Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύγχρονο κίνημα ειρήνης, κίνημα των κινημάτων

Ως Αριστερά, όταν λέμε ειρήνη δεν πρέπει να εννοούμε μόνο την απουσία του πολέμου. Καλούμαστε να προβάλουμε τη θετική και πολυδιάστατη έννοια της ειρήνης, η οποία συνδέεται αδιάρρηκτα με τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ασφάλεια μέσω του αφοπλισμού

Κύριο άρθρο

Κόφτε την πλάκα

Δεν γίνεται με την πρώτη ευκαιρία η αξιωματική αντιπολίτευση, συνεπικουρούμενη από τα δορυφορικά της κόμματα και μέσα ενημέρωσης, να γίνεται άλλοτε κοινωνός του κλίματος φόβου και άλλοτε διαπρύσιος κήρυκας των πιο ακραίων συνωμοσιολογικών σεναρίων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Αρθρογραφία

Η αφόρητη ξετσιπωσιά γιων, γαμπρών και μιντιαρχών

Δυο - τρεις συμβουλές αρκούν για να γίνεις μεγαλοστέλεχος της Ν.Δ.: Δήλωσε ψεύτικους τίτλους σπουδών, κάνε «αγροτικό» στον ΛΑΟΣ ή την 4η Αυγούστου (και με ολίγον body building) και λέγε ό,τι σου κατέβει σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σύγχρονο κίνημα ειρήνης, κίνημα των κινημάτων

Ως Αριστερά, όταν λέμε ειρήνη δεν πρέπει να εννοούμε μόνο την απουσία του πολέμου. Καλούμαστε να προβάλουμε τη θετική και πολυδιάστατη έννοια της ειρήνης, η οποία συνδέεται αδιάρρηκτα με τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ασφάλεια μέσω του αφοπλισμού

Στρέφουμε τον δείκτη αριστερά, διεκδικούμε το πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη

Το δίκτυο σχημάτων BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στο οποίο συμμετέχουμε, διεκδικεί μια συνολική αλλαγή στον χώρο του πανεπιστημίου, που θα θέτει στο κέντρο της ακαδημαϊκής ζωής τους φοιτητές/τριες και θα τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων...

Η Ελλάδα, παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια

«Η Ελλάδα οφείλει να καταστήσει σαφές ότι αποτελεί τον παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. Ένας τέτοιος στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν οι θεσμικοί παράγοντες της ελληνικής Πολιτείας δεν σέβονται τη συνταγματική αποστολή τους και υποπίπτουν σε μικροπολιτικά παίγνια»

Όσοι ποντάρουν στη χρονοκαθυστέρηση των τριών εβδομάδων ας σκεφτούν καλύτερα τι θα λένε μέχρι το 2019

Το μέλλον της Ελλάδας έχει δρομολογηθεί και αυτό δεν αλλάζει. Το 2019 θα πάμε σε εκλογές με το χρέος ρυθμισμένο, με αξιοπιστία στις αγορές, με οικονομία σε ανάπτυξη και με την ανεργία μειωμένη.

Αιέν επιχειρείν

Καλοδεχούμενοι οι επενδυτές, και δεν ανοίγουμε τώρα συζήτηση για υπεραξία και ταξική πάλη. Έχουν και με το παραπάνω, τα κέρδη τους με τη συνήθη λειτουργία του καπιταλισμού, ας μην ζητάνε να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε απελεύθερους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, και να πάρουν από την κοινωνία και τους ανθρώπους κάθε δωρεάν διασκέδαση και αναψυχή

Ειδική αγωγή είναι και οι ταλαντούχοι μαθητές, αλλά...

Στην Ελλάδα ως χρήζοντες στήριξης, μέσω της ειδικής αγωγής, κρίνονται μόνο οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Προσοχή ας μην μπερδέψουμε τη μαθησιακή δυσκολία με τη μειωμένη απόδοση λόγω αδιαφορίας.

Εποχή ανατροπών

Οι Ευρωπαίοι πολίτες καλούνται να ξεπεράσουν τους προσχηματικούς «θεσμούς», την πρόσφατη ηγετική αμηχανία μπροστά στην επίθεση της ελίτ των κερδοσκόπων επιβάλλοντας την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης υπό τη σημαία μιας ανθρωποκεντρικής οικονομίας, απαλείφοντας το παράδοξο: τα ελλείμματα των 4/5 να τροφοδοτούν τα πλεονάσματα του 1/5 της Ευρωζώνης.

Ένα συνέδριο για την ιστορία της εργασίας

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με μία στρογγυλή τράπεζα, με τη συμμετοχή ιστορικών, οικονομολόγων και κοινωνιολόγων, που θα συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους οι κοινωνικές επιστήμες προσεγγίζουν τους μετασχηματισμούς της εργασίας.

Περισσοτερα

"Ο JACK ΓΥΜΝΟΣ": ΟΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥ JACK WHITE

«Η μουσική εδώ είναι πολυδιάστατη» σημειώνει στο συνοδευτικό κείμενό του ο περίφημος μουσικοκριτικός Greil Marcus. «Η απουσία της ηλεκτρικής κιθάρας αναδεικνύει τη μαστοριά που κρύβουν αυτά τα κομμάτια, ενώ συγχρόνως αποδομείται η οποιαδήποτε προδιάθεση για σοβαροφάνεια ή μεγαλοπρέπεια…». Λίγο παρακάτω στο κείμενό του, παραλληλίζει τη μουσική του Jack White με αυτή του θρυλικού Son House (1902 - 1988).

Περισσοτερα

Quid juris?

Ο εβραϊκής καταγωγής Μαϊμόν γεννήθηκε το 1753 στη Λιθουανία, η οποία εκείνη την εποχή ανήκε στο βασίλειο της Πολωνίας. Η μητρική του γλώσσα ήταν τα Γίντις και από μικρός αφοσιώθηκε στη μελέτη της Βίβλου, του Ταλμούδ, αλλά και της Καμπάλα.

Περισσοτερα

1917-2017: Ένας εορτασμός ενοχλητικός για τη ρωσική εξουσία

Η σημερινή εξουσία δεν αποφασίζει ούτε να σβήσει τη μνήμη της επανάστασης ούτε να τη γιορτάσει ως επανάσταση. Προσπαθεί να ενοποιήσει πολλά ιστορικά γεγονότα μήπως και κατορθώσει να εξασφαλίσει μεγαλύτερη κοινωνική υποστήριξη.

Περισσοτερα