα της ΑΕΚ...

Ο Νίκος Ζήσης ανήκει πλέον σε εκείνη την κατηγορία αθλητών που έχουν την τύχη να κλείσουν την καριέρα τους στην ομάδα που τους ανέδειξε κι αυτό γιατί εδώ και λίγες μέρες ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ. Από την πλευρά της, η "Ένωση" θα έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνει στο υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Έλληνας γκαρντ, που επιστρέφει στην ΑΕΚ μετά από 15 χρόνια, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το καλοκαίρι του 2021, όταν και θα "κρεμάσει" τη φανέλα του...

Ο ίδιος ο άνθρωπος που ηγείται της μπασκετικής ΑΕΚ, ο Μάκης Αγγελόπουλος, σε πρόσφατες δηλώσεις του έδωσε το στίγμα της επιστροφής Ζήση: «Είχαμε κάνει δύο προσεγγίσεις στο παρελθόν, αυτή τη φορά κατάλαβε το επείγον του θέματος. Δεν του άφησα και πολλά περιθώρια. 'Πρέπει να έρθεις εδώ, τελείωσε'. Συνδέει δύο εποχές για το μπάσκετ της ΑΕΚ, θα προσφέρει πολλά αγωνιστικά και είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο χαρακτήρα διαμάντι στα αποδυτήρια».

Ο ίδιος ο παίκτης, όταν ήρθε στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιό του, είπε πως "μόλις δέχτηκα το τηλεφώνημα των ανθρώπων της ΑΕΚ ένιωσα πως ήθελα να το κάνω, γι’ αυτό έγιναν όλα γρήγορα. Όσα άκουσα από τον κόουτς και τον κ. Αγγελόπουλο με έπεισαν". Ο ερχομός του στην ΑΕΚ λοιπόν σχετίζεται και με τα όσα συμβολίζει για τον σύλλογο το όνομά του, αλλά και με το γεγονός πως θεωρείται υπολογίσιμη λύση στα χέρια του Ηλία Παπαθεοδώρου, μετά την αποχώρηση του Χάουαρντ Σαντ Ρος για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον τραυματισμό του Νίκου Γκίκα, που αγωνίζεται στην ίδια θέση.

Ο γεννημένος το 1983 Νίκος Ζήσης ξεκίνησε την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη αγωνιζόμενος με την ομάδα της ΧΑΝΘ. Το 2000 πήγε στην ΑΕΚ, με τη φανέλα της οποίας πήρε το πρωτάθλημα το 2002 και το Κύπελλο Ελλάδας το 2001. Το 2005 ξεκίνησε μία σημαντική καριέρα στο εξωτερικό, καθώς αγωνίστηκε στην Μπενετόν Τρεβίζο, στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στη Σιένα, στην Μπιλμπάο, στην Ούνικς Καζάν, στη Φενερμπαχτσέ, στην Μπάμπεργκ και μέχρι πριν λίγες μέρες στην Μπανταλόνα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, όσον αφορά στην κατάκτηση τίτλων, είναι αρκετά "χορτασμένος", καθώς στα περάσματά του από την Ιταλία, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Τουρκία και τη Γερμανία πανηγύρισε είκοσι δύο -συνολικά- τίτλους, με σημαντικότερη την Ευρωλίγκα του 2009 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Φυσικά, ο Νίκος Ζήσης έχει χαραχτεί βαθιά στις μνήμες των Ελλήνων φιλάθλων και για την παρουσία του με την Εθνική ομάδα. Διετέλεσε αρχηγός της το 2014 και το 2015, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005, το αργυρό στο Μουντομπάσκετ του 2006 και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009. Ήταν, δηλαδή, μέσα σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες εκείνης της "φουρνιάς". Συνολικά, φόρεσε 189 φορές τη γαλανόλευκη φανέλα, σκοράροντας 1.455 πόντους, κάτι που συνιστά έναν μέσο όρο κοντά στους 8 πόντους. Νωρίτερα, είχε αγωνιστεί με επιτυχία, κατακτώντας και μετάλλια, με τις Εθνικές των μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών. Για την προσφορά του στην Εθνική ομάδα, αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ ευρύτερα, τον βράβευσε πριν από δύο χρόνια η ΕΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL