Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C17.9°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C18.9°C
2 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.2°C
0 BF 82%
Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους / «Μονταζιέρα» στο βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας της 28χρονης καταγγέλλει η οικογένεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους / «Μονταζιέρα» στο βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας της 28χρονης καταγγέλλει η οικογένεια

γυναικοκτονία Άγιοι Ανάργυροι αστυνομικό τμήμα
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Κρίσιμα καρέ φαίνεται να λείπουν από το βίντεο ντοκουμέντο, που αποτυπώνει τη φρικτή γυναικοκτονία της Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων, που πήγε να ζητήσει βοήθεια αλλά την έδιωξαν, όπως καταγγέλλει η οικογένεια της 28χρονης. «Η κάμερα καταγράφει την τελευταία θανατηφόρα μαχαιριά και όχι τις προηγούμενες τέσσερις», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η δικηγόρος της οικογένειας της 28χρονης, διατυπώνοντας τις αμφιβολίες της για το πώς μπορεί να λειτουργήσει έτσι η κάμερα που όπως ισχυρίζονται η ΕΛΑΣ λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει ανίχνευση κίνησης.

«Αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό που λέει η ΕΛΑΣ ότι η κάμερα είχε τεθεί σε λειτουργία ανίχνευσης κίνησης, αυτό είναι άλλο παράλογο και παράδοξο. Μένει να διερευνηθεί ποιος διέταξε η κάμερα να έχει τεθεί σε λειτουργία ανίχνευσης κίνησης και όχι σε συνεχόμενη λειτουργία - όταν απλά περίπτερα έχουν κάμερες συνεχούς καταγραφής για λόγους ασφαλείας - με αποτέλεσμα να λείπουν κρίσιμα δευτερόλεπτα των προηγούμενων τεσσάρων μαχαιριών. Έχει καταγραφεί μόνο η τελευταία θανατηφόρα μαχαιριά» τόνισε η κ. Ελένη Τζούλη.

Όπως ανέφερε, χθες Τρίτης (16/4) επισκέφθηκε την τακτική ανακρίτρια που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης και υπέβαλε τεχνικά αιτήματα για το οπτικοακουστικό υλικό, ενώ όρισε ψυχίατρο ως τεχνικό σύμβουλο για τον κατηγορούμενο. «Το υλικό που πήρα από την ανακρίτρια δεν άνοιγε όλο. Και εκείνη είχε μεγάλη δυσκολία στο να ανοίξουν βίντεο που είχε στην κατοχή της και που της παραδόθηκαν από την ΕΛΑΣ. Και όταν κατάφερε να τα ανοίξει, και αυτά κόβονταν στο κρίσιμο δευτερόλεπτο» σημείωσε.

«Αν ήταν όλο, θα είχε αποδειχθεί ακόμη πιο περίτρανα και προκλητικά για το κοινό αίσθημα η ολιγωρία του φρουρού αλλά και των υπόλοιπων αστυνομικών που έδιωξαν εντός 3 λεπτών την άτυχη Κυριακή από το Τμήμα» τόνισε.

«Όταν ένα κοριτσάκι 50 κιλών όπως ήταν η Κυριακή δέχεται την πρώτη μαχαιριά πισώπλατα με ένα μαχαίρι 40 εκατοστών, αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχει τον χρόνο ούτε να τρέξει ούτε να κόβει βόλτες ενώ μαχαιρώνεται άλλες 4 φορές ώστε να πέσει μπροστά στο φυλάκιο, όπου της καταφέρθηκε η τελευταία, η θανατηφόρα. Εκεί λοιπόν ερώτημα τίθεται, τι σόι κάμερα ήταν αυτή, πώς κατέγραψε την τελευταία μαχαιριά και δεν έπιασε τις προηγούμενες που έγιναν ακριβώς μπροστά; Ούτε βήμα δεν έκανε το κορίτσι» συνέχισε. Εξήγησε δε ότι ζήτησε να διερευνηθεί από την τακτική ανακρίτρια αν πρόκειται για το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που έχει καταγραφεί, σημειώνοντας ότι και η ανακρίτρια έχει σοβαρότατους προβληματισμούς

«Ζητήσαμε άμεση κατάσχεση όλων των καμερών του ΑΤ αλλά και καμερών οικιών, καταστημάτων που βρίσκονται δίπλα ώστε να ενταχθούν στη δικογραφία και όχι επιλεκτικά από συγκεκριμένα λεπτά» είπε ακόμη, ενώ πρόσθεσε πως η οικογένεια ζητά να διωχθούν και οι υπόλοιποι αστυνομικοί για ανθρωποκτονία δια παραλείψεως, καθώς δεν βοήθησαν την Κυριακή όταν πήγε να ζητήσει βοήθεια.

«Το κορίτσι αυτό με σπασμούς, βγάζοντας αίμα από το στόμα ξεψυχούσε μπροστά στα μάτια του φρουρού και των άλλων που εδέησαν και κατέβηκαν» υπογράμμισε η κ. Τζούλη, καταγγέλλοντας πλήρη αδράνεια και δημοσιοϋπαλληλική αντιμετώπιση από τους αστυνομικούς.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL