Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ / Από την Κύθνο και το Αιγάλεω στους "4" του Κυπέλλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ / Από την Κύθνο και το Αιγάλεω στους "4" του Κυπέλλου

O Διαγόρας Δρυοπιδέων κατάφερε να βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αφού μια ομάδα μπάσκετ, που αγωνίζεται στην Α2, προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μαζί με τον Προμηθέα Πατρών, την ΑΕΚ και το Γ.Σ. Περιστερίου. Και όλα αυτά, αφού μπόρεσε να αποκλείσει τρεις ομάδες της Μπάσκετ Λιγκ, τον Πανιώνιο, τη Λάρισα και τον ΠΑΟΚ...

Το πλήρες όνομα του σωματείου είναι το «Αθλητικός Σύλλογος Διαγόρας Δρυοπιδέων» και εδρεύει στο Αιγάλεω, στη γειτονιά Αναγέννηση, δυτικά της Θηβών και δίπλα στη Λεωφόρο Καβάλας. Ιδρύθηκε το 1967 από Θερμιώτες κατοίκους του "Σίτι", που έχουν καταγωγή από το νησί της Κύθνου (αρχαϊκά Δρυοπίς ή Θερμιά).

Η εντυπωσιακή πορεία του Διαγόρα στο Κύπελλο ξεκίνησε με σκορ 63-111 επί του Πανελευσινιακού. Στην επόμενη φάση ο Διαγόρας επικράτησε 71-77 της Ελευθερούπολης. Η συνέχεια ήταν... καταιγιστική! Νέα νίκη με 90-73 επί του Αμύντα, για να ακολουθήσουν το 93-72 επί του Πανιωνίου, το 95-75 επί της Λάρισας και το 81-66 επί του ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο πως η ομάδα του Νάσου Χούμπαυλη απέκλεισε ομάδες από την πιο πάνω κατηγορία, αλλά το έκανε και με μεγάλες διαφορές!

Συμμετέχοντας στο φετινό ιστορικό (λόγω της παρουσίας του Ολυμπιακού) πρωτάθλημα της Α2, ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, μετά και την 7η αγωνιστική, είχε έξι νίκες και μόλις μία ήττα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η ήττα (80-87) έγινε από τον πρωτοπόρο Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου, τη μοναδική μέχρι τώρα αήττητη ομάδα της κατηγορίας. Ο στόχος του Διαγόρα είναι η άνοδος στην Α1.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, ο Βαγγέλης Καράμπουλας, δήλωσε σχετικά: "Σκέψη μας ήταν να παίξουμε δυνατά επίσημα παιχνίδια στο Κύπελλο, ώστε να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για το πρωτάθλημα. Μετά ήρθαν ομάδες της Α1, οι οποίες δεν είναι από τις δυνατές. Εμείς διαθέτουμε παιδιά με εμπειρία και ταλέντο και παίξαμε στα ίσα. Δεν φοβηθήκαμε τη διαφορά κατηγορίας και αυτό φάνηκε στο τελικό αποτέλεσμα".

Ενδεικτικό της "εκτίναξης" είναι πως ο Διαγόρας Δρυοπιδεών μόλις το 2012 συμμετείχε στην Γ' κατηγορία της ΕΣΚΑ. Την περίοδο 2016-2017 κατέκτησε το Κύπελλο ΕΣΚΑ, νικώντας στον τελικό το Κορωπί με 65-63 κι εκείνη τη χρονιά πήρε και το πρωτάθλημα στη Γ' Εθνική. Στη Β' Εθνική έμεινε μόνο για μία σεζόν, καθώς πήρε τη δεύτερη πίσω από τον Ιωνικό Νίκαιας. Στην περσινή περίοδο της Α2 ο Διαγόρας Α2 σημείωσε 17 νίκες και 13 ήττες, καταλαμβάνοντας την τιμητική έκτη θέση της τελικής βαθμολογίας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL