Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
EYΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ / Από νωρίς τα... βάσανα για τους "πράσινους"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

EYΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ / Από νωρίς τα... βάσανα για τους "πράσινους"

"Μοιραίος" σε δύο διαδοχικά ματς ο Νικ Καλάθης

Δύο ήττες "στον πόντο" για τον Παναθηναϊκό και ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης πάει να "χάσει" κι αυτήν τη χρονιά στην Ευρωλίγκα πριν καλά - καλά αρχίσει!

Μέσα σε μια βδομάδα οι "πράσινοι" έχασαν δύο ματς με το ίδιο σκορ (79-78), αρχικά από την πρωτοεμφανιζόμενη Βιλερμπάν, που δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο αν κρίνουμε από την ήττα της με 104-63 από την Μπάγερν Μονάχου και στην έδρα του από την Αρμάνι Μιλάνο, που ναι μεν έχει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά αγωνίστηκε χωρίς τρία βασικά της στελέχη στο "Νίκος Γκάλης".

Και τα δύο ματς κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά με τον ίδιο τρόπο, ο Παναθηναϊκός να χάνει τη διαφορά, οι αντίπαλοί του να σκοράρουν και να παίρνουν τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα (14'' στη Λυών, 8'' στο ΟΑΚΑ) και ο Καλάθης να μη βρίσκει... καλάθι στην τελευταία επίθεση. Όμως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για τις δύο ήττες, καθώς στη Γαλλία η ομάδα του Πεδουλάκη είχε 14/27 βολές και προχθές 3/20 τρίποντα!

Η κριτική στον προπονητή της ομάδας είναι εύλογη, ειδικά σε ματς που χάνονται στο τελευταίο σουτ. Ο Καλάθης ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, μαζί με τον Γουάιλι, αλλά λογικά δεν θα έπρεπε να πάρει αυτός την τελευταία επίθεση και να έχουμε το "deja vu" της Γαλλίας. Πολύς λόγος γίνεται και για τους Αμερικανούς που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής κανένας τους, ακόμη και ο Τζίμερ Φριντέτ, δεν έχει πείσει ότι μπορεί να συμβάλει, ώστε η ομάδα τους να ανέβει επίπεδο...

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει απολυθεί δύο φορές στο παρελθόν από τον Παναθηναϊκό και, όπως όλοι οι προπονητές, μπορεί να είναι και πάλι το εύκολο θύμα. Τα δύο επόμενα ματς του Παναθηναϊκού είναι εκτός έδρας, και τα δύο στη Ρωσία, αρχικά στις 24 Οκτωβρίου με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και στη συνέχεια της αρχής της πρώτης "διαβολοβδομάδας" με τη Χίμκι στα προάστια της Μόσχας στις 29 του μήνα. Είναι προφανές ότι με δύο ακόμη ήττες και το σκορ να γίνεται 1-4 η συνέχεια θα είναι εφιαλτική για το "τριφύλλι"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL