Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1 / Με 14 ομάδες και πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1 / Με 14 ομάδες και πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός το πρώτο ντέρμπι του νέου πρωταθλήματος

Η Σούπερ Λιγκ πραγματοποιεί φέτος ένα νέο ξεκίνημα, ελπίζοντας να συμβάλει με μια σειρά κινήσεων στο να έρθουν καλύτερες μέρες για το εγχώριο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Με νέο πρόεδρο του Διοικητικού της Συμβουλίου τον Μηνά Λυσάνδρου, με μόλις 14 ομάδες, με νέο τρόπο πραγματοποίησης της κλήρωσης (με χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου και όχι με τα παραδοσιακά μπαλάκια) και πάνω απ' όλα με νέο σύστημα διεξαγωγής, που θα περιλαμβάνει αγώνες κατάταξης τόσο για τις θέσεις 1-6, όσο και για τις θέσεις 7-14, η νέα Σούπερ Λιγκ είναι πλέον διαφορετική. Ενώ, από εδώ και πέρα, θα ονομάζεται και Σούπερ Λιγκ 1.

Οι καινοτομίες αυτές γίνονται για να αποφέρουν γενικότερη πρόοδο στην ταλαιπωρημένη από πολλά τα τελευταία χρόνια διοργάνωση. Ήδη έχει σχολιαστεί θετικά το γεγονός πως οι ημερομηνίες διεξαγωγής όλων των αγωνιστικών έγιναν γνωστές πριν καν την κλήρωση για τον καταρτισμό του προγράμματος.

Το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 24 Αυγούστου και η κανονική διάρκεια θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου του 2020. Τα πλέι οφ για τις θέσεις 1-6, που θα περιλαμβάνουν 10 αγωνιστικές και θα αναδείξουν την πρωταθλήτρια ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία μέσα από μια τέτοια διαδικασία, θα αρχίσουν στις 7 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Μαΐου. Τα πλέι άουτ για τις θέσεις 7-14, που αφορούν στην υπόθεση του υποβιβασμού, θα ξεκινήσουν στις 14 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 10 Μαΐου.

Μετά την κλήρωση της περασμένης Τρίτης, στην πρεμιέρα που θα πραγματοποιηθεί στο τριήμερο 24 έως 26 Αυγούστου θα αναμετρηθούν ΑΕΚ - Ξάνθη, Άρης - ΟΦΗ, Ατρόμητος - ΑΕΛ, Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος - ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός και Λαμία – Παναθηναϊκός.

Τα παραδοσιακά ντέρμπι ανάμεσα στους τέσσερις διαχρονικά «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου ορίστηκαν να διεξαχθούν: την 4η αγωνιστική Παναθηναϊκός - Oλυμπιακός, την επόμενη ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, την 8η Ολυμπιακός - ΑΕΚ, την 9η ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, τη 10η Παναθηναϊκός - ΑΕΚ και τη 12η Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

"Αν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου είναι σοβαροί και πέσουν με τα μούτρα για να διασφαλίσουν την ηρεμία και την αξιοπιστία, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Θα είναι ένα πρωτοποριακό πρωτάθλημα, που σκοπό θα έχει να γυρίσει σελίδα" δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, που είπε και για την επικείμενη χρησιμοποίηση του VAR, δηλαδή της βοήθειας που προσφέρει στους διαιτητές η τεχνολογία: "Αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο μέσα στο καλοκαίρι, αναμένεται να έχουμε από την αρχή του πρωταθλήματος το VAR. Από την εικόνα που μου μεταφέρουν, αν δεν... στραβώσει κάτι που έχει να κάνει με τις συνεργασίες με τις οπτικές ίνες, θεωρώ πως δεν θα έχουμε πρόβλημα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL