Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημοσκόπηση MRB: Πτώση της Χρυσής Αυγής και μικρό προβάδισμα στην ΝΔ

(Photo Eurokinissi)

Πτωτική τάση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής δείχνει η δημοσκόπηση της Χρυσής Αυγής με βάση δημοσκόπηση της MRB, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ”Realnews”.

Πτωτική τάση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής δείχνει η δημοσκόπηση της Χρυσής Αυγής με βάση δημοσκόπηση της MRB, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Realnews".

Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη λίγες μέρες νωρίτερα από την σύλληψη των βουλευτών και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικά αναφέρουμε ότι δίνεται προβάδισμα 1,2% στην Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και πτώση κατά 2,3% της εκλογικής προτίμησης στην Χρυσή Αυγή, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, που έγινε μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Έτσι, η ΝΔ λαμβάνει 22,2%, ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, ΑΝ. ΕΛΛ 5,3%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΔΗΜΑΡ 3,3%, ΚΚΕ 5%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,8%, άλλο κόμμα 5,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 1,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 36,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23,3%.

Σημαντικό εύρημα από την δημοσκόπηση θεωρείται ότι επτά στους δέκα πολίτες δεν διστάζουν να ομολογήσουν ότι αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημοκρατία. Επίσης, ποσοστό 77,7% θεωρεί ότι η δράση της πλήττει την εικόνα της χώρας δε διεθνές επίπεδο. Οι πολίτες εκφράζουν πάντως την ανησυχία τους αν τελικά τεθεί εκτός νόμου. Το 54,6% των πολιτών εκτιμά ότι το κόμμα θα ενδυναμωθεί αν τεθεί εκτός νόμου, ενώ το 32,5% διαφωνεί με αυτή την άποψη. Όσο για το αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, το 43,4% διαφωνεί και το 40,7% συμφωνεί.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τώρα αρχίζει η πολιτική

Δυστυχώς, ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε στη δευτερολογία του χρόνο να απαντήσει σε ερωτήματα που του τέθηκαν. Έτσι, δεν είπε κουβέντα για το αφορολόγητο - παρ’ όλο που προεκλογικά είχε καταθέσει τροπολογία για τη διατήρησή του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο