Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Τζανακόπουλος: "Άστοχη, σεξιστική, στρώνει το χαλί για εξτρεμιστικές απόψεις"

"Σε μια φάση που η Ευρώπη βρίσκεται σε μια έντονη πολιτική αναζήτηση για τα επόμενα βήματά της, δηλώσεις οι οποίες διευρύνουν τα χάσματα Βορρά και Νότου δεν βοηθούν κανέναν"

Δ. Τζανακόπουλος: Ει δυνατόν συμφωνία και εντός Απριλίου

"Δεν υπάρχει η δυνατότητα, κατά τη γνώμη μας, για περαιτέρω καθυστερήσεις και το ΔΝΤ πρέπει να το κατανοήσει αυτό. Εκείνοι μπορεί να έχουν σκοπό να περιμένουν περισσότερο όμως ούτε η Ευρώπη, ούτε η Ελλάδα μπορεί να περιμένει διαρκώς"

Δύσκολη αλλά εφικτή η λύση τον Απρίλιο

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζ. Γκάμπριελ στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα - Κοινή θέση για την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη * Η Ελλάδα "επιλέγει το κοινωνικό κεκτημένο, το κοινωνικό συμβόλαιο" τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι με την απώλειά τους "οδηγούμαστε σε μια Ευρώπη διαιρεμένη, σε μία Ευρώπη αδύναμη" * Ζ. Γκάμπριελ: "Θα μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των πολιτών μας μονάχα αν η Ευρώπη διατηρήσει τη συνοχή της. Και υπ' αυτήν την έννοια τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα τα οποία έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας"

Κ. Χρυσόγονος: "Η τουρκική ρητορική προϊδεάζει για απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στο Αιγαίο"

"Το πιο επικίνδυνο θα ήταν μια απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων στο Αιγαίο, κατά το πρότυπο της Κύπρου το 1974. Η ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης μας προϊδεάζει για κάτι τέτοιο"

Ελληνική παρέμβαση για τα εργασιακά δικαιώματα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συζητήσεων εν όψει τις επετειακής συνόδου, η Ελλάδα υπογραμμίζει την ανάγκη η Διακήρυξη της Ρώμης να εμπλουτιστεί έτσι ώστε να αναδεικνύει τη σημασία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και την προστασία των εργαζομένων

Ν. Φίλης: Δεν έχω κάνει καμιά δήλωση υπέρ εκλογών

Την επίσημη διάψευση του Νίκου Φίλη συνάντησαν τα σενάρια ότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής εκλογών με σκοπό να σταματήσει η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση. “Η κυβέρνηση...

Νίκος Σκορίνης: "Η δική μας Αριστερά τους χωρά όλους εκτός από φασίστες και διαπλεκόμενους"

"Αν κάποιος μου πει πειστικά, ότι η δική μας η φυγή θα δώσει στη Ν.Δ. του Άδωνι και της δυναστείας της οικογένειας Μητσοτάκη τη δυνατότητα να σώσει τη χώρα, να φύγουμε χθες"!

Κοινοί προβληματισμοί και αποκλίνουσες προσεγγίσεις...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον της διαπραγμάτευσης: Πέρα από την κοινή αίσθηση ευθύνης για τις κρίσιμες ώρες, καταγράφονται και αποκλίνουσες προσεγγίσεις για το τι πρέπει να γίνει

Μαξίμου: Fake news με σφραγίδα Reuters

Υπαινιγμούς για χρηματιστηριακά παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας εν μέσω διαπραγμάτευσης άφησε η κυβέρνηση σχετικά με την "είδηση" για δήθεν συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού όπου αναφέρει ενδεχόμενο... εκλογών

Πέντε μητροπολιτικές παρεμβάσεις με στόχο την αλλαγή της Αθήνας

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Καμίνη - Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ανάπλαση της λεωφόρου Αλεξάνδρας, αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού, νέο γήπεδο Παναθηναϊκού * Στόχος του συνολικού σχεδιασμού είναι η άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα, η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία κοινωνικά ωφέλιμων υποδομών πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής και παράλληλα η τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης

Θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα μέτρα και αντίμετρα

Ενημέρωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από Τσακαλώτο - Αχτσιόγλου - Ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα των μέτρων και των αντιμέτρων «ισχύει αυτό που είπε ο Μοσκοβισί» και όχι ο Ντάισελμπλουμ, που "έχει εκλογές σήμερα", ανέφεραν χθες πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Δεν υπάρχει εικόνα ενδεχόμενων διαρροών κατά την επικείμενη ψηφοφορία

Δ. Τζανακόπουλος: "Μέτρα και αντίμετρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα"

"Ο κ. Μητσοτάκης και η αξιωματική αντιπολίτευση, κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων τον Δεκέμβριο του 2016, κατά τον ίδιο τρόπο, αυτοκαταστρεφόμενοι μάλλον, θα επιλέξουν να μην ψηφίσουν και τα θετικά μέτρα τα οποία θα έρθουν τις επόμενες εβδομάδες στο ελληνικό Κοινοβούλιο"

Χρ. Καραγιαννίδης: "Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία έχει διαταραχθεί, αλλά παραμένει"

"Το μεταναστευτικό, παρά το σημαντικό έργο αρχικά, δεν πάει καλά. Έχουμε συνεχώς προβλήματα, που κάποτε πλήττουν και τον πυρήνα της Αριστεράς. Υπάρχουν, προφανώς, ευθύνες υπουργών" * "Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πρόβλημα είναι ότι πρώτον, δεν έχει απομονώσει συμπεριφορές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεύτερον, δεν φαίνεται να έχουν πειραχθεί καθόλου οι χρυσαυγίτικες ομαδοποιήσεις" "Συντάσσομαι με τον Ευκλείδη και στο να μη λέμε μεγάλα λόγια. Πρέπει να δούμε πού θα καταλήξει η διαπραγμάτευση και να μην προλέγουμε για πράγματα που μπορεί και να μη συμβούν"

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε χρονικά και πολιτικά κοντά σε συνολική συμφωνία

"Εξαιρετικά, ανησυχητικά ίσως, αισιόδοξη" η Άνγκελα Μέρκελ - Τεχνική συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου, συνολική μέσα στον Απρίλιο, που θα αφορά μεσοπρόθεσμα και χρέος *"Το θέμα των εργασιακών δεν μπορεί να λυθεί στα τεχνικά κλιμάκια. Το ΔΝΤ έχει μια τεχνογνωσία που αφορά χώρες εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου"

Δ. Τζανακόπουλος: Στόχος συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου

Θέλουμε συνολική λύση που θα άρει την αβεβαιότητα σε βάθος χρόνου - "Η Ν.Δ. μας ζητούσε, λοιπόν, να κάνουμε τη χειρότερη από τις δυνατές επιλογές. Να αποδεχτούμε άνευ ετέρου τα μέτρα που από τον Δεκέμβριο του 2015 ζητούσε το ΔΝΤ, αλλά και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία χωρίς να εξασφαλίσουμε μια συνολική λύση"

Τζανακόπουλος: Δεν έχει αλλάξει η θέση μας για τη διδασκαλία των θρησκευτικών

Σε ερώτηση για τις σχέσεις εκκλησίας - κράτους, όπως ανοίγει με τη διαβούλευση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επεσήμανε ότι πρέπει να προσδιοριστούν οι διακριτοί ρόλοι Κράτους - Εκκλησίας

Αλ. Τσίπρας: Στοίχημα για την ποιότητα της Δημοκρατίας ο διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι απαιτείται ισορροπία "ανάμεσα στην άποψη που λέει ότι 'τα πάντα θα τα καθορίζει ο λαός που κάθε φορά έχει δίκιο' και την άλλη άποψη που λέει ότι 'ο λαός είναι για να μας λέει την άποψή του κάθε τέσσερα χρόνια'"

Αλ. Τσίπρας: "Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω"

Μήνυμα του πρωθυπουργού από το υπουργικό συμβούλιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση - "Όσο κι αν θελήσουν να κωλυσιεργήσουν τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο" * "Το πραγματικό διακύβευμα δεν παίζεται στον χώρο συνεδρίασης των τεχνικών κλιμακίων, αλλά στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας" *"Το ζητούμενο είναι η αναπτυξιακή προοπτική, να αρχίσει να γίνεται αισθητή στην κοινωνία και την κοινωνική πλειοψηφία"


Ραδιόφωνο