Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / Με αισιοδοξία απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / Με αισιοδοξία απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν

Ο Γκερέρο σκοράρει ένα από τα τρία γκολ επί της Νότιγχαμ Φόρεστ...

O Oλυμπιακός μετά από απουσία ενός έτους επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού στην περσινή αγωνιστική περίοδο συμμετείχε στο Γιουρόπα Λιγκ. Την Τρίτη (ώρα έναρξης 8μ.μ.), στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου της φετινής διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Βικτόρια Πλζεν από την Τσεχία στη χωρητικότητας 11.700 θεατών «Ντούσαν Αρένα».

Οι Τσέχοι είναι ένας αντίπαλος που μπορεί να περάσει ο Ολυμπιακός, αλλά ταυτόχρονα και μια ομάδα που αυξάνει τις απαιτήσεις για τους δευτεραθλητές Ελλάδας. Mετά το πετυχημένο τεστ (3-0) με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στο "στρατόπεδο" του Ολυμπιακού επικρατεί αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού στο "Γ. Καραϊσκάκης". Φυσικά, είναι όλοι επηρεασμένοι από τον σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη, που θα μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά αυτό ενδέχεται να αποδειχτεί κίνητρο για τους συμπαίκτες του ώστε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό…

Πρώτος στόχος είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής σε ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ακόμα κι είναι το Γιουρόπα Λιγκ. Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί και η Βασιλεία αποκλείσει την Αϊντχόφεν, θα αντιμετωπίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο μία από τις Κράσνονταρ, Kλαμπ Μπριζ, Μπασακσεχίρ και ΛΑΣΚ Λιντς. Αν η Αϊντχόφεν αποκλείσει τη Βασιλεία, στις υποψήφιες για τον Ολυμπιακό ομάδες οι Ολλανδοί θα πάρουν τη θέση της Μπριζ. Σε περίπτωση νέας πρόκρισης των Πειραιωτών, θα απομένουν τα πλέι οφ για την είσοδο ή μη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Βικτόρια Πλζεν ιδρύθηκε το 1911 και μέχρι την τρέχουσα δεκαετία δεν είχε μπορέσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ήταν, όμως, να μη γίνει η αρχή... Έτσι, μετά τον πρώτο τίτλο το 2011, ακολούθησαν αυτοί του 2013, του 2015, του 2016 και του 2018. Την ομάδα προπονεί ο Πάβελ Βμπρα, που έχει αναδειχθεί εφτά φορές καλύτερος προπονητής στην Τσεχία. Στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος η Πλζεν επικράτησε με 3-1 εντός έδρας της Σίγκμα Όλομουτς, σε έναν αγώνα που παρακολούθησε και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Πέδρο Μαρτίνς.
Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, στο πρωτάθλημα της χώρας της η Βικτόρια Πλζεν ήταν δεύτερη, ενώ είχε συμμετάσχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Ρόμα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η παρουσία της τσέχικης ομάδας ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής, καθώς με δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από τη Ρεάλ και τη Ρόμα, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της ευρωπαϊκής της συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ και αποκλείοντας την ομάδα της Ρώμης και πριν μια εβδομάδα και ομάδα του Κώστα Μανωλά. Στη συνέχεια, όμως, δεν τα κατάφερε εξίσου καλά και αποκλείστηκε στη φάση των 32 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL