Live τώρα    
35°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
35 °C
33.2°C35.8°C
4 BF 28%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
32 °C
30.4°C32.6°C
3 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
30 °C
29.9°C35.4°C
1 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
31 °C
30.8°C33.2°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
32 °C
31.2°C31.9°C
3 BF 37%
Κρίσιμα ερωτήματα προκαλεί η διάρρηξη στο σπίτι της Ε. Τουλουπάκη - Πλήγμα για το κράτος δικαίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρίσιμα ερωτήματα προκαλεί η διάρρηξη στο σπίτι της Ε. Τουλουπάκη - Πλήγμα για το κράτος δικαίου

Η διάρρηξη γίνεται στο κέντρο της Αθήνας (περιοχή Ακρόπολης) και υπό το κράτος φύλαξης, εννοείται, της οικίας της εισαγγελέα.

Η ίδια μετά την είδηση της διάρρηξης στο σπίτι της, δηλώνει στο  μπλογκ της δημοσιογράφου Μαίρης Μπενέα, "Δικογραφίες" "Εχω γίνει ο υπ΄αριθμόν ένα στόχος. Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν"!

Όπως είπε στις «Δικογραφίες» πληροφορήθηκε το γεγονός από την οικιακή βοηθό της, η οποία πήγε σήμερα πρωί - πρωί, για να καθαρίσει το σπίτι, καθώς θα επέστεφε από διακοπές στην Κρήτη που βρισκόταν.

Η οικιακή βοηθός, ήταν ο άνθρωπος, που μπήκε πρώτος στο σπίτι της εισαγγελέα και αντίκρυσε την καταστροφή, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της, οι διαρρήκτες δεν είχαν αφήσει τίποτα όρθιο μέσα στο σπίτι.

Ήταν τέτοια η αγωνία ή η μανία τους, που όπως είπε η εισαγγελέας στις «Δικογραφίες» έψαχναν, για έγγραφα, ακόμη και στο... πιάνο!

Έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ελπίζουμε να μην επιτραπεί στις δυνάμεις που στοχοποίησαν την εισαγγελέα διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη και επιχείρησαν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα, να μετατρέψουν τη χώρα ολόκληρη από κράτος δικαίου σε ξέφραγο αμπέλι παρακρατικών μηχανισμών» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «αναμένουμε από τις αστυνομικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους, ώστε να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της διάρρηξης»

«Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα δέχθηκε ακόμα ένα πλήγμα»

Σε κοινή ανακοίνωση των τομεαρχών Δικαιοσύνης και Προστασία του Πολίτη Σπύρου Λάππα και Γιάννη Ραγκούση αντίστοιχα, σημειώνεται χαρακτηριστικά «μετά την ποινική της δίωξη, γιατί ερευνούσε Μανδαρίνους του «λευκού κολάρου», μετά την απόπειρα να διωχθούν δημοσιογράφοι και εκδότες και μετά τις απειλές και μηνύσεις των προστατευομένων μαρτύρων, τώρα έχουμε διάρρηξη και αφαίρεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή της εισαγγελέα, όπου προφανώς είχε καταχωρήσει όλες τις έρευνες και τα αποτελέσματα των ερευνών της για πολύ σοβαρές υποθέσεις, όπως της Novartis και πολλές άλλες. Και η διάρρηξη γίνεται στο κέντρο της Αθήνας.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν κρίσιμα ερωτήματα , όπως, «γιατί δεν κατέστη δυνατή η αποτροπή της διάρρηξης από τα αστυνομικά όργανα που επιτηρούσαν, υποτίθεται, την οικία της Εισαγγελέα Διαφθοράς και γιατί επέλεξαν να αφαιρέσουν αποκλειστικά και μόνο τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπου βρίσκονταν το σύνολο των αρχείων των ερευνών και των αποτελεσμάτων τους;

Καταφέρονται κατά της κυβέρνησης καθώς έχει ψηλά στην ατζέντα το θέμα της ασφάλειας, την ώρα που η πραγματικότητα την εκθέτει ανεπανόρθωτα.

«Μένει ο άκρατος βερμπαλισμός των αρμόδιων υπουργών περί εμμονής τους στο ζήτημα της ασφάλειας. Ποιας ασφάλειας, όταν αδυνατούν να αποτρέψουν «ριφιφί» στις οικίες των Εισαγγελικών Λειτουργών και δημιουργούν σ’ αυτούς αισθήματα φόβου και ανησυχίας, ώστε να μην μπορούν απερίσπαστοι, με ελεύθερο φρόνημα και ανεξαρτησία, να εκτελέσουν το υπηρεσιακό τους καθήκον, που είναι η έρευνα και η δίωξη παράνομων πράξεων;»,  σημειώνουν. Και καταλήγουν:

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επέλεξε την ασφάλεια σαν βασικό της αφήγημα, όμως καθημερινά αποδεικνύεται ότι μόνο ασφάλεια δεν μπορεί να προσφέρει, ακόμα και για πρόσωπα που επιτηρούν, υποτίθεται, λόγω της υπηρεσιακής τους ιδιότητας. Αναμένουμε άμεσες και συντονισμένες ενέργειες για να αποκαλυφθούν από ποιους, με εντολή και για λογαριασμό ποίων, έγινε αυτή η ανήκουστη για κράτος δικαίου και ευνομούμενη πολιτεία διάρρηξη και, κυρίως, για ποιες υποθέσεις έγινε".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL