Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - "ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ" / Νικητής ο Μέσι, "αδικημένος" ο Βαν Ντάικ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - "ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ" / Νικητής ο Μέσι, "αδικημένος" ο Βαν Ντάικ

Ο Μέσι κέρδισε στο... νήμα την κούρσα των ψήφων από τον Βαν Ντάικ!

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο νικητής του φετινού διαγωνισμού του περιοδικού “France Football” για τη Χρυσή Μπάλα. Ο Αργεντίνος αναδείχθηκε για έκτη φορά στην καριέρα του κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς. Η πρώτη φορά ήταν το 2009, ενώ επανέλαβε το ίδιο επίτευγμα το 2010, το 2011, το 2012 και το 2015.

Στη δήλωση που έκανε με αφορμή τη φετινή βράβευση ο Μέσι είπε: "Χθες σκεφτόμουν την πρώτη Χρυσή Μπάλα πριν από δέκα χρόνια. Ήμουν 22 ετών. Ήταν κάτι το αδιανόητο για μένα να έρθω εδώ και να κερδίσω το έκτο τρόπαιο σε μια στιγμή εντελώς διαφορετική για μένα και την προσωπική ζωή μου. Όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψα ποτέ να ονειρεύομαι, να προσπαθώ να βελτιώνομαι και να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο κάνοντας αυτό που αγαπώ. Έχω επίγνωση της ηλικίας στην οποία βρίσκομαι και αυτές οι στιγμές τώρα μου αρέσουν ακόμα περισσότερο".
Φέτος, όμως, ήταν πολλοί εκείνοι που πίστευαν πως ο νικητής έπρεπε να ήταν άλλος, και πιο συγκεκριμένα ο αμυντικός της Λίβερπουλ Βίρτζιλ Βαν Ντάικ, που έχασε για λίγες ψήφους. Ο διεθνής Ολλανδός πραγματοποίησε, κατά γενική ομολογία, μια εκπληκτική χρονιά με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάδειξη της Λίβερπουλ σε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ και στο αγγλικό πρωτάθλημα δεν είναι λίγα αυτά που έχουν κάνει και ο ίδιος και η ομάδα του μέσα στο 2019.

Ο Βαν Ντάικ έφτασε κοντά στο να πετύχει αυτό που είχε σημειώσει το 2006 ο Ιταλός Φάμπιο Καναβάρο, που ήταν ο τελευταίος αμυντικός που πήρε το συγκεκριμένο βραβείο. Δεν τα κατάφερε όμως για λίγες ψήφους, αλλά αυτό δεν τον έκανε να χάσει τη γενναιοψυχία του, αφού έπλεξε το εγκώμιο του Λιονέλ Μέσι: «Ήταν μία φανταστική χρονιά για μένα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν παίκτες σαν αυτόν, που είναι λίγο αφύσικος. Έξι φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας. Πρέπει να σεβαστούμε το μεγαλείο του». Το 2018 νικητής είχε αναδειχθεί ο Κροάτης Λούκα Μόντριτς, ενώ το 2016 και το 2017 ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η πρώτη δεκάδα του φετινού διαγωνισμού διαμορφώθηκε ως εξής: Μέσι, Βαν Ντάικ, Ρονάλντο, Μανέ, Σαλάχ, Εμπαπέ, Άλισον Μπέκερ, Λεβαντόφσκι, Σίλβα και Μαχρέζ. Κορυφαίος νέος αναδείχθηκε ο Ματάις Ντε Λιχτ, κορυφαίος τερματοφύλακας ο Άλισον Μπέκερ, ενώ κορυφαία γυναίκα η Μέγκαν Ραπίνο. Η αρχηγός των ΗΠΑ, μετά τη βράβευσή της, δεν ξέχασε τις συμπαίκτριές της: "Νιώθω να νικήσαμε όλες. Νιώθω μεγάλη τιμή που κερδίζω το βραβείο της Χρυσής Μπάλας και θα ήθελα να το δεχτώ εκ μέρους όλων μας. Το αξίζουμε!".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL