Live τώρα    
"Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με αδιαμφισβήτητη την αρχή της διάκρισης των εξουσιών"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με αδιαμφισβήτητη την αρχή της διάκρισης των εξουσιών"

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα από την πρώτη στιγμή την απόπειρα πραξικοπήματος και στήριξε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, καθώς και την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας στη γείτονα μας» σημειώνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση σε αυτό το πλαίσιο υπογραμμίζει «σήμερα, όπως και τότε, ότι οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην  χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με συνταγματικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα«.

«Εντός της Ελλάδας αποκλειστικός αρμόδιος για τις συναφείς κρίσεις είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας οι αποφάσεις είναι αυτονόητα δεσμευτικές» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στον απόηχο των οργισμένων αντιδράσεων από την Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης:

ΓΑΔΑ: Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί κρατούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0