Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - FIFA/UEFA / Αναβλήθηκε η πρεμιέρα της επιτροπής κατά της... βίας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - FIFA/UEFA / Αναβλήθηκε η πρεμιέρα της επιτροπής κατά της... βίας!

Επεισόδια προηγήθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα και κατά την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης", καθώς δεν εφαρμόστηκε από την αστυνομία το σχέδιο που είχε προγραμματιστεί και οι ποδοσφαιριστές του "δικεφάλου" βρέθηκαν για πολύ ώρα εκτός αποδυτηρίων και "έρμαια" σε οπαδούς του Ολυμπιακού που τους προπηλάκισαν, ευτυχώς, μόνο λεκτικά, ενώ επεισόδια έγιναν και στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του αγώνα.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ χαρακτηρίζει τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη "πρωταίτιο των γεγονότων" και τον κατηγορεί πως "όσα διαδραματίστηκαν, αν δεν έγιναν με τις ευλογίες του, σίγουρα απολαμβάνουν της ανοχής του".

Στο αντίπαλο "στρατόπεδο", ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε μετά το τέλος του ντέρμπι φραστική επίθεση στον εντεταλμένο εκπρόσωπος των FIFA / UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ, εκφράζοντας παράπονα για τη διαιτησία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η πρώτη συνεδρίαση της "Επιτροπής Καθοδήγησης" που έχει συσταθεί για την καταπολέμηση της βίας, την ασφάλεια των γηπέδων και την ακεραιότητα των διοργανώσεων, αφού στο ραντεβού χθες το πρωί στο υφυπουργείο Αθλητισμού δεν παρουσιάστηκαν οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA, που μετέχουν στην Επιτροπή, δηλαδή οι Χέρμπερτ Χούμπελ, Λούκας Νικόλα, Μάριος Γεωργίου, Μαρκ Τίμερ και Νίκολας Ραουντένσκι.

Ακολούθησε η παρακάτω κοινή ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού και των FIFA/UEFA:

"Έπειτα από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, καθώς και τα περιστατικά κατά του υφυπουργού Αθλητισμού από αξιωματούχους του ΠΑΟΚ πριν και μετά το ματς, αλλά και εκείνα κατά των αντιπροσώπων της FIFA και της UEFA από αξιωματούχους του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του παιχνιδιού, αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Steering Committee, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα (σ.σ.: χθες).

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις του υφυπουργού Αθλητισμού με τη FIFA και την UEFA. Η FIFA, η UEFA και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης καταδικάζουν με τον πιο δυνατό τρόπο κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

* Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά:

"Ο παριστάνων τον υφυπουργό Αθλητισμού μάλλον για μια ακόμη φορά δεν είδε τι έκαναν οι προνομιακοί συνομιλητές του για την καταπολέμηση της βίας και της εξυγίανσης....

Ως ΠΑΟΚ ανακοινώνουμε ότι θα ζητήσουμε από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στη Θεσσαλονίκη αλλά και από τους βουλευτές του που εκλέγονται στην πόλη μας να πάρουν ξεκάθαρα θέση για τον συγκεκριμένο πολιτικό, αφού εκθέτει πλέον την κυβέρνηση με τις πράξεις του και τις παραλείψεις του".

* Χθες έγινε γνωστό ότι στη διάρκεια της αναταραχής έξω από το "Γ. Καραϊσκάκης" ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Κάρολ Σφιντέρσκι δέχτηκε χτύπημα από ασπίδα ανθρώπου των ΜΑΤ στο χέρι, χωρίς όμως να τραυματιστεί, και το γεγονός θα καταγγείλει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ΕΛ.ΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL