Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / Επέστρεψαν τα χαμόγελα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / Επέστρεψαν τα χαμόγελα...

Χατζηδιάκος και Παυλίδης, αντίπαλοι στο πρωτάθλημα Ολλανδίας, αλληλοσυγχαίρονται μετά το 2-1 επί της Βοσνίας...

Ο Ολλανδός Τζονι Φαν'τ Σχιπ μακάρι να αναδειχθεί σε νέος Ρεχάγκελ! Όπως ο Γερμανός "αναμορφωτής" της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου την πήρε σε κατάσταση ανυποληψίας και μέσα σε δύο χρόνια την έφθασε στην κορυφή της Ευρώπης, έτσι κι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός με τις επιλογές στις προσκλήσεις που έκανε (κι αυτές που δεν... έκανε), την εικόνα της Εθνικής στη Ρώμη και πολύ περισσότερο κόντρα στη Βοσνία / Ερζεγοβίνη στο ΟΑΚΑ, επανέφερε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων φιλάθλων.

Ο Ότο Ρεχάγκελ είχε αποκλείσει από την Εθνική τον Γρηγόρη Γεωργάτο, που είχε κάνει την πιο ακριβοπληρωμένη μετεγγραφή στην Ίντερ, ενώ δεν είχε καλέσει τον Άκη Ζήκο, που έπαιξε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό το 2004, όταν η Εθνική μας έπαιρνε το Euro. Έτσι κι ο Φαν'τ Σχιπ δεν ξανακάλεσε, μετά το "φιάσκο" με το Λιχτενστάιν, τους δύο πλέον φημισμένους Έλληνες παίκτες, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο της Άρσεναλ και τον Κώστα Μανωλά της Νάπολι, παρότι ήταν οι... πρωτεργάτες στο να απολυθεί ο Άγγελος Αναστασιάδης, με τον ίδιο να έχει προσωπικό όφελος με την πρόσληψή του!

Οι επιλογές του στις κλήσεις και στον καταρτισμό της 11άδας, ξένισαν, αλλά από τις εμφανίσεις στα δύο τελευταία ματς και εκ του αποτελέσματος με τη Βοσνία, δικαιώθηκαν και με το παραπάνω. Αν ήταν στο "τιμόνι" της Εθνικής ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν θα ξέραμε καν τα ονόματα δύο παικτών που διαπρέπουν στην Ολλανδία, του Μακεδόνα Βαγγέλη Παυλίδη με τη φανέλα της Βίλεμ και του Ροδίτη, πρώην παίκτη των "μικρών" του Παναθηναϊκού, Παντελή Χατζηδιάκου της Άλκμααρ.

Ο 20χρονος Παυλίδης έδειξε την κλάση του με το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Βοσνία, αλλά νωρίτερα είχε κάνει τους Ολλανδούς να κατατάξουν στις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, καθώς έχει σημειώσει 6 γκολ στις 8 πρώτες αγωνιστικές. Αντίστοιχα, ο 22χρονος Χατζηδιάκος είναι αντικαταστάτος στην αμυντική γραμμή μιας ομάδας που αγωνίζεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ παλαιότερα είχε συμμετάσχει και σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ολλανδίας το 2009.

Εκτός από τους Παυλίδη, Χατζηδιάκο, ο άλλοτε παίκτης του Άγιαξ χρησιμοποίησε άλλους δύο παίκτες της Εθνικής Κ22, τον Κώστα Γαλανόπουλο σε πιο επιτελικό ρόλο στο κέντρο και τον Δημήτρη Λημνιό, τον κορυφαίο ακραίο του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Εκεί που ήταν όλοι έτοιμοι να τον... πυροβολήσουν, ήταν η απόφασή του να παίξει στη θέση του στόπερ ο "κοντός" (ύψους 1.78μ.) Κώστας Σταφυλίδης, αλλά κι αυτός τον έβγαλε "ασπροπρόσωπο"!

Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών που ξεκίνησαν στον αγώνα με τη Βοσνία ήταν τα 25 χρόνια και 27 ημέρες, με την προηγούμενη πιο νεανική ενδεκάδα να παρατάσσεται στις 14 Νοεμβρίου του 2012 σε φιλικό με την Ιρλανδία και προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, όπου ο μέσος όρος ήταν στα 24 χρόνια, 8 μήνες και 14 ημέρες. Μάλιστα θα γινόταν νέο... ρεκόρ, αν στη θέση του 30χρονου τερματοφύλακα Αλέξανδρου Πασχαλάκη έπαιζε ο 25χρονος Βασίλης Μπάρκας, που τραυματίσθηκε σε μια από τις προπονήσεις της Εθνικής.

Ο Τζονι Φαν΄τ Σχιπ έχει βάλει ως στόχο την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2020, που θα γίνει στο Κατάρ, αλλά, νωρίτερα, αδημονούμε να δούμε τη νέα Εθνική Ελλάδας στα δύο ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση των προκριματικών του Εuro 2020, με την Αρμενία εκτός έδρας στις 15 Νοεμβρίου και την Φινλανδία τρεις μέρες αργότερα στο ΟΑΚΑ την τελευταία αγωνιστική...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL