Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
ΒΟΥΛΗ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΒΟΥΛΗ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και άλλες διατάξεις». Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα αρχίσει αύριο Πέμπτη, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που επιστρέψει σήμερα το βράδυ από το Κατοβίτσε και το παγκόσμιο συνέδριο του WADΑ.

Το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου αφορά την κύρωση της Σύμβασης Μακόλιν περί χειραγωγημένων αγώνων, το δεύτερο μέτρα καταπολέμησης της βίας, ενώ στο τρίτο μέρος περιλαμβάνεται άρθρο που περιορίζει τις θητείες των προέδρων των αθλητικών ομοσπονδιών (μέχρι τρεις, με δυνατότητα για μία επιπλέον θητεία εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ό έτος της ηλικίας) και των εκτελεστικών μελών των Δ.Σ. (έως δύο) με αναδρομική ισχύ.

Επιπλέον, αναστέλλονται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 οι διατάξεις του Νόμου 4603/2019 που αφορούν τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής των Διοικητικών Συμβουλίων των αθλητικών ομοσπονδιών (απλή αναλογική, ποσόστωση φύλου), κάτι που σημαίνει ότι προγραμματισμένες για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες αρχαιρεσίες θα γίνουν με το προηγούμενο καθεστώς. Τέλος, με το αυτό το σχέδιο νόμου αλλάζει φυσιογνωμία η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL