Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.2°C17.6°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.6°C16.3°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.4°C
0 BF 93%
12χρονη - Κολωνός / Το συγκλονιστικό χειρόγραφο γράμμα του παιδιού - «Η τιμωρία μου δεν έχει τελειώσει»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

12χρονη - Κολωνός / Το συγκλονιστικό χειρόγραφο γράμμα του παιδιού - «Η τιμωρία μου δεν έχει τελειώσει»

Η μητέρα της 12χρονης και γράμμα
(EUROKINISSI/AVGI.GR)

Την Παρασκευή (29/3) αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με τη δυσώδη υπόθεση βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό μετά την εισαγγελική πρόταση για τις ποινές των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση προκάλεσε αντιδράσεις καθώς κάλεσε το δικαστήριο να απαλλάξει τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο για τις πιο σοβαρές κατηγορίες ρίχνοντάς τον στα μαλακά. Η ίδια εισαγγελέας πρότεινε δε και την ενοχή της μητέρας της 12χρονης αναφορικά με όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Το ανήλικο θύμα με επιστολή που διάβασε η μεγαλύτερη αδερφή της, στη χθεσινή εκδήλωση της Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη στη Νομική ζητεί «από το δικαστήριο και από τον κύριο πρόεδρο τους δικαστές και από τους ενόρκους να με πιστέψουν ότι η μητέρα μου δεν γνώριζε τίποτα».

«Θέλω τη μαμά μου θέλω να σταματήσουν οι εφιάλτες μου εδώ τα Χριστούγεννα δεν με άφησαν ούτε τη μαμά μου να δω. Θέλω να σας πω κάτι κυρία εισαγγελέα όταν τα αποδεικτικά στοιχεία που έχετε στα χέρια σας ήταν όλα μια πλάκα. Αυτό θέλετε να μου πείτε μετά από όλα αυτά που πέρασα» σημειώνει η 12χρονη προσθέτοντας «η μαμά μου είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια μέχρι να το καταλάβουν όλοι». Το χειρόγραφο γράμμα του παιδιού δημοσιοποίησε η Επιτροπή Αλληλεγγύης.

Στη ίδια εκδήλωση διαβάστηκε και επιστολή της μητέρας της 12χρονης η οποία τονίζει ότι ενώ σκόπευε να μην μιλήσει μέχρι την ολοκλήρωση της δικής αποφάσισε ότι «πρέπει να το κάνω για να προστατέψω το παιδί μου που έχουν πέσει οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους σαν λυσσασμένα λιοντάρια να το κατασπαράξουν και αυτό και εμένα».

«Πριν μιλήσω για την πρόταση της εισαγγελέως (θέλω να πω ότι) ακούστηκε μέσα στην αίθουσα από τη φοβερή και τρομερή δικηγόρο κυρία Πανταζή το εξής για το παιδί μου: “η ανήλικη ήταν επαγγελματίας εκδιδόμενη καλύτερη και από τις πορνοστάρ του Σειρηνάκη”. Και σας ρωτάω όλους σας: πόσο δηλητήριο μπορεί να χύσει από το στόμα της αυτή η μάνα -για τη μάνα είναι παιδιά έχει και τόσο καλή επαγγελματίας δικηγόρος ο θεός να την κάνει- για το παιδί αυτό που βιάστηκε από όλους αυτούς, για να βγάλει αθώο τον πελάτη της που έκλεινε ραντεβού να βγει με 12χρονο παιδί και να το βιάσει;» σημειώνει σε άλλο σημείο η μητέρα της του ανήλικου θύματος της δυσώδους υπόθεσης.

Όσον αφορά στην εισαγγελική πρόταση η μητέρα της 12χρονης σημειώνει ότι για την εν λόγω δικαστική λειτουργό ο Ηλ. Μίχος «δεν ήταν βιαστής, ήταν συναίνεση, ήταν ερωτευμένος ο παιδοβιαστής με το παιδί μου και αυτό είπε στην πρόταση της, έτσι το χαρακτήρισε, συνεύρεση. Ερωτευμένη κύριε εισαγγελέα με τον παππού της;»

«Και όταν το παιδί μου σε καταθέσεις στην ΓΑΔΑ έχει αναλύσει λεπτομερώς τον βιασμό της. Δεν την πίστεψε η εισαγγελέας την κόρη μου, ήθελε μάλλον να υπάρχει κάποια φωτογραφία ή βίντεο που να δείχνει τον παιδοβιαστη με κανένα καλάσνικοφ στον κρόταφο του παιδιού μου για να την πιστέψει, γιατί έτσι τη βίασε με όπλα και μαχαίρια δείχνοντάς της τα, και με απειλές» σημείωσε η μητέρα της 12χρονης.

Καταλήγοντας στην επιστολή της η μητέρα της 12χρονης αναφέρει ότι «περίμενα αυτό το δικαστήριο για να αποδοθεί δικαιοσύνη γι’ αυτό το παιδί ελπίζω να μην στηριχθεί αυτή η πρόταση και από το δικαστήριο και να πιστέψουν το παιδί μου Σε κάθετης λέξη και όχι στα μισά. Ευτυχώς που υπάρχει και κόσμος που έχει καταλάβει τι γίνεται σε αυτή την υπόθεση και βγαίνουν και φωνάζουν στους δρόμους να ευχαριστήσω και όλους αυτούς για την στήριξη που δίνουν στο παιδί μου και σε όλη την οικογένεια μου».

Αναλυτικά η επιστολή της μητέρας:

«Αν και η δίκη είναι κεκλεισμένων των θυρών και οι δικηγόροι μου και όλων των λοιπών δεν πρέπει να βγαίνουν και να μιλάνε για το τι γίνεται μέσα στην αίθουσα εγώ θα το κάνω σαν μητέρα της … (12χρονης), σαν μητέρα άλλων 7 παιδιών αλλά και σαν κατηγορούμενη στην υπόθεση του παιδιού με τις εξής κατηγορίες που με έστειλαν να κάτσω στο εδώλιο: Της μαστροπείας, της πορνογραφίας και του εκβιασμού.

Είχα σκοπό να μην μιλήσω μέχρι να τελειώσει η δική αλλά πρέπει να το κάνω για να προστατέψω το παιδί μου που έχουν πέσει οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους σαν λυσσασμένα λιοντάρια να το κατασπαράξουν και αυτό και εμένα. Πριν μιλήσω για την πρόταση της εισαγγελέως (θέλω να πω ότι) ακούστηκε μέσα στην αίθουσα από τη φοβερή και τρομερή δικηγόρο κυρία Πανταζή το εξής για το παιδί μου: “η ανήλικη ήταν επαγγελματίας εκδιδόμενη καλύτερη και από τις πορνοστάρ του Σειρηνάκη”.

Και σας ρωτάω όλους σας: πόσο δηλητήριο μπορεί να χύσει από το στόμα της αυτή η μάνα -για τη μάνα είναι παιδιά έχει και τόσο καλή επαγγελματίας δικηγόρος ο θεός να την κάνει- για το παιδί αυτό που βιάστηκε από όλους αυτούς, για να βγάλει αθώο τον πελάτη της που έκλεινε ραντεβού να βγει με 12χρονο παιδί και να το βιάσει; 

Και δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο δικός τους δικηγορικός νόμος ότι δεν υπάρχει βιασμός. Εγώ μέχρι να πεθάνω θα το λέω συνέχεια: αυτό το παιδί το βίαζαν δεν υπάρχει συναίνεση με 11χρονο παιδί. Δεν υπάρχει κύριε Φλωρίδη, αλλάξτε αυτόν το νόμο θα γεμίσει ο πλανήτης βιαστές. Θα βιάζουν ανυπεράσπιστα παιδάκια. Μετά τον βιασμό του παιδιού μου έπεσε περονόσπορος στον Κολωνό κι άλλο κύκλωμα στον Κολωνό και τρίτο κύκλωμα πριν λίγες μέρες. Ξυπνήστε για κράτος επιτέλους. Ανοίξτε τα μάτια και κοιτάξτε τι γίνεται γύρω σας. Σήμερα βίασαν το δικό μου το παιδί αύριο θα βιάσουν τα δικά σας τα παιδιά. Αυτό το κράτος θέλετε για τα παιδιά σας; Αυτήν την κοινωνία; Με τέτοια δικαιοσύνη που ξεπλένει βιαστές;

Και να πάω και στην πρόταση της κυρίας εισαγγελέως. Μια πρόταση που και η ντροπή ντρέπεται. Από τις επτα κατηγορίες του ξέπλυνε τις τρεις, τις πιο βασικές: τον βιασμό και την μαστροπεία. Για την κυρία εισαγγελέα, που και αυτή η μάνα είναι, δεν ήταν βιαστης, ήταν συναίνεση, ήταν ερωτευμένος ο παιδοβιαστής με το παιδί μου και αυτό είπε στην πρόταση της, έτσι το χαρακτήρισε, συνεύρεση. Ερωτευμένη κύριε εισαγγελέα με τον παππού της;

Και όταν το παιδί μου σε καταθέσεις στην ΓΑΔΑ έχει αναλύσει λεπτομερώς τον βιασμό της. Δεν την πίστεψε η εισαγγελέας την κόρη μου, ήθελε μάλλον να υπάρχει κάποια φωτογραφία ή βίντεο που να δείχνει τον παιδοβιαστη με κανένα καλάσνικοφ στον κρόταφο του παιδιού μου για να την πιστέψει, γιατί έτσι τη βίασε με όπλα και μαχαίρια δείχνοντάς της τα, και με απειλές. 

Δεν την πήγε σε οίκο ανοχής μας είπε εισαγγελέας. Δεν είχε ανάγκη ο παιδοβιαστής από μικροποσά για να την πάει εκεί. Δεν θα το έκανε ποτέ έτσι είπε. Και το παιδί μου στην κατάθεση του έχει αναλύσει ακριβώς πως ήταν ο οίκος ανοχής. Τον βρήκαν τον οίκο ανοχής. Υπάρχει έτσι ακριβώς όπως τον περιέγραψε το παιδί μου. Και τι μας είπε ο αστυνομικός που ήρθε στο δικαστήριο και κατέθεσε: πήγα λέει με έναν άλλο συνάδελφο εγώ ήμουν απέξω αγνάντευα, ο συνάδελφος ανέβηκε ρωτήσαμε 2-3 που δουλεύουν εκεί, δεν μας είπαν ότι είδαν την ανήλικη και φύγαμε.

Μία φορά πήγαν και έκαναν έλεγχο μία φορά το διανοείστε; Που είναι ο πορτιέρης; Που είναι οι κάμερες που ξήλωσαν; Ποια είναι η τσατσά; Που είναι οι πελάτες; Μπάζωμα συγκάλυψη ξέπλυμα εσείς πείτε το όπως θέλετε εγώ έτσι το λέω. Ο ίδιος λοιπόν αστυνομικός τι μας είπε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο: Ότι στους περισσότερους που έπιασε αυτός τα κινητά τους δεν κρατήθηκαν στην ΓΑΔΑ να ελεγχθούν. Τα δώσανε στους συγγενείς τους και ούτε τα σπίτια τους ψάξανε. Και σας ρωτάω σε μια τέτοια υπόθεση βιασμού και μαστροπείας πιάνεις άτομα και δεν τους παίρνεις τα κινητά για έλεγχο μήπως υπάρχουν εκτός από το δικό μου παιδί κι άλλα ανήλικα; Δεν πας σπίτι τους να ψάξεις για laptop για άλλα κινητά μήπως υπάρχουν εκεί στα αρχεία των laptop και των κινητών και άλλα παιδάκια; Κάνανε καλά τη δουλειά τους από τη ΓΑΔΑ; Στην αρχή ίσως μετά τι έγινε βαρέθηκαν; Μάλλον. Ε, βέβαια τόσες πολλές ταυτοποιήσεις. Δεν φταίει όμως το παιδί μου σε αυτό. Ας μην έκαναν την συγκεκριμένη δουλειά αν δεν μπορούσαν να την τελειώσουν σωστά και όπως έπρεπε.

Και να σας πω και για την κυρία Κουρτεση δικηγόρο του Μίχου και ο κύριος Χρονόπουλος δικηγόρος του Μίχου και αυτός. Όταν έφαγε το σταμπιλο στο κεφάλι της, μας είπε στην αγόρευση της ότι οι ανήλικοι του κουνήθηκε του Μίχου θα ήθελε με λίγα λόγια και τα έπαθε το παιδί μου. Δεν μπόρεσε να αντισταθεί ο βιαστής σε ένα κοριτσάκι. Όχι σταμπιλο που βρήκα μπροστά μου κάτι πιο βαρύ θα έπρεπε να είχα μπροστά μου να την είχα στείλει στο νοσοκομείο με ανοιγμένο το κεφάλι. Αλλά βέβαια με τέτοια πρόταση ξέπλυμα στον Μίχο τι θα μας πει κι αυτή. Γι’ αυτό πληρώνει ο Μίχος τα χιλιάρικα για να τον ξεβρωμίσει.

Φανταστείτε αυτό το παιδί να ήταν μέσα στην αίθουσα και να άκουγε αυτά τα πράγματα. Ντροπή αίσχος. Περίμενα αυτό το δικαστήριο για να αποδοθεί δικαιοσύνη γι’ αυτό το παιδί ελπίζω να μην στηριχθεί αυτή η πρόταση και από το δικαστήριο και να πιστέψουν το παιδί μου Σε κάθετης λέξη και όχι στα μισά. Ευτυχώς που υπάρχει και κόσμος που έχει καταλάβει τι γίνεται σε αυτή την υπόθεση και βγαίνουν και φωνάζουν στους δρόμους να ευχαριστήσω και όλους αυτούς για την στήριξη που δίνουν στο παιδί μου και σε όλη την οικογένεια μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL