Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Το τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός ήταν το 2010! Από το 2012 την τύχη της ομάδας ανέλαβε ο Αλαφούζος και οι "πράσινοι" βρέθηκαν αρκετές φορές σε δύσκολες καταστάσεις οικονομικών προσαρμογών, προσφυγών ποδοσφαιριστών και εγχώριων και ευρωπαϊκών τιμωριών. Και όμως, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια ο Παναθηναϊκός δείχνει να "αντέχει" στα μεγάλα παιχνίδια! Σε συγκυρίες που βρίσκεται στα πολύ κάτω του καταφέρνει να στέκεται στο ύψος του τις περισσότερες φορές, ως αουτσάιντερ πια. Το δείχνει άλλωστε και τη φετινή σεζόν. Ενώ δεν μπορεί να επικρατήσει μικρομεσαίων αντιπάλων στην έδρα του, στρίμωξε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αλλά και τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στην Τούμπα! Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στο σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ (Nova) το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο (7.30 μ.μ.). Όμως γενικά η εικόνα των "πρασίνων" δείχνει ότι έχουν τα προσόντα να μπουν εύκολα στην πρώτη εξάδα της Σούπερ Λιγκ και να φέρουν σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους τους. Ο Παναθηναϊκός, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, είναι υπολογίσιμος. Σε δύο μεγάλα παιχνίδια μπορούσε να πάρει τη νίκη. Τώρα έρχεται το τρίτο.

Από την... άλλη πλευρά, η ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Ατρομήτου και να αρχίσει το δικό της σερί προκειμένου να πλησιάσει κι άλλο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να μπει ξανά στο "κόλπο" του τίτλου. Ο Νίκος Κωστένογλου ήδη μετράει επιστροφές και μάλιστα σημαντικές (Μπάρκας, Μπακάκης, Μάνταλος), στοιχείο που έχει τη σημασία του, ειδικά σε μεγάλα ματς. Στην "Ένωση", πάντως, υπάρχει πλάνο για ενίσχυση της ομάδας στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με έναν στόπερ και δύο χαφ, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν και τα οικονομικά της ΠΑΕ...

Φοβισμένος ο Ολυμπιακός στο Μόναχο, έχασε εύκολα από την Μπάγερν που είχε 27 τελικές! Ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε το βάρος στην άμυνα, επιδιώκοντας να αποφύγει η ομάδα του μια συντριβή. Εικόνα που δεν άρεσε στους φίλους του συλλόγου, που ήθελαν να δουν πιο επιθετική την ομάδα τους. Πάντως οι "ερυθρόλευκοι" και στη Σούπερ Λιγκ δεν ενθουσιάζουν με την απόδοσή τους, δείχνοντας αδυναμίες στην τελική προσπάθεια. Το απόγευμα, στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο (5.15 μ.μ., Nova) έχοντας τον πρώτο λόγο.

Οι φιλοξενούμενοι, με καλό έμψυχο υλικό, χωρίς όμως σταθερή απόδοση...

Ουραγός ο Πανιώνιος, "ψάχνει" εναγωνίως βαθμούς αφού τα περιθώρια σωτηρίας από αγωνιστική σε αγωνιστική στενεύουν.

Οι "κυανέρυθροι" θα παίξουν στα Πηγάδια το απόγευμα κόντρα στην Ξάνθη (5 μ.μ., ΕΡΤ) μόνο για τη νίκη!

Αμφίρροπη και ίσως με πολλά γκολ το μεσημέρι η συνάντηση Άρη - Αστέρα Τρίπολης (3 μ.μ., ΕΡΤ). Αύριο ο αγώνας Λάρισας - Λαμίας (7.30 μ.μ., Nova).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL