Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Γιώργος Βασιλειάδης: / Γιώργος Βασιλειάδης: Κρατήσαμε όρθιο το αθλητικό οικοδόμημα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Βασιλειάδης: / Γιώργος Βασιλειάδης: Κρατήσαμε όρθιο το αθλητικό οικοδόμημα!

"Στον τομέα του αθλητισμού ένας βασικός σκοπός υπήρχε: η διαφάνεια, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος..."

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έδωσε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και έκανε εκτενή απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο του αθλητισμού. Στα πιο χαρακτηριστικά σημεία ανέφερε:

"Στον τομέα του αθλητισμού ένας βασικός σκοπός υπήρχε: η διαφάνεια, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος και βασικά σε συνθήκες κρίσης να κρατήσουμε το αθλητικό οικοδόμημα όρθιο. Δεν ήταν απλό! Ο κόσμος μένει πολύ στην εικόνα και σε αυτό που φαίνεται. Ο επαγγελματικός αθλητισμός μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πολιτών.

Όμως, η μεγάλη μάχη δόθηκε αυτά τα χρόνια για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό! Για όλα αυτά τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους και τις περισσότερες φορές τα θυμόμαστε μετά από κάποιο μεγάλο επίτευγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Νομίζω ότι οι προκλήσεις ήταν το ίδιο μεγάλες, το ίδιο κομβικές, όχι με το ίδιο αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά με την ίδια πολιτική στόχευση”.

* "Η αλήθεια είναι ότι η αθλητική κοινότητα, πέρα από κομματικές προτιμήσεις, αναγνωρίζει ότι αναπτύχθηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια, αν μη τι άλλο, μία σχέση ειλικρίνειας και έγιναν παρεμβάσεις σε θέματα που κανένας δεν τολμούσε να αγγίξει επί δεκαετίες. Το πιο σημαντικό, όμως είναι ότι ο κόσμος, ιδίως στην περιφέρεια, κατάλαβε την αλλαγή φιλοσοφίας και λογικής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού".

* "Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες κατάλαβαν πως έχουν έναν σοβαρό συνομιλητή που έχει διάθεση να κάνει παρεμβάσεις και τομές. Γι’ αυτόν τον λόγο έστερξαν δίπλα στην ελληνική κυβέρνηση και στις προσπάθειές της. Σας θυμίζω ότι είναι η πρώτη φορά που διεθνείς ομοσπονδίες έρχονται και εργάζονται από κοινού με μία κυβέρνηση και όχι σε κόντρα και όχι σε περιβάλλον ρήξης".

Αναφορικά με τις προγραμματικές κατευθύνσεις για την επόμενη τετραετία ο υποψήφιος βουλευτής του νότιου τομέα της Αθήνας επεσήμανε:

"Τα ήδη δρομολογημένα νομοσχέδια, που υπήρχαν για να ψηφιστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που αφορούσαν από τον εξωραϊσμό του καταστατικού της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και διατάξεις του αθλητικού νόμου, τις αλλαγές στον τρόπο μετεγγραφής των ανηλίκων αθλητών, το συνολικό πλαίσιο για τη βία που επεξεργαζόμασταν μαζί με τη FIFA και την UEFA, το νέο πλαίσιο για τον παράνομο στοιχηματισμό, τον οποίο επεξεργαζόταν ειδική επιτροπή της UEFA για την Ελλάδα - κι αυτό ήταν κατόρθωμα της δικής μας κυβέρνησης.

Αυτή η στενή συνεργασία και η παροχή τεχνογνωσίας από τους κορυφαίους, ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε καίρια χτυπήματα κατά αυτών, με ταυτόχρονη αλλαγή στη φιλοσοφία των αθλητικών παρεμβάσεών μας ως προς τα γηπεδικά, συνεχίζοντας την πολιτική των παρεμβάσεων γειτονιάς, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση της αθλητικής κοινότητας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL