Πέντε τραυματίες από φασιστική επίθεση στη “Φαβέλα” στον Πειραιά

Πέντε τραυματίες από φασιστική επίθεση στη “Φαβέλα” στον Πειραιά

Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, είναι ανάμεσα στους πέντε τραυματίες που έπεσαν θύματα απρόκλητης επίθεσης και εισβολής τουλάχιστον 8 ακροδεξιών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, χθες το απόγευμα στον "Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα" στον Πειραιά, επί της οδού Ναυάρχου Βότση 11.

Οι επιτιθέμενοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, φώναζαν συνθήματα της Χρυσής Αυγής, κρατούσαν λοστούς, αναμμένους πυρσούς και έσπασαν μία τζαμαρία κατά την εισβολή στο στέκι του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα θύματα της επίθεσης στη Φαβέλα δηλώνουν ξεκάθαρα ότι φεύγοντας οι επιτιθέμενοι φώναζαν "αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή"...

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών από χτυπήματα που δέχτηκαν και χρειάστηκαν να υποβληθούν σε ράμματα, με τους τρεις από αυτούς να παραμένουν για νοσηλεία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, «βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» είναι η διάγνωση για τους περισσότερους τραυματίες, ενώ όλα τα χτυπήματα των τραυματιών εντοπίζονται σε κεφάλι και πρόσωπο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα άτομα που επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στην "Φαβέλα" πιθανόν προέρχονταν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά όπου η Αστυνομία λαμβάνει επίσης μέτρα για να μην υπάρξουν νέες συγκρούσεις και αντίποινα μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα για την ταυτοποίηση αν είναι δυνατόν, τον εντοπισμό και την σύλληψη των τραμπούκων που είναι υπεύθυνοι για αυτή την επίθεση.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει ξαναγίνει στο παρελθόν στόχος επίθεσης ακροδεξιών.

Είχαν προηγηθεί συλλήψεις, μάλιστα, από την Αντιτρομοκρατική στις αρχές Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος, για την εμπρηστική επίθεση που είχε γίνει στην ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Φαβέλα" στο Πειραιά, τα ξημερώματα της 29 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν βρεθεί τότε γκαζάκια με κολλημένες πέτρες πάνω τους, ώστε σε περίπτωση έκρηξης να προκαλούσαν μεγαλύτερες ζημιές ή θύματα , καθώς επίσης κάλυκες πολεμικών τυφεκίων, μία σημαία της Χούντας, σβάστικες και τρικάκια της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς οργάνωσης "Απέλλα".

Πέρα μάλιστα από τους τέσσερις άνδρες (έναν 26χρονο, έναν 21χρονο και δύο 19χρονους ) τότε, συνελήφθη και ένας 17χρονος για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα όπλα και τα εκρηκτικά, σε βάρους του οποίου δεν υπήρχε ένταλμα.

Σε ανακοίνωσή του στο facebook, o Eλεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα το απόγευμα στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δεχτήκαμε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο και τραυματισμοί ατόμων που βρίσκονταν εκεί.

Διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί εκρηκτικών υλών και ερευνών σε σπίτια από μερίδα του τύπου.

Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση. Το γεγονός δε θα μείνει αναπάντητο. Τέτοιου είδους επιθέσεις δε μας φοβίζουν!».

Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Χρυσαυγίτες τραυματίζουν την Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρο της οικογένειας Παύλου Φύσσα στη δίκη της ΧΑ

Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά. Ομάδα δέκα νεοναζί της Χρυσής Αυγής εισέβαλε στο χώρο, φορώντας κράνη και κρατώντας στειλιάρια και πυρσούς.

Τραυμάτισαν την Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρο της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και άλλα τέσσερα άτομα.

Όσο τα Γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής παραμένουν ανοικτά, οι ελευθερίες και οι ζωές όλων μας απειλούνται.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να ολοκληρωθεί για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

Ήδη, στην διαδικασία έχει επιβεβαιωθεί με το πιο κραυγαλέο τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή με το μανδύα πολιτικού κόμματος λειτούργησε και λειτουργεί ακόμη ως μιά εγκληματική ναζιστική συμμορία. Η απομόνωση του είναι πλήρης και καταφεύγουν σε χτυπήματα για να δηλώσουν ότι ακόμη μπορούν να κάνουν επιδείξεις πυγμής, για να συγκρατήσουν έτσι το ναζιστικό τους πυρήνα.

Απαιτούμε να κλείσει εδώ και τώρα το Γραφείο-ορμητήριο στο Πειραιά και να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες που εισέβαλαν στη Φαβέλα.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς και το αντιφασιστικό κίνημα να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση το ΑΜΕΣΟ κλείσιμο του Γραφείων της συμμορίας στο Πειραιά και με μαζικές κινητοποιήσεις να τους σταματήσουμε.

Να δώσουμε δυναμική απάντηση με το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη, Ομόνοια 3μμ».

Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της σε επεισόδια, τα οποία και... καταδικάζει.

(Με πληροφορίες από το left.gr)