Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.0°C
2 BF 74%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.2°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
19.0°C23.2°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.1°C24.3°C
1 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.5°C
0 BF 77%
12χρονη - Κολωνός / Το δικαστήριο θα κρίνει με στοιχεία που αγνόησε η εισαγγελέας λέει η δικηγόρος της μητέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

12χρονη - Κολωνός / Το δικαστήριο θα κρίνει με στοιχεία που αγνόησε η εισαγγελέας λέει η δικηγόρος της μητέρας

ΚΟΛΩΝΟΣ ΜΗΤΕΡΑ 12ΧΡΟΝΗ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Για το παράδοξο της εισαγγελικής πρότασης που απαλλάσσει λόγω αμφιβολιών τον Ηλία Μίχο αλλά ζητά καταδίκη της μητέρας της 12χρονης, την ώρα που δέχεται ότι το θύμα λέει την αλήθεια για τον βιασμό και αποσυνδέει την μητέρα του, μίλησε στο Action24΄η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης Σοφία Πολυζωγοπούλου.

«Η πρόταση της κυρίας εισαγγελέα μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς πρόχειρη, αναιτιολόγητη και πραγματικά μη στηριζόμενη στο αποδεικτικό υλικό και όσα προέκυψαν κατά την αποδεικτική διαδικασία», αλλά «το δικαστήριο θα κρίνει με βάση το αποδεικτικό υλικό. Το παιδί έχει καταθέσει, έχει δώσει λεπτομερέστατη κατάθεση, που έχει καταγραφεί σε βίντεο. Το έχουν εξετάσει πολλοί ειδικοί, παιδοψυχίατροι, παιδοψυχολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου. Όλοι καταλήγουν με βεβαιότητα -εξετάστηκαν στο δικαστήριο και ανέλυσαν τη σκέψη τους και τα συμπεράσματά τους- ότι το παιδί λέει την αλήθεια. Το παιδί έχει μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο τελέστηκε ο βιασμός. Έχει περιγράψει τη βία και τις απειλές που δέχθηκε. Δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι όσα λέει το παιδί είναι αληθή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η κυρία εισαγγελέας στην πρότασή της ανέφερε τουλάχιστον 26 φορές ότι το παιδί λέει την αλήθεια, ότι έχει δώσει λεπτομερέστατη κατάσταση», συνέχισε η ίδια. «Το μόνο που δεν δέχεται από όσα έχει πει το παιδί είναι το ζήτημα του βιασμού και όσα έχει αναφέρει για την μητέρα της, που επιμένει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση».

«Για την μητέρα», συνέχισε, «πρότεινε ότι ουσιαστικά η μητέρα εκμεταλλεύτηκε την δράση του Μίχου ώστε να αποκομίζει οφέλη. Υπενθυμίζω ότι η μητέρα ήταν αυτή που από την πρώτη κιόλας ημέρα που αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί στο παιδί, το κατήγγειλε στην αστυνομία. Ήταν αυτή που παρέδωσε τα κινητά του παιδιού. Ήταν αυτή που συνεργάστηκε με την ΕΛΑΣ μέχρι και την ημέρα της σύλληψής της, όλη η οικογένειά της ... Η πρόταση της εισαγγελέα δεν στηρίζεται στο αποδεικτικό υλικό και όσα προέκυψαν κατά την αποδεικτική διαδικασία, είναι παντελώς αναιτιολόγητη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL