Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C25.6°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.3°C25.3°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
24.4°C31.5°C
1 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.8°C23.8°C
2 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.6°C24.9°C
3 BF 57%
Κέρκυρα / Πάσχα χωρίς ειδικευμένο παθολόγο στο νοσοκομείο – Επί 6 μήνες κωφεύει η κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κέρκυρα / Πάσχα χωρίς ειδικευμένο παθολόγο στο νοσοκομείο – Επί 6 μήνες κωφεύει η κυβέρνηση

Το νοσοκομείο Κέρκυρας
(GNKERKYRAS.GR)

Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται η πλήρης διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με το τελευταίο κρούσμα να έρχεται από τη Κέρκυρα η οποία εν μέσω Πάσχα μένει χωρίς ειδικευμένο παθολόγο.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου, για τρεις ημέρες κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, η Παθολογική Κλινική θα λειτουργεί χωρίς ειδικευόμενο παθολόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το Σωματείο Εργαζομένων με βαθύ αίσθημα κοινωνικής ευθύνης αναγκαζόμαστε να ενημερώσουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες της Κέρκυρας ότι για 3 ημέρες κατά τη διάρκεια των εορτών ( 2/5, 4/5 και 7/5 ) η παθολογική κλινική του νοσοκομείου θα λειτουργεί χωρίς ειδικευμένο παθολόγο σε ενεργή εφημερία» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση ήξερε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου εδώ και έξι μήνες αλλά επέλεξε να αδιαφορήσει. Η ένωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας στις 9 Νοεμβρίου 2023 είχε ενημερώσει για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο. Όπως έλεγαν σε ανακοίνωση, «για ακόμα μια φορά είμαστε αναγκασμένοι να μιλήσουμε για την βασικότερη αλλά και πιο προβληματική κλινική του ΓΝΚ, την Παθολογική. Η πολυδιαφημισμένη για καιρό πρόσληψη ενός Δ/ντή αποδείχθηκε μια τρύπα στο νερό αφού ο εν λόγω συνάδελφος παραιτήθηκε μετά από μόλις 3 μήνες. Αφήνοντας μια κλινική με μόνο 2+1  γιατρούς (2 Δ/ντές +1 ιδιώτης).

Το "αντίδοτο", αυτή τη φορά, είναι η μηνιαία απόσπαση μιας παθολόγου από τη ΜΕΘ, την οποία επιλέγουν ουσιαστικά να αποδυναμώσουν από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να δώσουν το φιλί της ζωής σε ένα τμήμα που ουσιαστικά πνέει τα λοίσθια.

Για πολλοστή φορά λοιπόν τα προβλήματα όχι απλά δε λύνονται αλλά αντιθέτως επεκτείνονται συνολικά στη λειτουργία του νοσοκομείου. Οι «λύσεις» για το υπουργείο δεν είναι οι προσλήψεις με κίνητρα για τους γιατρούς προκειμένου  να έρθουν στην Κέρκυρα, αλλά οι εσωτερικές μετακινήσεις γιατρών ή ακόμα και οι παράνομες εφημερίες Τομέα».

Η κυβέρνηση φυσικά δεν έκανε τίποτα απολύτως για να λύσει το θέμα, δίνοντας όλο το βάρος στην διωτικοποίηση του ΕΣΥ, κάτι που τελικά νομοθέτησε, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να μένει χωρίς ειδικευμένο παθολόγο μέσα στο Πάσχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL