Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μας, ό,τι έχτισαν με κόπο ο Ρεχάγκελ και ο Σάντος έσβησε την επομένη του αποκλεισμού από την Κόστα Ρίκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Πέντε χρόνια μετά δεν υπάρχει τίποτα! Μια αναλαμπή ήταν η περίοδος Σκίμπε, όταν το 2018 ο Γερμανός προπονητής κατόρθωσε να οδηγήσει το εθνικό μας συγκρότημα στα μπαράζ του Μουντιάλ με αντίπαλο την Κροατία, η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης!

Στο ποδόσφαιρο, το έχουμε ξαναπεί, όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμη και το να μην μπορείς να νικήσεις το Λιχτενστάιν. Όμως το να μην βλέπεσαι στον αγωνιστικό χώρο είναι απαράδεκτο. Ότι δεν διαθέτουμε αυτή την εποχή το καλύτερο έμψυχο υλικό είναι αλήθεια. Όμως, όταν σου λείπει η φλόγα, το πάθος, αλλά και η τακτική, δεν πας πουθενά και γίνεσαι περίγελος στην Ευρώπη.

Η ευθύνη για όλα αυτά ξεκινά, βέβαια, από την κορυφή της πυραμίδας. Σε μια σοβαρή χώρα, με σοβαρή ομοσπονδία, όσοι είχαν ανάμειξη σε θέματα της Εθνικής θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί. Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος και συνεργάτες του, και μόνο το ότι επέλεξαν στη θέση του προπονητή πρώτα τον Άγγελο Αναστασιάδη και τώρα τον Φαν’τ Σιπ δείχνει την ασχετοσύνη τους με το άθλημα. Και όμως, αυτοί οι "φωστήρες" παραμένουν στις θέσεις τους!

Η νέα διοίκηση της Σούπερ Λιγκ, με πρόεδρο πλέον τον Μηνά Λυσάνδρου, ανέλυσε τα βήματα που θα γίνουν ώστε το πρωτάθλημα να αναπτυχθεί περαιτέρω και φυσικά οι ομάδες να έχουν περισσότερα έσοδα. Η βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων είναι ο πρωταρχικός σκοπός, οι κεντρικές χορηγίες ο επόμενος και η ενίσχυση των σχέσεων με τους θεσμούς ο τρίτος.

Στο πρόγραμμα η αλλαγή ονομασίας για να μην υπάρχει Σούπερ Λιγκ 1 και 2 και η δημιουργία του μουσείου ποδοσφαίρου! Για να γίνουν όλα αυτά, βέβαια, χρειάζεται σύμπνοια και ομοψυχία μεταξύ των εταίρων της Λίγκας, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο στη χώρα μας...

Στον Παναθηναϊκό αρχίζουν να... τρέχουν μετά τα πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Δώνης και Νταμπίζας μάλλον σε... αδιέξοδο, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις τους. Κρίσιμο το παιχνίδι το βράδυ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κόντρα στον Άρη (9.30 μ.μ.), που ακόμη ψάχνεται...

Ο Νίκος Κωστένογλου, όταν ανέλαβε το τιμόνι της ΑΕΚ, διάβασε σωστά τις ανάγκες ενός ρόστερ που κουραζόταν εύκολα λόγω της ελλιπούς δουλειάς σε θέματα φυσικής κατάστασης. Εμφάνισε, λοιπόν, στο προσκήνιο την επιτυχημένη συνταγή του 3-5-2, η οποία μεταμόρφωσε γρήγορα την εικόνα του συνόλου! Του παρείχε ασφάλεια και η ομάδα του έγινε συμπαγής, σφιχτή και ικανή να υπηρετήσει το πλάνο... Σίγουρα, όμως, η "Ένωση" θα αλλάξει τακτική για να γίνει πιο επιθετική και ίσως στο παιχνίδι με τη Λαμία το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο (7.15 μ.μ., Nova) να το επιχειρήσει.

Μόνο νίκη θέλει ο Πανιώνιος στη Ν. Σμύρνη κόντρα στη Λάρισα (7.15 μ.μ., Nova). Πιο νωρίς η Ξάνθη υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης (7 μ.μ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL