Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο ΔΟΛ στον ιστό της αράχνης

Ξαφνικά ήρθαν τα πάνω κάτω όμως. Μύγα... βάσκανος τσίμπησε την εθνοσωτήριο πολυφωνία (τους). Την επιβουλεύεται τώρα ο Μουλόπουλος, που θέλει να κρατήσει ανοιχτό το «μαγαζί», και όχι ο ταδόπουλος, που ήθελε το κλείσει. Διότι, χθες το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει λουκέτο στον ΔΟΛ - και να τα δάκρυα και οι κατάρες.

Ανεξαρτήτως των απόψεών του...

Ποια είναι τα κύρια σημεία του αφηγητή; Πρώτον, δεν φταίνε σε τίποτε το ΔΝΤ, ή ο Σόιμπλε, «ανεξαρτήτως των απόψεών του»! Απλώς τους δαιμονοποιεί ο Τσίπρας. Δεύτερον, ο Τσίπρας φταίει για όλα, ανεξαρτήτως των απόψεών του αυτός -ιδεοληψίες κ.λπ. Τρίτον, ότι έχει τις καλύτερες των αναμνήσεων από τη συνεργασία του με τον Βενιζέλο - αυτό δα έλειπε. Και τέταρτον, ότι όλα μέλι - γάλα με τον Κυριάκο, ο οποίος έχει αναλάβει τη συνέχεια του καλού αγώνα: να μας ξαναφέρει την ευδαιμονία του 2014.

Η βάρκα της Φώφης

Βλέπουμε διάφορα βέβαια. Η Φώφη, ας πούμε, ονειρεύεται «πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα» για να υποχρεώσει σε... εθνική συνεννόηση. Ήμουν νιος και γέρασα μ’ αυτά τα φύκια που πούλησε ως μεταξωτές κορδέλες κάποτε ο γεννήτορας Παπανδρέου. Μόνο που τώρα στόχος του αναπαλαιωμένου διμέτωπου δεν είναι η δική τους αυτοδυναμία -δεν προσφέρονται οι συσχετισμοί- αλλά η αδυναμία των άλλων. Που θα επιβάλει τη μεγάλη εθνική αγκαλιά: ο Κυριάκος, ο Τσίπρας και ο Γιωργάκης στη μέση! Μια μπούρδα και μισή, εν ολίγοις, και τα πολλά τα λόγια επ’ αυτού είναι... Φώφη. Αν και υποψιάζομαι ότι κι αυτή ακόμα αλλού το πάει.

Ο Παπάς και οι πάπες

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Παράνομη η λειτουργία των καναλιών στο τζάμπα και χωρίς άδεια. Νομιμότατη η καταβολή ανάλογου τιμήματος για την άδεια. Νόμιμη, παρά τον ντόρο και τις περί πραξικοπήματος κραυγές, η απόφαση για τον αριθμό των αδειών. Που πάει να πει ότι η πρόταση νόμου της Ν.Δ. -τη θυμάστε;- είναι εντελώς εκτός συνταγματικής τάξης και πάντως εκτός του πλαισίου που θέτει το ΣτΕ. Και θα πρέπει τώρα ο Κυριάκος και οι περί αυτόν να αποφασίσουν αν σέβονται στο σύνολό της την απόφαση. Ή αν σέβονται μόνο ό,τι συμφέρει στους βαρόνους.

Αχ, Παντελή!

Να όμως που ο γνωστός ΔΟΛ-δημοσιογράφος, υπουργός του Σαμαρά και για κάποιον καιρό διαχειριστής λουκέτου στην ΕΡΤ Παντελής Καψής έχει πολύ επιλεκτική όραση. Δεν είδε τίποτε από όλα αυτά ο άνθρωπος και αποφάσισε να στήσει στον τοίχο -του Facebook, ευτυχώς- τις δύο εφημερίδες. Γιατί έθαψαν, λέει, το θέμα. Και αφού το έθαψαν, του έδωσαν το δικαίωμα να τις θάψει κι αυτός. Ως σταλινικές και άλλα εξίσου καψικά. Για να καταλήξει στο τραγικό δίλημμα: "Πάντα είχα απορία με τι είναι χειρότερο να μπλέξει κανείς: Με σταλινικό ή με ιεροεξεταστή". Και να το απαντήσει αμέσως: "Ανεπιφύλακτα με το πρώτο".

Πυγή υπό πολιορκία

Πώς μου ήρθαν όλα αυτά; Μα διαβάζοντας το δικαστικό αίτημα των βαρόνων της ενημέρωσης να μην υποβάλουν πόθεν έσχες. Μαζί με τα στελέχη των καναλιών τους -διευθύνοντες, διευθυντές, μπάτλερ. Κατάπυγον, δηλαδή, με τα όλα του. Όχι μόνο δεν -θέλουν να- πληρώνουν, αλλά και δεν -θέλουν να- δηλώνουν τι έχουν και πώς το απέκτησαν. Κι αν εσείς μπορείτε να αποδώσετε το πράγμα με εικόνα εναργέστερη από του Αλαφούζου, του Μπόμπολα, του Κυριακού, του Βαρδινογιάννη -και των αυλικών βεβαίως- με το δάχτυλο εις στάσιν... κατάπυγον μπροστά στα μούτρα σας, πείτε το και σε μας.

Κόμη και τουπές

Χρόνια τώρα κοροϊδεύουμε τις προσωπικές στρατηγικές, τις δυσανάλογες με το μπόι των δραστών φιλοδοξίες, τον παραγοντισμό, που ενδημούν στο πολιτικό σύστημα. Και καθορίζουν συχνά γενικότερες...

Θέματα Χρυσόγονου

Μιας και έχω το δικαίωμα να εκλάβω ως προσωπική την πρόκληση -σ’ όποιον αρέσουμε είπε, κι ένας όποιος είμαι κι εγώ- μπορώ να πάρω θέση επί του θέματος που θέτει ο ευρωβουλευτής και γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων. Δεν μ’ αρέσετε, λοιπόν, κύριε Χρυσόγονε. Δεν μ’ αρέσει ο τρόπος που στέκεστε, ο τρόπος που μιλάτε, ο τρόπος που διασύρετε δημοσίως ανθρώπους -και δεν εννοώ τον Τσίπρα- που δεν μπορούν να σας απαντήσουν. Δεν μ’ αρέσει και ο τόπος -ο Σκάι- στον οποίο συχνάζετε και από τον οποίο κρίνετε, επικρίνετε κ.λπ. Δεν μ’ αρέσει, τέλος, η έπαρση που πλημμυρίζει τα λόγια σας και κάνει το δίκιο σας -αν έχετε κάποιο τέτοιο- να χρειάζεται σωσίβιο.

Αν είναι να φιλάει ξένα χείλια...

Υπόθεση, δηλαδή, σε πότισα ροδόσταμο, (κι ας) με πότισες φαρμάκι, που λέει ένα άλλο τραγούδι. Υπόθεση, λέμε. Υποθέτω, υποθέτεις, υποθέτει. Όπως κάθε υπόθεση όμως, που πέφτει στον ωκεανό του Διαδικτύου, από share σε share, κι από copy σε paste, γίνεται από βαρκούλα, υπερωκεάνειο. Και πλέει ήδη μέχρι το τελευταίο κανάλι. Τα αχ, τα βαχ, και τα μάσαλλαχ (μη βασκαθούμε, αραβιστί), ας τα κρατήσουμε συνεπώς για τη στιγμή που η υπόθεση αποδειχτεί -αν αποδειχτεί- θέση. Θέτω, θέτεις, θέτει. Τον δάκτυλον...

Ο ΔΟΛ παραμένει... ΔΟΛ

Αν έχετε υπομονή, αντοχή -και χιούμορ, απαξάπαντος... - δοκιμάστε μια βόλτα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων του και θα εννοήσετε τι εννοώ. Ακόμα τρων και πίνουν και τον Τσίπρα φοβερίζουν. Ακόμα φωνάζουν -πέφτοντας!!- ότι πέφτει η κυβέρνηση. Ακόμα προπαγανδίζουν -σαράντα πέντε Γιάννηδες- τη γνώση τού... κοκόρου: ότι τελείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα η χώρα δοκιμάζεται σε κάθε τους δημοσιογραφική αράδα, όχι επειδή φορτώθηκε αμαρτίες δεκαετιών, αλλά επειδή η Αριστερά βρέθηκε στο τιμόνι. Ακόμα η απελπισία τρομπάρεται σε μεγάλες δόσεις, λες και η ήδη απελπισμένη κοινωνία χρειάζεται τη δολιότητά τους. Ακόμα ξορκίζουν τον Παππά και θυμιατίζουν τον Άδωνι.

Παλιό, καλό αμπέλι

2017! Άμα έχεις γεννηθεί κάπου στα τέλη της δεκαετίας του σαράντα, ένα σφίξιμο σε πιάνει όσο και να 'ναι, πρωτοχρονιάτικα. Βρε πώς φεύγουν τα χρόνια, τα καημένα τα νιάτα, τι γρήγορα που περνούν,...

Πωλιτηκά κώλπα

Και μη μου πείτε ότι αυτά γίνονται. Διότι αυτά δεν γίνεται να γίνονται από κείνους που μας δείχνουν τα πτυχία τους με τόσο καμάρι. Ούτε από κείνους που καταδικάζουν στο πυρ το εξώτερον τους «αιώνιους» φοιτητές. Ούτε από κείνους που έβγαλαν τον Φίλη άχρηστο επειδή δεν πήρε πτυχίο.

Προς Eurogroup επιστολής το ανάγνωσμα

Σκατά κατάσταση, εν ολίγοις. Εκείνοι ξέρουν ότι δεν είμαστε καλά παιδιά, εμείς ξέρουμε ότι το ξέρουν, αλλά πρέπει να ακολουθούμε το savoir vivre των καλών παιδιών, ακόμα κι όταν... αμαρτάνουμε ως κακά παιδιά. Μονομερώς! Μια παρατεταμένη ομηρεία, κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να απολογείται και για το βοήθημα στον κυρ-Μήτσο. Αρρώστια και ταπείνωση. Αυτοί να εμφανίζονται ως αστυνόμοι κι εμείς ως νομοταγείς.

Ας κάνουμε και λίγο πλάκα: η θεία και η βία

Απερχόμενο χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη κάθε τρεις και λίγο. Απερχόμενος με αφορμή τις διαπραγματεύσεις, απερχόμενος με αφορμή την πορεία της οικονομίας, απερχόμενος...

Το επίδομα και οι επιτήδειοι

Αυτά που λέτε τα -αναμενόμενα- νέα για το επίδομα προς τους πιο φτωχούς συνταξιούχους, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Κι άκρη δεν βρίσκεις, εκτός από τη φρενίτιδα των επιτήδειων κατά του Τσίπρα. Α, και τις εκλογές να αιωρούνται πάλι πάνω από τα κεφάλια μας, διαπερνώντας τα παράθυρα της ενημέρωσής μας. Αφού κάνει παροχές, σου λέει, εκλογές ετοιμάζει! Γιατί έτσι είναι ο κανόνας, εδώ και δεκαετίες: Όταν πας για εκλογές, δώσε στους μπαρμπάδες το κατιτίς τις τους, για να πολλαπλασιάσεις τα ψάρια της κάλπης.

Νεοφιλεμφύλιες εμμονές

Να εξηγηθούμε. Δεν μιλάμε για κάποια πέμπτη φάλαγγα προδοσίας και τέτοιες αηδίες. Το πολύ-πολύ, να τους πεις πέμπτη φάλαγγα του νεοφιλελευθερισμού, που θα το ευχαριστηθούν κιόλας. Ή φάλαγγα φαντασμάτων του παρελθόντος, με την πολιτική σκέψη του Βόδαρου: Ο αριστερός χωρίς κεφάλι είναι καλύτερος από τον αριστερό με κεφάλι. Μια ετερόκλητη, δηλαδή, συμμαχία κομμάτων και συμφερόντων, με δύο εμμονές. Μία ότι θα σωθούμε με ένα ξεγυρισμένο πακέτο... μεταρρυθμίσεων που θα απλώσουν και θα παγιώσουν, το έκτακτο -υποτίθεται- μνημονιακό καθεστώς καπιταλιστικής ζούγκλας. Και μία ότι η Αριστερά αποτελεί εθνικό κίνδυνο.