Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.
14/06/17

Η δημιουργία ενάντια στην παλινδρόμηση

Η τέχνη αποτέλεσε από τα τέλη του 19ου αιώνα και ένθεν με τις πρωτοπορίες που γεννήθηκαν στους κόλπους της το ανάχωμα σε τέτοιου είδους φασιστικές, ναζιστικές αλλά και νεοφιλελεύθερες και κοντόθωρες «παλινδρομήσεις» που θεωρούν τη γη ιδιοκτησία τους.

31/05/17
10/05/17
03/05/17

Με τα φτερά του έρωτα

Να απελευθερώσει πνεύμα και σώμα από τα δεσμά «του χυδαίου ορθολογισμού» και της «τετράγωνης λογικής» των ψυχρών και ασαφήνιστων αριθμών του νεοφιλελεύθερου, χρηματιστηριακού συστήματος που καταδυναστεύουν σήμερα το είναι μας.

26/04/17

Ο λυρισμός του πραγματικού

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Θάνος Λιανός, που εκθέτει τις ημέρες αυτές στον Χώρο Τέχνης «Ηώς», στην πλατεία Βικτωρίας, ανατρέχει στα ρεαλιστικά ιδιώματα του μοντέρνου για να πλάσει και να χαράξει το ασπρόμαυρο έργο του.

19/04/17

Το ζήτημα της "γυναικείας αισθητικής"

Υπήρξαν και υπάρχουν, ωστόσο, όλες αυτές οι γυναίκες καλλιτέχνιδες που διέρρηξαν και διαρρηγνύουν αυτά τα ιδεολογικά στεγανά εν τη γενέσει τους: η Αρτεμιζία Τζεντιλέσκι. που αποτύπωσε στο προσωπικό ιδίωμά της μέσα από τις φωτοσκιάσεις του δασκάλου της, εκφραστή του μπαρόκ,

12/04/17

Προσωπικοί φάροι

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Δημήτρης Λάμπρου επιχειρεί με την έκθεση των δημόσιων προσώπων που τον σφράγισαν, ανάμεσα στα βιβλία του βιβλιοπωλείου «Free Thinking Zone», στο Κολωνάκι, να κατακτήσει κατ' αρχήν έναν δημόσια προσπελάσιμο χώρο που δεν εντάσσεται στα εσκαμμένα των αιθουσών τέχνης.

05/04/17
29/03/17

Η συνείδηση της ταυτότητας

Ο εικαστικός Γιάννης Καβαλάρης επιχειρεί, με την τελευταία του ατομική έκθεση στα Άνω Πετράλωνα, να επιστρέψει στις βαθύτερες αλήθειες μας που καθορίζονται εν τέλει από τον αντικατοπτρισμό μας στο βλέμμα του Άλλου.

22/03/17
08/03/17

Όταν η τέχνη συναντά τον λόγο

Η αρχιτέκτονας και εικαστικός καλλιτέχνης Κυριακή Μαυρογεώργη συνθέτει ένα σκηνικό με κεντρικό του στοιχείο το ξύλινο κιβούρι μέσα στο οποίο μεταφέρεται η νεκρή. Που υφίσταται στη διάρκεια της παράστασης αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις, γίνεται κάρο ή γέφυρα που βοηθούν τα παιδιά και τον άνδρα να φτάσουν στον προορισμό τους

01/03/17
15/02/17
01/02/17
25/01/17
11/01/17

Ο κερματισμένος κόσμος του Χριστόφορου Κατσαδιώτη

Η μάσκα είναι ανέκαθεν το κύριο πρότυπο του έργου του χαράκτη Χριστόφορου Κατσαδιώτη. Τη χρησιμοποιεί και στην πρόσφατη δουλειά του, που εκθέτει μαζί με τα έργα της εικαστικού Τζένης Κωδωνίδου, στην γκαλερί Ζουμπουλάκη.

04/01/17
28/12/16
21/12/16

Η μαγεία της χαρακτικής τέχνης

Η χαρακτική είναι μια τέχνη μαγική όπως μας αποκαλύπτει η έκθεση του Β' Εργαστηρίου Χαρακτικής Τέχνης στο «Μελίνα», το οποίο διηύθυνε επί 16 χρόνια η καθηγήτρια Χαρακτικής Βίκυ Τσαλαματά μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Άκη Πειρουνίδη, που δίδαξε τη μεταξοτυπία. Τα έργα που δείχνουν οι απόφοιτοι και φοιτητές του δίνουν στον θεατή τους την αίσθηση ότι έχουν κυοφορηθεί σε μια μήτρα που κλείνει μέσα της όλες τις μορφές αλλά και όλα τα μέσα της εικαστικής έκφρασης.

14/12/16

Για τη γλυπτική σήμερα

Η απάντηση σε όλη αυτήν την ιδεοληπτική εργαλειοποίηση της γλυπτικής τέχνης θα μπορούσε να είναι ένα «Εξαιρετικό Παρθένο Πικρό χαμόγελο - ψυχρής έκθλιψης», όπως αποκαλεί σαρκαστικά και διφορούμενα την τελευταία του έκθεση στην αίθουσα τέχνης έκφραση ο εικαστικός Κυριάκος Ρόκος.


Ραδιόφωνο