Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημοσκόπηση MRB: Πτώση της Χρυσής Αυγής και μικρό προβάδισμα στην ΝΔ

(Photo Eurokinissi)

Πτωτική τάση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής δείχνει η δημοσκόπηση της Χρυσής Αυγής με βάση δημοσκόπηση της MRB, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ”Realnews”.

Πτωτική τάση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής δείχνει η δημοσκόπηση της Χρυσής Αυγής με βάση δημοσκόπηση της MRB, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Realnews".

Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη λίγες μέρες νωρίτερα από την σύλληψη των βουλευτών και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικά αναφέρουμε ότι δίνεται προβάδισμα 1,2% στην Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και πτώση κατά 2,3% της εκλογικής προτίμησης στην Χρυσή Αυγή, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, που έγινε μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Έτσι, η ΝΔ λαμβάνει 22,2%, ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, ΑΝ. ΕΛΛ 5,3%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΔΗΜΑΡ 3,3%, ΚΚΕ 5%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,8%, άλλο κόμμα 5,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 1,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 36,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23,3%.

Σημαντικό εύρημα από την δημοσκόπηση θεωρείται ότι επτά στους δέκα πολίτες δεν διστάζουν να ομολογήσουν ότι αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημοκρατία. Επίσης, ποσοστό 77,7% θεωρεί ότι η δράση της πλήττει την εικόνα της χώρας δε διεθνές επίπεδο. Οι πολίτες εκφράζουν πάντως την ανησυχία τους αν τελικά τεθεί εκτός νόμου. Το 54,6% των πολιτών εκτιμά ότι το κόμμα θα ενδυναμωθεί αν τεθεί εκτός νόμου, ενώ το 32,5% διαφωνεί με αυτή την άποψη. Όσο για το αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, το 43,4% διαφωνεί και το 40,7% συμφωνεί.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πολυτεχνείο

Η σημερινή ημέρα ανήκει δικαιωματικά στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτής της εξέγερσης των νέων ανθρώπων που αμφισβήτησαν «τη βία ως στοιχείο εξαναγκασμού» και ύψωσαν τη φωνή τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο