Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κινητοποίηση στη Θέρμη για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης

Με σύνθημα «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - ανθρώπινες συνθήκες διαμονής» μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης, μαζί με αντιπροσωπεία προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Βασιλικά,...

Η Θεσσαλονίκη ξεθάβει την αντιφασιστική της ιστορία

Η Ιστορία γράφεται με γεγονότα και τα γεγονότα δεν βόλευαν το δεξιό πολιτικό κατεστημένο που στήθηκε στη συνέχεια, το οποίο επέλεξε να γιορτάζεται η αρχή του πολέμου με το “Όχι” ενός δικτάτορα της εποχής και όχι η νίκη κατά του ναζισμού και ο αντιφασιστικός αγώνας. Οι νικητές του εμφυλίου πολέμου έγραψαν τη λεγόμενη επίσημη Ιστορία όπως τους βόλευε.

57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Με νέο αέρα και χωρίς θεματικές ταμπέλες

Από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν δεκάδες ταινίες από ανατρεπτικούς και όχι μόνο δημιουργούς τόσο μέσα από τον βασικό πυρήνα του φεστιβάλ, που είναι το Διεθνές Διαγωνιστικό του τμήμα, όσο και μέσα από τις νέες ενότητες και τα αφιερώματα. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι επιστρέφει έστω και ως ενότητα το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί σχεδόν το σύνολο της ελληνικής παραγωγής.

Ωραιόκαστρο: Το δυστύχημα έφερε στο φως την έλλειψη αλληλεγγύης του δημάρχου

Σε όλη τη λεγόμενη Συμμαχική οδό τα διερχόμενα Ι.Χ. αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Παρά το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο δρόμο βρίσκονται δύο δομές φιλοξενίας, τίποτε δεν προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς για να κόβουν ταχύτητα και να είναι προσεκτικοί

Ωραιόκαστρο: Επίθεση κατά νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα γονέων με ακροδεξιά και ξενοφοβική ρητορική

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ κράτησαν την ψυχραιμία τους και προσπαθούσαν να συζητήσουν μαζί τους, αλλά μόνο κραυγές και απειλές εισέπρατταν. “Φύγετε από δω”, “θα φωνάξουμε την αστυνομία” (!) και άλλα τέτοια. Ένας ηλικιωμένος μάλιστα κινήθηκε απειλητικά εναντίον ενός νεολαίου και ήταν έτοιμος να τον χτυπήσει, αλλά τον συγκράτησαν κάποιοι πιο ψύχραιμοι, ενώ ένας άλλος γονέας δεν έκρυψε ότι τελικά ο φόβος του ήταν το πώς θα εισέπρατταν τα παιδιά το μήνυμα του πανό.

Εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά του ΟΑΣΘ

Συγκεκριμένα ο κ. Τσόγκας παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα από το τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος που έγινε η 12ημερη επίσχεση εργασίας που παρέλυσε την πόλη, αλλά και η αιτία που ο Οργανισμός παρουσιάζει συσσωρευμένα ελλείμματα, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο της παραγγελίας θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Οργανισμός Αδιαφανών Συνθηκών Θεσσαλονίκης

Ο γηρασμένος στόλος του “αμαρτωλού” ιδιωτικού ΟΑΣΘ ξαναβγήκε στους δρόμους της πόλης από την περασμένη Πέμπτη και το επιβατικό κοινό του, που συναποτελούν κυρίως εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (συνήθως πολύ πιο κακοπληρωμένοι από τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου οργανισμού), συνταξιούχοι, άνεργοι, μαθητές και φοιτητές, δεν έχει την επιλογή να του γυρίσει την πλάτη.

Ανεπιθύμητα τα προσφυγόπουλα σε όλα τα σχολεία της Αλεξάνδρειας

Ανεπιθύμητα είναι τα προσφυγόπουλα σε όλα τα σχολεία της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, αφού όλοι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αποφάσισαν ότι επ' ουδενί επιτρέπουν στα μόλις 60 παιδάκια των προσφύγων...


Ραδιόφωνο