Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
ΤΕΝΙΣ - ΑΤP FINALS / Κορυφαίος των... κορυφαίων ο Τσιτσιπάς!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΕΝΙΣ - ΑΤP FINALS / Κορυφαίος των... κορυφαίων ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στην πρώτη του παρουσία στο ATP Finals, δηλαδή στο ετήσιο τουρνουά με την παρουσία των οκτώ κορυφαίων τενιστών του κόσμου, αναδείχθηκε κορυφαίος, πήρε το τρόπαιο με συνολική συγκομιδή τέσσερις νίκες - μια ήττα και επιπλέον 1.300 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Πρόκειται, χωρίς άλλο, για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και η κορυφαία στην καριέρα του νεαρού Έλληνα τενίστα...

Ο Τσιτσιπάς (Νο 6 στον κόσμο) έπαιξε στο Λονδίνο κατά σειρά με τον Νο 4 του κόσμου Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, το Νο 7 Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεβ, το Νο 1 Ισπανό Ράφα Ναδάλ, το Νο 3 Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ και το Νο 5 Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ και έχασε μόνο στο "αδιάφορο" (καθώς είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τετράδα) παιχνίδι με τον Ναδάλ. Ακόμη όμως κι εκεί έβαλε τη... σφραγίδα του, αφού το σετ που πήρε (2-1) από τον Ισπανό τενίστα έβγαλε εκτός ημιτελικών το Νο 1 του κόσμου, στην τριπλή ισοβαθμία με τον Ζβέρεβ και τον Τσιτσιπά.

Το Σάββατο ο Τσιτσιπάς νίκησε σχετικά εύκολα 2-0 σετ (6-3 και 6-4) τον Φέντερερ στον ημιτελικό. Την Κυριακή, στον τελικό, ο 21χρονος Έλληνας νίκησε με 2-1 σετ τον Ντομινίκ Τιμ, κάνοντας ανατροπή. Είχε χάσει στο "τάι μπρέικ" 7-6 (5) το πρώτο σετ, πήρε εύκολα 6-2 το δεύτερο και επικράτησε σε νέο "τάι μπρέικ" 7-6 (4) του Αυστριακού, που παραδέχθηκε ιπποτικά την ανωτερότητα του Έλληνα αντιπάλου του στον τελικό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε έτσι ο πέμπτος νεότερος νικητής στην ιστορία της διοργάνωσης, που ξεκίνησε το 1970, και έβαλε το όνομά του δίπλα σε "θρύλους" του αθλήματος, όπως οι Τζον Μακ Ενρο, Πίτ Σάμπρας, Αντρέ Αγκάσι και Λέιτον Χιούιτ, που το κατέκτησαν ακόμη μικρότεροι!

* Τα συγχαρητήριά του στον Στέφανο Τσιτσιπά για τη νίκη του στον τελικό του ATP Finals εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. "Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε ότι είναι ένας σπουδαίος αθλητής, κορυφαίος σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγχαρητήρια για τη μεγάλη σου νίκη! Η μεγαλύτερη μέχρι την επόμενη..." έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL