Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
15.6°C20.1°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C17.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C18.8°C
0 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.7°C15.9°C
3 BF 67%
Δολοφονική επίθεση Ρέντη / Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης – 12 μέχρι τώρα οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονική επίθεση Ρέντη / Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης – 12 μέχρι τώρα οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση

οπαδοί Λυγγερίδης
INTIME NEWS

Τις επόμενες κινήσεις τους μελετούν οι ανακριτές της υπόθεσης της εγκληματικής δράσης οπαδών, η οποία ευθύνεται για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη με ναυτική φωτοβολίδα τον περασμένο Δεκέμβριο σε επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των συλληφθέντων στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Ενώπιον των ανακριτών απολογήθηκαν, σε μία μαραθώνια διαδικασία το Σάββατο και την Κυριακή, 63 κατηγορούμενοι, ενώ την Παρασκευή είχαν απολογηθεί όσοι είχαν κατηγορίες για ναρκωτικά με τρεις από αυτούς να έχουν οδηγηθεί στην φυλακή.

Συνολικά προφυλακιστέοι για την εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν 12 κατηγορούμενοι, κάποιοι εκ των οποίων έχουν, με βάση την δικογραφία, ηγετικό ρόλο στην δομή των οργανωμένων οπαδών και τους αποδίδεται και ηθική αυτουργία στην δολοφονία του αστυνομικού σε επεισόδια που προκάλεσαν έξω από το κλειστό γήπεδο στον Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου.

Ανάμεσα σ' αυτούς που οδηγήθηκαν στη φυλακή είναι ένας 31χρονος γνωστός στις αρχές ως «Κοκός», που αναφέρεται στην περιγραφή του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «67Β» να κρατά φωτοβολίδα στυλό, την οποία χρησιμοποίησε και «πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού που συνόδευε δύο – τρία παιδάκια. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε ο… πήγε και τον χτύπησε». Ο 31χρονος όταν έμαθε ότι θα προφυλακιστεί, ταράχτηκε, υπέστη κρίση πανικού και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια με την τηλεκάρτα που είχε στην κατοχή του. Έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Επίσης, προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 40χρονος με το προσωνύμιο «Κοντός», που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τον ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που αφορούν υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων και συμμετοχής σε αθλητικούς συνδέσμους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πλέον οι δικαστικές αρχές μελετούν την χιλιάδων σελίδων δικογραφία, η οποία περιγράφει εγκληματική δράση συνολικά 167 κατηγορούμενων και θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν σε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, προκειμένου να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όλοι όσοι εμπλέκονται στην δολοφονία και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL