Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1 - ΑΡΗΣ / Για διάφορους λόγους στην επικαιρότητα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1 - ΑΡΗΣ / Για διάφορους λόγους στην επικαιρότητα...

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ επί του ΠΑΟΚ

Ο ποδοσφαιρικός Άρης βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας για διάφορους λόγους. Στο αγωνιστικό κομμάτι διάγει μια πολύ καλή περίοδο και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ 1. Το εντός έδρας 4-0 επί του Παναθηναϊκού λίγους μήνες νωρίτερα και το πρόσφατο 4-2 επί του ΠΑΟΚ, με το οποίο μάλιστα οι γηπεδούχοι "έσπασαν" το σερί των 51 αήττητων αγώνων του συμπολίτη τους, αποτελούν δύο από τα πιο αξιομνημόνευτα αποτελέσματα του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Άρης ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο με προπονητή τον Σάββα Παντελίδη. Γρήγορα όμως αυτός παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε ο Γερμανός Mίκαελ Ένινγκ. H έως τώρα πορεία του έχει αφήσει ικανοποιημένους τους ανθρώπους του Άρη και η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπαίνει στο κρίσιμο διάστημα που θα κριθούν τα πάντα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με αρκετές πιθανότητες για κάτι καλό.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, στην επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ, μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων, ο Άρης τερμάτισε πέμπτος εξασφαλίζοντας ένα ευρωπαϊκό "εισιτήριο" για το Γιουρόπα Λιγκ. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην πρώτη φάση, σε έναν όμιλο που συμμετείχαν επίσης ο ΠΑΟΚ, ο Εργοτέλης και ο Αήττητος Σπάτων, ενώ φέτος, αποκλείοντας την Ξάνθη, βρίσκεται ήδη στην προημιτελική φάση.

Kαι ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει αφήσει πίσω της το παρελθόν, όσον αφορά στις αγωνιστικές περιπέτειες, αυτό δείχνει να επιμένει. H FIFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως η ΠΑΕ Άρης έχει οφειλές προς πρώην ποδοσφαιριστές της, αναφέροντας συγκεκριμένα τους Πορτίγιο, Σιστόν, Ούμπιντες, καθώς και τον μάνατζερ του τελευταίου. Το συνολικό ποσό, μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Έτσι, ο Άρης δεν μπορεί να πραγματοποιήσει, αυτό το διάστημα, μετεγγραφές. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισχυρίζεται πως αυτά τα χρέη αφορούν στην προηγούμενη ΠΑΕ. Επιπλέον, ο Ισπανός αμυντικός Άλεξ Μενέντεθ, που βρίσκεται εκτός ομάδας και προπονείται εδώ και καιρό μόνος του, κατήγγειλε τον Άρη στην FIFRO, τη διεθνή ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, ότι είναι απλήρωτος από τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Άρης βρέθηκε, επίσης, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος γιατί στον αγώνα του της περασμένης αγωνιστικής στη Λάρισα ο ποδοσφαιριστής του Αμπού Μπα έγινε στόχος ρατσιστικών συνθημάτων από μερίδα οπαδών των γηπεδούχων. Ο αγώνας διακόπηκε για λίγο εξαιτίας του περιστατικού, ενώ ο ποδοσφαιριστής ήθελε να αποχωρήσει. Με το θέμα ασχολήθηκαν οι μεγαλύτερες γαλλικές και ιταλικές αθλητικές εφημερίδες, ενώ ο αρχηγός της ΑΕΛ Βαγγέλης Μόρας ζήτησε "ισόβιο αποκλεισμό στους ρατσιστές"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL