Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.3°C25.2°C
6 BF 23%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.2°C
5 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.0°C24.7°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.9°C22.9°C
4 BF 25%
Χανιά / Καλύτερη η εικόνα στη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Τι αναφέρει η Πυροσβεστική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χανιά / Καλύτερη η εικόνα στη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Τι αναφέρει η Πυροσβεστική

φωτιά πυρκαγιά Σούδα

Καλύτερα είναι τα νέα για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε δασική περιοχή κοντά στον ναύσταθμο της Σούδας, στα Χανιά. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β. Βαθρακογιάννης, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Οι πυροσβέστες περιόρισαν μέσα σε λιγότερο απο δυο ώρες την φωτιά, ενώ τώρα αντιμετωπίζονται μικρές καύσεις μέσα στην καμένη έκταση. Η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε απο την αρχή ως ιδιαίτερα επικίνδυνη όχι μόνο επειδή ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά κινήθηκε πολύ γρήγορα και έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και λόγω των ισχυρών ανέμων η ταχύτητα των οποίων φτάνει τα 8 μποφόρ.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν άμεσα και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα μεταξύ των οποίων και υδροφόρες των ΟΤΑ και του Πολεμικού Ναυτικού. Έχει κινητοποιηθεί και ελικόπτερο που κάνει κάτω απο ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες ρίψεις νερού.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής, με το οποίο καλούνταν να εγκαταλείψουν τον οικισμό του ναυστάθμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του zarpanews, έχουν εκκενωθεί οι κατοικίες του ναυστάθμου και ο παιδικός σταθμός με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας. Εκκενώθηκαν επίσης το δημοτικό και το νηπιαγωγείο του ναυστάθμου.

Ασθενοφόρα μετέφεραν ασθενείς από το Ναυτικό Νοσοκομείο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως αναφέρει το flashnews, ο πυκνός καπνός και οι θυελλώδεις άνεμοι δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση των οχημάτων προς το σημείο. Μάλιστα δόθηκε εντολή τα οχήματα που μεταβαίνουν προς Ναύσταθμο να επιστρέφουν προς Χανιά.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL