Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ - ΚΛΗΡΩΣΗ / Νωρίς θα "ανάψει" το πρωτάθλημα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ - ΚΛΗΡΩΣΗ / Νωρίς θα "ανάψει" το πρωτάθλημα!

Εννέα διαδοχικές αγωνιστικές με ντέρμπι περιλαμβάνει ο κάθε γύρος του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε χθες το απόγευμα. Το ντέρμπι των "αιώνιων" Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού θα διεξαχθεί αρκετά νωρίς, την 4η αγωνιστική, το διήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου, μαζί με την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Άρης, ενώ το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς θα γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Αναλυτικά τα ντέρμπι θα διεξαχθούν:

3η αγωνιστική Άρης - Παναθηναϊκός

4η αγωνιστική Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ - Άρης

5η αγωνιστική ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική Άρης - Ολυμπιακός

8η αγωνιστική Ολυμπιακός - ΑΕΚ

9η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

10η αγωνιστική Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

11η αγωνιστική ΑΕΚ - Άρης

12η αγωνιστική Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

* Την πρώτη αγωνιστική όλοι οι "μεγάλοι" αγωνίζονται εντός έδρας, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό που θα παίξει στη Λαμία. Το πρόγραμμα της 1η αγωνιστικής είναι: ΑΕΚ - Ξάνθη, Άρης - ΟΦΗ, Ατρόμητος - ΑΕΛ, Ολυμπιακός - Αστέρας, Πανιώνιος - Βόλος, ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός, ΠΑΣ Λαμία - Παναθηναϊκός.

* To πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 24 Αυγούστου και η κανονική διάρκεια της σεζόν, πριν από τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου.

* Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος είπε: "Θα είναι μια αγωνιστική περίοδος με ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό, μακριά από φαινόμενα απαξίωσής του. Πρέπει να σταματήσει η απαγόρευση των μετακινήσεων για να δούμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο. Πραγματικά πιστεύω ότι θα είναι συναρπαστικότερο από τα πρωταθλήματα προηγούμενων περιόδων, λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν και το νέο σύστημα διεξαγωγής του".

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Μηνάς Λυσάνδρου επισήμανε από την πλευρά του: "Προχωρήσαμε ομόφωνα στην αλλαγή της διοργάνωσης. Η θέσπιση του θεσμού των αγώνων κατάταξης αποτελεί τη σημαντικότερη καινοτομία. Αυτή που θα μας κάνει να παρακολουθήσουμε τη νέα Σούπερ Λιγκ με μεγάλη αγωνία. Από τη νέα σεζόν αλλάζουν και οι διοργανώσεις των τμημάτων υποδομής. Από την αρχή είχε τεθεί ως στόχος μια νέα πραγματικότητα εντός και εκτός γηπέδων. Στη δική μας νέα λογική το ποδόσφαιρο παίζεται από όλες τις ηλικίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL