Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεφουσκώνει η απόπειρα μετωπικής σύγκρουσης της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση

Αυτό αποτυπώθηκε και στη χθεσινή γενική συνέλευση των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, με τον Γ. Πατούλη να ενημερώνει πως η κοινή γενική συνέλευση για τις αρχές Απριλίου των αυτοδιοικητικών οργάνων, δημάρχων και περιφερειαρχών μετατίθεται μετά την έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων, η οποία έχει προγραμματιστεί για την 3η Απριλίου.

Συνήγορος του Πολίτη: Μέτρα για την ασφάλεια των παιδικών χαρών

Ο ΣτΠ κρίνει “επιβεβλημένη” την αυτοψία στις παιδικές χαρές που έχουν λάβει πιστοποιητικά καταλληλότητας, γιατί, όπως εξηγεί, “αυτό δεν επιβάλλεται από τη νομοθεσία, με αποτέλεσμα να χορηγούνται πιστοποιήσεις χωρίς να υπάρξει επιτόπια εκτίμηση του χώρου και της πιθανής επικινδυνότητας αυτού”.

Με γνωμοδότηση του ΝΣΚ καθορίζονται οι όροι για να τεθούν σε αργία οι δήμαρχοι

Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ υποστηρίζει ότι, σε περίπτωση εκκρεμοδικίας, για να τεθεί ο αιρετός σε αυτοδίκαιη αργία “απαιτείται η συνδρομή και η ισχύς κατά τον χρόνο έκδοσης αμετάκλητου βουλεύματος ή της μεταγενέστερης πράξης αρμόδιου οργάνου (σ.σ.: Ελεγκτής Νομιμότητας ή γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης), δύο προϋποθέσεων”.

Συμπαγείς θέσεις απέναντι σε Σκουρλέτη και ΚΕΔΕ ετοιμάζουν οι περιφερειάρχες

“Η ΕΝΠΕ έχει θέσεις και έχει αποδείξει ότι συνιστά τον πιο αποτελεσματικό θεσμό της Αυτοδιοίκησης” τόνιζαν οι περιφερειάρχες καλώντας τον Κ. Αγοραστό “να βγει μπροστά” με συμπαγείς προτάσεις, καθώς σε επίπεδο περιφερειαρχών, παρά τις κομματικές ταυτότητες, “υπάρχουν πάντα συγκλίσεις” έλεγαν χαρακτηριστικά.

Κ. Πουλάκης: Η τελική πρόταση της κυβέρνησης θα στηριχθεί στον διάλογο

Ο Κ. Πουλάκης δεν απέφυγε τον πειρασμό να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη επικρίνοντάς τον ότι “έσυρε την ΚΕΔΕ σε αποχώρηση από την επίσημη επιτροπή του υπουργείου, η οποία, αντί -ως θεσμικός εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης- να μετάσχει στη διαβούλευση με τις απόψεις της, επιδόθηκε σε έναν «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων και δελτίων τύπου”.

Εν αναμονή αποσυμφόρησης από τους τόνους απορριμμάτων η Ζάκυνθος

Βέβαια, η ανακοίνωση του δημάρχου έρχεται κατόπιν έντονων πιέσεων και δυσφορίας των δημοτών Ζακύνθου, που είναι αντιμέτωποι με συσσωρευμένους όγκους απορριμμάτων, αλλά και λόγω της άρνησής τους να δεχτούν τη δημιουργία νέων χώρων απόθεσης απορριμμάτων.

Ο Ασκληπιός "αναβιώνει" σε Τρίκαλα, Επίδαυρο και Κω

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι Δήμοι Τρικκαίων, Επιδαύρου και Κω που, αξιοποιώντας τα απομεινάρια της Ιστορίας που άφησε πίσω του ο θεός της Ιατρικής Ασκληπιός μέσα από συνεργασία με την ιατρική...

Εγκύκλιος υπ. Εσωτερικών: Υποχρεωτική η παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στους ΟΤΑ

Σε ερώτημα των αποκεντρωμένων διοικήσεων, η εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη ξεκαθαρίζει ότι για την έκδοση διαπιστωτικής πράξης εκ μέρους του δημάρχου δεν απαιτείται πρότερη έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να παραταθούν οι συμβάσεις πλην αυτών που έχουν δίμηνη διάρκεια.

Στο πλευρό της Διοικούσας Επιτροπής του Γηροκομείου Αθηνών η Ερμ.Κυπριανίδου

Κατά τη συνάντησή της με μέλη της Διοικούσας επιτροπής και εργαζόμενους του ιδρύματος, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών υπογράμμισε ότι όχι μόνο παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις, αλλά στέκεται αρωγός στις προσπάθειες επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων του Γηροκομείου

Ρύθμιση για την πλήρη καταβολή σύνταξης για μη αμειβόμενα μέλη στα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ

Ουσιαστικά, οι αιρετοί αναμένουν τροποποίηση της υφιστάμενης ρύθμισης στον ασφαλιστικό Νόμο Κατρούγκαλου, που όριζε ότι για όσους συνταξιούχους απασχολούνται σε φορείς γενικής κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους.

Αρ. Βασιλόπουλος (δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας): "Λέμε 'ναι' στο γήπεδο της ΑΕΚ σε μια βιώσιμη πόλη"

Τη συνδρομή της Πολιτείας ζητά εκ νέου ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας Αρ. Βασιλόπουλος προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση που προκαλούν τις τελευταίες ημέρες οι φερόμενοι ως οπαδοί...


Ραδιόφωνο