Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C24.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C23.0°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ρατσιστική επίθεση στον Αμπού Μπα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ρατσιστική επίθεση στον Αμπού Μπα

Ο Αμπού Μπα θύμα ρατσιστών το Σάββατο στη Λάρισα...

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο Αμπού Μπα, κατά τη διάρκεια του αγώνα στο AEL FC Arena ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Άρη (0-0), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, περίπου πέντε λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης, ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα από μερίδα φίλων της Λάρισας προς τον Γάλλο μέσο, που λίγο πριν είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας από τον διαιτητή Δημήτρη Καραντώνη, καθώς ο Μπα ήθελε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο!

Το θέμα πήρε διεθνείς διαστάσεις καθώς ασχολήθηκαν και οι δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αθλητικές εφημερίδες, η γαλλική "L' Equipe", λόγω και της καταγωγής του παίκτη του Άρη, αλλά και η "Gazzetta Dello Sport", καθώς στην Ιταλία υπάρχουν αλλεπάλληλα κρούσματα ρατσισμού στο "καμπιονάτο".

Στο πλευρό του Αμπού Μπα στάθηκε ο αρχηγός της ΑΕΛ Βαγγέλης Μόρας ανεβάζοντας μια κοινή φωτογραφία τους από το ματς στο Διαδίκτυο, γράφοντας: "Δυστυχώς μόνο ο ισόβιος αποκλεισμός θα μπορούσε να βοηθήσει στο να εξαλειφθεί κάθε ίχνος ρατσισμού. Εμείς σαν ποδοσφαιριστές θα είμαστε ενωμένοι και ενάντια σε αυτούς τους ανεγκέφαλους. Say No To Racism".

Ο αναπλ. τομεάρχης Πολιτισμού για θέματα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς έκανε την παρακάτω δήλωση: "Η ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή του Άρη Αμπού Μπα, στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΛ, μόνο ντροπή και οργή μπορεί να προκαλεί στον φίλαθλο κόσμο. Η απομόνωση και ο αποκλεισμός από τα γήπεδα όσων εμπλέκονται ή και παρακινούν με πράξεις ή παραλείψεις σε παρόμοια περιστατικά βίας αποτελεί μονόδρομο, για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Περιμένουμε την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της Πολιτείας για την τιμωρία όσων δηλητηριάζουν τον αθλητισμό με βία και ρατσισμό".

"Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στη δημόσια ζωή του τόπου. Μέσα και έξω από τους αθλητικούς χώρους. Οι ισχύοντες κανονισμοί και οι νόμοι είναι σαφείς. Θεωρείται αυτονόητο ότι ουδείς αρμόδιος θα ολιγωρήσει" έγραψε στο Τwitter ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL