Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.8°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.8°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.4°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.9°C18.0°C
2 BF 100%
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Ο Ολυμπιακός ξανά στα ευρωπαϊκά "σαλόνια"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Ο Ολυμπιακός ξανά στα ευρωπαϊκά "σαλόνια"

Ο Ζοσέ Σα "θεμέλιος λίθος" της ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού...

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει και πάλι στα "σαλόνια" του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Πειραιά είναι η πρώτη ελληνική που κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από το γκρουπ των ομάδων που δεν είχαν κατακτήσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα. Τώρα τον περιμένουν μεγαλύτερες προκλήσεις κόντρα σε σπουδαίες ομάδες, όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Τότεναμ, αλλά και το "αδελφό" του σωματείο στη Σερβία, τον Ερυθρό Αστέρα.

Σε αντίθεση με τα φιλικά προετοιμασίας, στα οποία ο Ολυμπιακός δεν ικανοποιούσε με την εικόνα του, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη στα ευρωπαϊκά, με ομοιογένεια πρωτόγνωρη για ένα σύνολο με πολλές προσθήκες και πάνω απ' όλα σοβαρή.

Στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ όχι μόνο απέκλεισε τη ρωσική Κράσνονταρ, που κι αυτή από την πλευρά της είχε "πετάξει" έξω από τη διοργάνωση την Πόρτο, αλλά τη νίκησε δύο φορές με 4-0 στο Νέο Φάληρο και 1-2 στη ρεβάνς. Συνολικά σ' αυτήν την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός είχε πέντε νίκες και μόλις μια ισοπαλία (0-0 εκτός έδρας με τη Βικτόρια Πλζεν), έχοντας συντελεστή τερμάτων 13-1!

O Ολυμπιακός είναι αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη από τις 28 Φεβρουαρίου, όταν έχασε 0-1 από τη Λαμία και αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Από εκείνη την ήττα και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είχε οκτώ νίκες (Απόλλων Σμύρνης 0-2, Άρης 4-1, Παναθηναϊκός διακοπή στο 0-1, Ατρόμητος 2-1, Παναιτωλικός 0-5, Ξάνθη 4-0, Λαμία 1-3 και ΑΕΛ 0-3).

Αν προσθέσουμε και τη νίκη 1-0 στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος επί του Αστέρα Τρίπολης, ο Ολυμπιακός είναι στους τελευταίους 15 επίσημους αγώνες αήττητος, έχοντας 14 νίκες και μια ισοπαλία και συντελεστή τερμάτων 38-4!

Στην εντυπωσιακή αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού τον μεγαλύτερο ρόλο έχει παίξει ο Πορτογάλος τερματοφύλακα Ζοσέ Σα, που μέχρι το 10ο λεπτό του αγώνα στο Κράσνονταρ, όταν δέχθηκε το 1-0, κρατούσε επί 730' και 8 διαδοχικούς αγώνες την εστία του ανέπαφη! Κορυφαία του στιγμή η απόκρουση του πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα της Κωνσταντινούπολης με την Μπασακσεχίρ. Τελευταία φορά που είχε μαζέψει ο Σα την μπάλα από τα δίχτυα ήταν στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου (2-1) στις 31 Μαρτίου! Εν συνεχεία είχε κρατήσει το "μηδέν" στους αγώνες του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό (0-5) και την Ξάνθη (4-0), ενώ στα δύο τελευταία ματς της περσινής σεζόν είχε αγωνιστεί ο Γιούρι Λοντίγκιν...

Με τη νίκη 1-2 στο Κράσνονταρ οι "ερυθρόλευκοι" συμπλήρωσαν 16 παιχνίδια αήττητοι στις προκριματικές διαδικασίες των δύο ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων. Η τελευταία φορά που έχασαν ήταν από τη Χάποελ Μπερ Σεβά τον Αύγουστο του 2016, με σκορ 1-0 στο Ισραήλ. Από τότε μετρούν 13 νίκες και 3 ισοπαλίες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL