Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
20.8°C25.8°C
1 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
21 °C
17.6°C24.6°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.0°C23.3°C
1 BF 46%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C26.9°C
3 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C18.5°C
0 BF 72%
Π. Σκουρλέτης: Χιλιάδες έχουν πυκνώσει τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Χιλιάδες έχουν πυκνώσει τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ (Ηχητικό)

Ήδη χιλιάδες έχουν πυκνώσει τις γραμμές μας, πλέον ξεκίνησε και επίσημα η καμπάνια και ο ΣΥΡΙΖΑ συζητώντας την πρωτόγνωρη εμπειρία της τελευταίας δεκαετίας πρέπει να συνθέσει μία νέα ριζοσπαστική προγραμματική πρόταση χωρίς να επιτρέψει η συζήτηση με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο να απογοητεύσει τον κόσμο, γιατί οι ψηφοφόροι της σύγχρονης Αριστεράς είναι απαιτητικοί -και καλά κάνουν, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/695876440&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


Χτες ήταν η τυπική έναρξη της πολύμηνης καμπάνιας εγγραφής νέων μελών στο ΣΥΡΙΖΑ, μαζικοποίησης, ανασυγκρότησης, επανεκκίνησης του χώρου, αλλά «όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουν γίνει αντίστοιχες συγκεντρώσεις. Υπάρχει θετική κινητικότητα, μερικές χιλιάδες νέα μέλη έχουν ήδη πυκνώσει τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται «την επαύριο μίας εκλογικής ήττας, άρα έχει διπλή σημασία … αυτό μας δίνει κουράγιο και δείχνει και μία αποφασιστικότητα ενός μεγάλου κομματιού των ψηφοφόρων μας να ενώσουμε δυνάμεις, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα υψηλά καθήκοντα που ο λαός μας ανέθεσε στις τελευταίες εκλογές με το υψηλό ποσοστό που μας έδωσε».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μην κάνουμε εμείς τις αναγκαίες συζητήσεις, να βγάλουμε συμπεράσματα από την προηγούμενη πορεία μας», ώστε «να γίνουμε πιο πειστικοί για τον κόσμο που μας παρακολουθεί και σε ακόμη περισσότερους».

«Τέτοιου είδους ανοιχτές, δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες αναδεικνύουν μία άλλη σχέση των μελών, των φίλων, των ψηφοφόρων ενός χώρου με την πολιτική, δεν έχει καμία σχέση με τις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ … είναι πρωτόγνωρη όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα η εμπειρία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία δεκαετία … πρέπει να την συζητήσουμε για να γίνουμε πιο πειστικοί, πιο καλοί. Να επανέλθουμε με μία διεισδυτική, προγραμματική, ριζοσπαστική πρόταση στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης παράταξης», συνέχισε ο γραμματέας του κόμματος. «Δεν θα κάνουμε λοιπόν την χάρη στον οποιονδήποτε θέλει να θέτει τα δικά του ερωτήματα στην αναγκαία μεταξύ μας συζήτηση. Είναι κάτι που δεν θα ενέπνεε και θα απογοήτευε κόσμο. Είναι απαιτητικοί οι ψηφοφόροι της σύγχρονης Αριστεράς, φίλοι και μέλη. Και καλά κάνουν…», όπως τόνισε.

Το πρώτο τρίμηνο της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως είπε εξάλλου νωρίτερα ο κ. Σκουρλέτης, «διαλύθηκε η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να αποκρύψει βασικές πλευρές της πρότασής της. Σε όλους τους τομείς έχουμε δει μία επιχειρούμενη αντιμεταρρύθμιση, που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από αντιδραστικές, νεοφιλελεύθερες αλλαγές», όπως το τελευταίο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, «ένα σύνολο άρθρων που το καθένα αντιπροσωπεύει και ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο σε κάποιο φίλο της κυβέρνησης. Όλα αυτά δεν συνιστούν αναπτυξιακή πρόταση…».

Ανέφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση του Ελληνικού, όπου «επιχειρείται κάτι πρωτόγνωρο, για πρώτη φορά δημιουργία πόλεων όπου οι κοινόχρηστοι χώροι θα ανήκουν σε ιδιώτες, με την ρύθμιση που πέρασε ότι οι δρόμοι, οι κοινόχρηστοι χώροι δεν θα ανήκουν στους Δήμους που συνανήκει αυτή η περιοχή, αλλά στον ιδιώτη, που ενδεχομένως αύριο θα εισπράττει δημοτικά τέλη και θα πάμε σε ένα υβρίδιο πόλης που δεν έχουμε ξαναδεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πουθενά στην Ευρώπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL