Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.6°C16.8°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.2°C16.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.0°C
0 BF 82%
Ελαιόλαδο / Οργιάζει η νοθεία από τους κερδοσκόπους και οι κλοπές από επιτήδειους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελαιόλαδο / Οργιάζει η νοθεία από τους κερδοσκόπους και οι κλοπές από επιτήδειους

ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΑ
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με την φετινή παραγωγή ελαιολάδου και την διοχέτευση στην αγορά των αποθηκευμένων ποσοτήτων από την παραγωγή προηγούμενων ετών, όπως επιβεβαιώνει νέο ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, στο οποίο μίλησαν τόσο ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας όσο και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Έχουμε κλοπή τόσο ελαιόκαρπου, όσο και ελαιόλαδου, και από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, είχαμε πολλά περιστατικά» είπε η κα Δημογλίδου, αναφέροντας 13 περιπτώσεις κλοπής καρπού ελιάς και 28 ελαιόλαδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μεσσηνία και τους Γαργαλιάνους παραγωγός «επικήρυξε» με 1.000 ευρώ αυτούς που τον έκλεψαν. «36 πολύ μεγάλα τσουβάλια μου έκλεψαν. Σε ελαιόλαδο, είναι περίπου γύρω στα 400 κιλά» όπως είπε στην ίδια πηγή ο Αντώνης Κατσούλας. «Το θέμα είναι ότι εμείς το κάνουμε βιολογικό λάδι, έχουμε βιολογική καλλιέργεια, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και δεν βρίσκεις και να το αγοράσεις εύκολα».

Ο κ. Ζαμπέλας από την πλευρά του σημειώνει ότι το ελαιόλαδο συνήθως οι απατεώνες το νοθεύουν με πιο φθηνά φυτικά έλαια ώστε να έχουν πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους και το πουλάνε πλέον ως ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL