Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
MΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ / Εθνική χωρίς... Γιάννη, προκοπή θα κάνει;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

MΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ / Εθνική χωρίς... Γιάννη, προκοπή θα κάνει;

Φάση από τον αγώνα Ελλάδας - Τσεχίας 84-77 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας...

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ κληρώθηκε στον όμιλο του προ-ολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Βικτόρια του Καναδά και στην α' φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τους «γηπεδούχους» και την Κίνα. Αν θα τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, όπως είναι και το αναμενόμενο, θα αντιμετωπίσει σε «χιαστί» παιχνίδι μια εκ των Τουρκία, Τσεχία, Ουρουγουάη, που μετέχουν στον άλλο όμιλο της καναδικής πόλης, για την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά. Ο νικητής του τελικού του τουρνουά θα πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Με δεδομένο ότι ο Καναδάς θα παραταχθεί με παίκτες, που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, είναι το φαβορί για την πρόκριση, αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Κι οι ΗΠΑ ήταν "γεμάτες" από παίκτες του ΝΒΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας κι όμως απέτυχαν παταγωδώς...

Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Τουρκία και την Τσεχία. Η Τουρκία είναι ομάδα ικανή για το καλύτερο (έχασε στην παράταση από τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο) και το χειρότερο. Η Τσεχία είναι μια ενθουσιώδης ομάδα, που έχασε από εμάς στην Κίνα, αλλά μας άφησε εκτός οκτάδας και τελικά τερμάτισε στην 6η θέση. Η Κίνα και η Ουρουγουάη είναι οι δύο πιο αδύναμες ομάδες του τουρνουά.

Περισσότερο έχει σημασία το πόσο ετοιμοπόλεμη θα είναι η δική μας ομάδα, που θα έχει το δικό της πλεονέκτημα, πως θα βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο. Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, που αναλαμβάνει χωρίς αμοιβή ειδικά για το προολυμπιακό τουρνουά, παράλληλα με το διετές συμβόλαιο του στον Παναθηναϊκό, δήλωσε σχετικά: "Ο Καναδάς έχει ένα αβαντάζ γιατί παίζει στην έδρα του κι έχει ίσως τους πιο ποιοτικούς παίκτες μετά τις ΗΠΑ. Η Βικτόρια είναι μια πόλη με πολλούς Έλληνες. Για εμάς θα εξαρτηθούν πολλά από το αν θα έρθει ο Γιάννης (σ.σ.: Αντετοκούνμπο). Η ομάδα του έχει το καλύτερο ρεκόρ αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ και αν φτάσει μέχρι τέλους και δεν τον έχουμε, το βουνό που θα έχουμε να ανέβουμε θα είναι ψηλότερο. Θα φτιάξουμε όμως μια καλή ομάδα, στην οποία έχω μεγάλη εμπιστοσύνη για να πάμε πολύ καλά".

Ένα... δυσάρεστο για τους Έλληνες φιλάθλους είναι ότι η πόλη που θα φιλοξενήσει το τουρνουά βρίσκεται από την πλευρά του Ειρηνικού, πράγμα που σημαίνει ότι τα ματς θα διεξαχθούν μεταμεσονύχτιες ή πρώτες πρωινές ώρες στην Ελλάδα, αφού έχουμε 8 ώρες διαφορά.

* Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 23 Ιουνίου: Ελλάδα - Καναδάς, Ουρουγουάη - Τουρκία

Τετάρτη 24 Ιουνίου: Καναδάς - Κίνα, Τσεχία - Τουρκία

Πέμπτη 25 Ιουνίου: Κίνα - Ελλάδα, Τσεχία - Ουρουγουάη

Σάββατο 27 Ιουνίου: 1ος Α' Γκρουπ - 2ος Β' Γκρουπ, 1ος Β' Γκρουπ - 2ος Α' Γκρουπ

Κυριακή 28 Ιουνίου: Τελικός

* Στους άλλους ομίλους κληρώθηκαν:

Βελιγράδι: Δομινικανή Δημοκρατία, Νέα Ζηλανδία, Σερβία (α' όμιλος) - Πουέρτο Ρίκο, Ιταλία, Σενεγάλη (β' όμιλος)

Κάουνας: Λιθουανία, Κορέα, Βενεζουέλα (α' όμιλος)Πολωνία, Σλοβενία, Ανγκόλα.

Σπλιτ: Γερμανία, Ρωσία, Μεξικό - Τυνησία, Κροατία, Βραζιλία.

* Πέραν της διοργανώτριας Ιαπωνίας, θέση για το μεγάλο «ραντεβού» των Ολυμπιακών Αγώνων "Τόκιο 2020" έχουν "κλείσει" ήδη οι Ισπανία, Γαλλία, Αργεντινή, Αυστραλία, ΗΠΑ, Νιγηρία και Ιράν, βάσει της κατάταξης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL