Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
MΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Χωρίς "θηρία" η φετινή διοργάνωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

MΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Χωρίς "θηρία" η φετινή διοργάνωση

Ο Γιώργος Παπαγιάννης δέχεται τα συγχαρητήρια του Ιωάννη Παπαπέτρου για την απόδοσή του στη νίκη επί της Εφές...

Η φετινή διοργάνωση της Ευρωλίγκα θεωρείτο "δύο ταχυτήτων" πριν την έναρξή της, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά 18 ομάδων, αλλά μπορεί να αποδειχθεί η πιο ανταγωνιστική στην ιστορία της, αν διατηρηθεί η εικόνα των 5-6 πρώτων αγωνιστικών. Πολλοί θεωρούσαμε ότι η διαφορά στα "μπάτζετ" θα αντικατοπτρισθεί και εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στις προβλέψεις, αρκεί κάποιος να δει και τη βαθμολόγια, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2017 και μόνιμη εκπρόσωπος της Τουρκίας στα φάιναλ φορ, Φενέρμπαχτσε, στους πέντε πρώτους αγώνες έχει μόλις μια νίκη, όταν στην περσινή διοργάνωση είχε μόλις μια ήττα στους 15 αγώνες του α' γύρου (14-1)! Αντίστοιχα η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 Ρεάλ Μαδρίτης ήδη έχει τρεις ήττες, όταν τόσες μετρούσε στο τέλος του πρώτου γύρου της περσινής κανονικής περιόδου (12-3).

Η φετινή πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αήττητη μέχρι την περασμένη Τετάρτη, αλλά να που έχασε κι αυτή 79-84 από τον "προβληματικό" Ολυμπιακό και μάλιστα στην έδρα της. Μέσα σε 24 ώρες σημειώθηκε και δεύτερη σημαντική νίκη για τις ελληνικές ομάδες, αφού ο Παναθηναϊκός επικράτησε της περσινής φιναλίστ της διοργάνωσης, Αναντολού Εφές και μάλιστα με εμφατικό τρόπο (86-70).

Η μόνη αήττητη στις πέντε πρώτες αγωνιστικές ήταν η Μπαρτσελόνα και η μόνη χωρίς νίκη η Βαλένθια. Αν έβλεπε κάποιος το μεταξύ τους παιχνίδι την περασμένη Τετάρτη και μάλιστα στην έδρα των "μπλαουγκράνα", δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει ποια ομάδα είναι πρώτη και ποια τελευταία στη βαθμολογία! Τελικά η Μπαρτσελόνα νίκησε 83-77, με την "ουραγό" και την ομάδα που έχασε από τον Ολυμπιακό 89-63, να είναι ανταγωνιστική μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα...

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του επί της Εφές έχει συγκομιδή 3 νίκες - 3 ήττες και μπορεί να βελτιώσει το σκορ του στις δύο επόμενες αγωνιστικές, καθώς υποδέχεται διαδοχικά τη Βαλένθια και την "Σταχτοπούτα" Άλμπα Βερολίνου. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη στο ματς της Πέμπτης σταμάτησε την "εσωστρέφεια", καθώς αποδείχθηκε, κόντρα σ' έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, ότι μπορούν να προσφέρουν σε υψηλό επίπεδο και παίκτες που δεν το είχαν κάνει μέχρι τώρα, όπως οι Γιώργος Παπαγιάννης και Ταϊρίς Ράις. Όπως αποδείχθηκαν και οι τεχνικές ικανότητες του Έλληνα προπονητή. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είναι ήδη στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αν δεν παρουσίαζε το... σύνδρομο του τελευταίου πενταλέπτου, χάνοντας "στον πόντο" από τη Βιλερμπάν και την Αρμάνι Μιλάνο.

Αντίστοιχα είναι και τα συμπεράσματα από τη νίκη του Ολυμπιακού στη Μόσχα, αφού όλοι κατέκριναν τις επιλογές του Ντέιβιντ Μπλατ στους ξένους παίκτες, αλλά οι Μπράντον Πολ και Κέβιν Πάντερ ήταν οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας του Πειραιά. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός νίκησε την ομάδα του Ιτούδη με τους Έλληνες παίκτες του να σημειώνουν συνολικά μόνο 19 πόντους, δείχνει ότι δεν λείπει το υλικό, αλλά η... υπομονή στο μεγάλο λιμάνι. Το ότι ο Κεστούτις Κεμζούρα αιφνιδίασε, με τον τρόπο που αγωνίσθηκε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα, τον Ιτούδη δείχνει επίσης προπονητή με δυνατότητες κι όχι απλά "βοηθό" του Μπλατ. Οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν να γίνουν ακόμη πιο δυνατοί, αν ενσωματωθούν και οι Τέιλορ Ρότσετσι και Γουίλι Ριντ, που αποκτήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα για να τον ενισχύσουν στην περιφέρεια και κοντά στο καλάθι αντίστοιχα.

Θα τολμήσουμε να πούμε ότι οι συνθήκες για τους δύο "αιώνιους" για να φθάσουν και πάλι στην "ελίτ" του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι οι καλύτερες των τελευταίων χρόνων, όχι τόσο γιατί δείχνουν ίδιοι πολύ δυνατοί, όσο γιατί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρμπαχτσε έχουν τα δικά τους προβλήματα και δείχνουν ότι δεν έχουν την ίδια δυναμική με τα προηγούμενα χρόνια. Μέγαλη απώλεια για τον δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης Δημήτρη Ιτούδη ο σοβαρός τραυματισμός (ρήξη χιαστού) του Ουίλ Κλάιμπερν, με τον MVP του περσινού φάιναλ φορ να χάνει όλη τη σεζόν.

* Η βαθμολογία, χωρίς τους αγώνες της Παρασκευής, είναι (νίκες - ήττες): Μπαρτσελόνα 5-0 (+67), ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1 (+60), Αρμάνι Μιλάνο 4-1 (+7), Χίμκι 4-2 (+14), Αναντολού Εφές 4-2 (+10), Μπάγερν 3-2 (+40), Μακάμπι 3-2 (+18), Βιλερμπάν 3-2 (-32), Παναθηναϊκός 3-3 (+12), Μπασκόνια 2-3 (+15), Ζαλγκίρις 2-3 (+11), Ολυμπιακός 2-3 (-4), Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (-33), Ζενίτ 2-3 (-54), Ερυθρός Αστέρας 2-4 (-4), Άλμπα Βερολίνου 1-4 (-18), Φενέρμπαχτσε 1-4 (-34), Βαλένθια 0-5 (-75).

* Την ερχόμενη αγωνιστική παίζουν:

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου: Ζενίτ - Χίμκι (7 μ.μ.), Ερυθρός Αστέρας - Ρεάλ Μαδρίτης (8 μ.μ.), Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές (9 μ.μ.), Μακάμπι - Άλμπα Βερολίνου (9.05 μ.μ.), Αρμάνι Μιλάνο - Μπασκόνια (9.45 μ.μ.).

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου: Φενέρμπαχτσε - Μπάγερν Μονάχου (7.45 μ.μ.), Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπαρτσελόνα (8 μ.μ.), Παναθηναϊκός - Βαλένθια (9.30 μ.μ.), Βιλερμπάν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (9.45 μ.μ.).

* Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου:

Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου, Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις Κάουνας (8η αγωνιστική)

Ζαλγκίρις Κάουνας - Παναθηναϊκός, Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός (9η αγωνιστική)

'Αλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός, Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκός (10η αγωνιστική)

Παναθηναϊκός - Μπασκόνια, Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο (11η αγωνιστική)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (12η αγωνιστική, 6 Δεκεμβρίου)

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός (13η αγωνιστική)

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε, Ολυμπιακός - Χίμκι (14η αγωνιστική)

Μακάμπι - Παναθηναϊκός, Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός (15η αγωνιστική)

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός (16η αγωνιστική)

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός (17η αγωνιστική).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL