Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / Απαραίτητη, πλέον, η χρήση του VAR
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / Απαραίτητη, πλέον, η χρήση του VAR

Πρωταγωνιστής για αρνητικούς λόγους ο βοηθός Βασίλης Καλύβας την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ...

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας την εβδομάδα που μας πέρασε απέδειξαν ότι από εδώ και πέρα ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς VAR δεν μπορεί να υπάρξει! Σχεδόν σε όλα τα ματς έγιναν διαιτητικά λάθη, που αν λειτουργούσε η τεχνολογία και στους αγώνες του Κυπέλλου το πιθανότερο είναι ότι θα είχαν αποφευχθεί, αλλά σε δύο ματς... έβγαζαν μάτια!

Στον αγώνα Άρη - Ξάνθης 2-1 τα δύο από τα τρία γκολ θα έπρεπε να είχαν ακυρωθεί ως οφσάιντ (το γκολ της Ξάνθης και το δεύτερο γκολ του Άρη), αλλά αυτό δεν επηρέασε την υπόθεση "πρόκριση", καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε νικήσει 0-1 στο πρώτο ματς.

Στον αγώνα Παναθηναϊκού - ΠΑΣ Γιάννινα ο βοηθός Καλύβας ακύρωσε κανονικό γκολ του Ινσούα, ενώ η ομάδα της Ηπείρου προηγείτο 0-1 και ο Παναθηναϊκός βρισκόταν "αγκαλιά" με έναν ακόμη αποκλεισμό στη φάση των "16" (τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε αποκλειστεί από τη Λαμία). Από την τηλεοπτική μετάδοση φάνηκε ότι το γκολ ήταν "καθαρό" και μάλιστα ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο πίσω από τον τελευταίο αμυντικό, όταν δέχτηκε τη μεταβίβαση. Οι λιγοστοί φίλοι των "πράσινων", που ήταν στο ΟΑΚΑ, ενημερώθηκαν σχετικά και "κατέβηκαν στα κάγκελα", αποδοκιμάζοντας τον επόπτη, που σημειωτέον ήταν σε σωστή θέση, ακριβώς στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό, στη φάση της ακύρωσης του γκολ.

Τελικά ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε, καθώς έβαλε τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να κάνει τρία ακόμη λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, που θα μπορούσε να τα αποφύγει αν υπήρχε VAR. Λίγο μετά την ακύρωση του γκολ ο Μπουκουβάλας έκανε "σκληρό" φάουλ στον Μπουζούκη (τραυματίστηκε σοβαρά και δεν συνέχισε) και έπρεπε να δει κόκκινη και όχι κίτρινη κάρτα, ο ίδιος αμυντικός του ΠΑΣ έκανε πέναλτι στον Γιόχανσον και δεν πήρε δεύτερη κίτρινη, ενώ υπήρξε και τρίτη φάση που θα μπορούσε να αποβληθεί, καθώς χτύπησε και τον Περέα με τον αγκώνα στο πρόσωπο!

Μετά απ' όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός με επιστολή στην ΕΠΟ ζήτησε να υπάρχει VAR στους αγώνες της ομάδας από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μάλιστα οι "πράσινοι" είναι διατεθειμένου να καλύψουν τα έξοδα τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας ματς.

Από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την εταιρεία που διαχειρίζεται το VAR στην Ελλάδα, προβλέπεται η χρήση του μόνο στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό ήταν λογικό, καθώς δεν μπορούσε να γίνει εξ’ αρχής πρόβλεψη για να χρησιμοποιηθεί και στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης, αφού υπήρχε η πιθανότητα να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά ομάδα μικρότερης κατηγορίας, που δεν έχει τη σχετική εγκατάσταση στο γήπεδό της.

Με δεδομένο ότι και οι 8 ομάδες των προημιτελικών (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Άρης, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Λαμία, Παναιτωλικός, ΑΕΚ ή Αστέρας Τρίπολης) έχουν "πιστοποιημένα" γήπεδα, είναι απόλυτα εφικτή η χρήση του VAR. Θα πρέπει, βέβαια κι άλλοι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ, ενώ ο γηπεδούχος θα αναλάβει το σχετικό κόστος, που ανέρχεται σε 5.000 ευρώ. Το ποσό προφανώς και δεν είναι απαγορευτικό, ειδικά στη διοργάνωση του Κυπέλλου, όπου λάθη μπορεί να στοιχίσουν την πρόκριση, όπως στις αναμετρήσεις Παναθηναϊκού - ΠΑΣ Γιάννινα (και στο πρώτο ματς δεν είχε δοθεί πέναλτι στους "πράσινους")...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL