Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Του Τάσου Βακαλόπουλου

Ώρα Σούπερ Λιγκ, με τη σέντρα -εκτός απροόπτου- το ερχόμενο Σάββατο σ' ένα πρωτάθλημα με πολλά μείον, φέτος.

Το κυριότερο, με τον πρωταθλητή της διοργάνωσης να παίζει πλέι οφ! "Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος... τίποτα" στο ποδόσφαιρο και συμφωνούν όλοι στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι υπόλοιποι, και ευτυχώς είναι λίγοι, αποσκοπούν στα χρήματα και κοροϊδεύουν τον φίλαθλο κόσμο με αγώνες μετά την κανονική περίοδο!

Ξέρετε, αν στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν το άθλημα και στη Λίγκα παράγοντες που ανακατεύονται μόνο και μόνο για να πλουτίσουν, το τουρνουά που θα παρουσιάσεις χάνει το ενδιαφέρον του και ο κόσμος απομακρύνεται από τα γήπεδα. Δεν είναι τυχαίο που οι φίλοι του ποδοσφαίρου δίνουν βροντερό παρών στις υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ στην Τούμπα και με τον Ολυμπιακό απέναντι στη Βικτόρια και την Μπασάκ. Το μόνο θετικό στο φετινό πρωτάθλημα είναι  πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε το χατίρι της Σούπερ Λιγκ που ζητούσε τον υποβιβασμό μιας ομάδας, ενώ άλλος ένας θα δίνει μπαράζ με τον δεύτερο της Σούπερ Λιγκ 2. Απόλυτα σωστή απόφαση, μια και στη δεύτερη "επαγγελματική" κατηγορία γίνονται πράγματα και θαύματα. Από αγώνες με περίεργα αποτελέσματα μέχρι καταγγελίες ποδοσφαιριστών ότι γίνονται "συμφωνίες" στα αποδυτήρια πριν την έναρξη των αγώνων! Ένα πρωτάθλημα όπου κόβονται ελάχιστα εισιτήρια, αφού ο κόσμος καταλαβαίνει... Στο αγωνιστικό κομμάτι της Σούπερ Λιγκ, 1 φαβορί για τον τίτλο είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός και λίγο πιο πίσω η ΑΕΚ...

Οι πρωταθλητές, με τον ίδιο περίπου βασικό κορμό -ιδίως στην άμυνα-, και καλή ομάδα διαθέτουν και εξαιρετικές μονάδες έχουν. Ζίκβοβιτς, Στοχ, Σοάρες και Αγκούστο, οι νέες προσθήκες, θα βοηθήσουν. Θεαματική κίνηση με την πρόσληψη σε χρόνο - ρεκόρ του Άμπελ Φερέιρα στη θέση του προπονητή ως αντικαταστάτη του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στον Ολυμπιακό οι κινήσεις του Πέδρο Μαρτίνς στον μετεγγραφικό τομέα είναι προσεκτικές και μετρημένες... Ο Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας (εξαιρετικό δίδυμο με τον Μεριά) και ο Βαλ Μπουένα στα χαφ, αξιόλογες επιλογές. Ο Ελ Αραμπί στην επίθεση θα χρειαστεί χρόνο. Σε μια μεγάλη ομάδα όλα ξεκινούν από τον τερματοφύλακα και οι "ερυθρόλευκοι" κάτω από τα δοκάρια τους έχουν τον ασυναγώνιστο Σα.

Στην ΑΕΚ, αλλαγή φιλοσοφίας με την πρόσληψη του Καρντόσο στη θέση του Χιμένεθ που δεν βοηθήθηκε όταν το χρειάστηκε! Το πρόβλημα της "Ένωσης" είναι βασικά στην άμυνα και αναμένεται ενίσχυση. Ερωτηματικό πάντα ο Παναθηναϊκός, που στα φιλικά τα πήγε περίφημα! Φέτος η προετοιμασία του Νίκου Νταμπίζα ήταν να αυξήσει τις επιλογές του Δώνη. Ζαχίντ, Μολό και Νούνες, χρήσιμες προσθήκες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL