Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΟΦΗ / Νέο "μοντέλο" δημιουργείται στην Κρήτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΟΦΗ / Νέο "μοντέλο" δημιουργείται στην Κρήτη

Και με κοινωνικές ευαισθησίες ο προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Σίμος...

Ο φετινός ΟΦΗ αποτελεί μία από τις πλέον αξιοσημείωτες περιπτώσεις του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1, καθώς διακρίνεται σε αγωνιστικό και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. H ομάδα της Κρήτης πέρυσι χρειάστηκε ένα γκολ στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού των μπαράζ με τον Πλατανιά για να μην υποβιβαστεί, αλλά φέτος κινείται σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα...

Σε έξι αγώνες έχει τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία, μόλις μία ήττα, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αποδίδοντας -κατά γενική ομολογία- "ελκυστικό" ποδόσφαιρο. Στο έμψυχο δυναμικό του φετινού ΟΦΗ συναντάει κάποιος ποδοσφαιριστές όπως ο Σεμέδο, ο Ναμπί και ο Νέιρα, που έχουν κερδίσει πλήθος από εγκωμιαστικά λόγια για την έως τώρα απόδοσή τους και έχουν συμβάλει ώστε η ομάδα τους να έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 14 γκολ.

Τα αποτελέσματα που έχει φέρει η ομάδα του Ηρακλείου είναι τα εξής: Άρης - ΟΦΗ 1-1, Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3, ΟΦΗ - Παναιτωλικός 3-1, ΝΠΣ Βόλος - ΟΦΗ 1-0, ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 3-1 και ΟΦΗ - Πανιώνιος 4-1. Το ξεκίνημα αυτό θυμίζει τις ένδοξες εποχές, όταν κρατούσε τα προπονητικά ηνία ο αείμνηστος Ευγένιος Γκέραρντ.

Η επιλογή της διοίκησης της ομάδας να εμπιστευτεί το καλοκαίρι τη θέση του προπονητή στον Γιώργο Σίμο περιείχε μεγάλο ρίσκο. Ο 41χρονος τεχνικός δεν είχε μέχρι τότε αναλάβει ως πρώτος προπονητής καμία ομάδα, καθώς από το 2012, που ξεκίνησε την καριέρα του, προπόνησε τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ενώ υπήρξε για ένα διάστημα και βοηθός προπονητή στην κυπριακή Ομόνοια. Όμως η μέχρι τώρα αγωνιστική παρουσία της ομάδας δικαίωσε την επιλογή της διοίκησης του ΟΦΗ.

Συμβατός με τη φιλοσοφία του υπεύθυνου του ποδοσφαιρικού τμήματος Γιάννη Σαμαρά, που είναι θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου, ο Σίμος έχει εμφυσήσει ανάλογη νοοτροπία στους παίκτες του. Με τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού συνεργάστηκαν στο παρελθόν και στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Δίπλα τους θα συναντήσει κάποιος κι άλλα εκλεκτά πρόσωπα του ποδοσφαίρου μας, όπως ο Ηλίας Πουρσανίδης, o Γιώργος Σαμαράς, ο Νίκος Νιόπλιας, ο Σάββας Κωφίδης και ο Γρηγόρης Τσινός.

Ο ΟΦΗ, παράλληλα, διακρίνεται έμπρακτα και για τη συνεισφορά του σε πολύ σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, όπως αυτό της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Στον αγώνα με τον Πανιώνιο την περασμένη Κυριακή όλοι οι άνθρωποι της ομάδας φόρεσαν τη ροζ κορδέλα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της παγκόσμιας εκστρατείας ενάντια στη συγκεκριμένη ασθένεια. Επίσης, όλες οι γυναίκες μπορούσαν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση στη συμβολική τιμή των 2 ευρώ, με τα έσοδα από αυτά τα εισιτήρια να πηγαίνουν στην Πανελλήνια Εταιρία Πρόληψης του Καρκίνου.

Ο ίδιος ο Γιώργος Σίμος σε σχετικές δηλώσεις του έδωσε το έναυσμα και για μία ανάλογη συνέχεια, καλώντας περισσότερες γυναίκες στον επόμενο εντός έδρας αγώνα, που είναι προγραμματισμένος για τις 26 Οκτωβρίου με αντίπαλο την Ξάνθη. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως "η ζωή είναι πιο σημαντική από το ποδόσφαιρο κι αυτά τα μηνύματα πιο σημαντικά από τα γκολ και τα αποτελέσματα"!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL