Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η πρώτη προγραμματική μάχη

Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν μάλλον συμβολικού χαρακτήρα. Αφορούσαν, κυρίως, το δόγμα «Τάξις και Ασφάλεια» και το δίδυμό του «Ζήτω η Ελλάδα - Ζήτω η Θρησκεία».

Η Ν.Δ. εξοφλεί τα ακροδεξιά της γραμμάτια

Η τοποθέτηση του Κ. Τσουβάλα και του Γ. Μαυρωτά σε θέσεις γενικών γραμματέων της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ένα πολιτικό συμπέρασμα οδηγούν: ότι οι δύο εκστρατείες μίσους που διεξήγαγε η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση, δεν είχαν κανένα κίνητρο πέρα από την απροκάλυπτη πολιτική υποκρισία.

Ποιος ήταν συνεργάτης του Φλώρου είπαμε;

Τόσες μέρες η Ν.Δ. είχε αποφύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιλογή που εντάσσεται, προφανώς, στη στρατηγική του ήπιου πολιτικού κλίματος την οποία ακολουθεί η Ν.Δ. μετά τον ανελέητο πόλεμο τοξικής λάσπης με τον οποίο έφτασε μέχρι τις ευρωεκλογές.

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Πήγαιναν γυρεύοντας

Εντάξει. Ζήτησε μια μισοσυγγνώμη ο Μπάμπης Παπαδημητρίου από τους ξένους ανταποκριτές, τους οποίους αποκάλεσε «πλέμπα δημοσιογράφων που έγλειφαν τα παπούτσια των συριζαίων».

Business as usual

Τρεις μέρες χρειάστηκαν για να αποκαλυφθεί ότι ο νέος υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δ. Οικονόμου ήταν πριν από την υποργοποίησή του, σύμβουλος της Lamda Development στις διαπραγματεύσεις με το Ελληνικό.

Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος

Συνηθίζεται να λέμε ότι κάθε νεοεκλεγμένη κυβέρνηση έχει μια περίοδο χάριτος μέχρι να διαμορφώσει το στίγμα της. Δεν ισχύει γι' αυτή την κυβέρνηση. Γιατί το στίγμα της το έχει καταστήσει καθαρό από τον τρόπο με τον οποίο έκανε αντιπολίτευση.

Δημόσια ενημέρωση: έρχεται τσουνάμι αντικειμενικότητας

Είναι απολύτως σαφές ότι μια κυβέρνηση δεν κρίνεται ούτε από τις δηλώσεις στις κάμερες, ούτε από τα βιογραφικά των υπουργών της, ούτε από τις ενδυματολογικές τους επιλογές στην τελετή της ορκωμοσίας. Κρίνεται από τις πράξεις της.

Έρχονται τα ντιλ

Η δομή της νέας κυβέρνησης δείχνει πολλά για τις προθέσεις του Κ. Μητσοτάκη. Κάτω από κάθε υπουργό υπάρχει ένα δίκτυο υφυπουργών, οι οποίοι κατέχουν επί της ουσίας όλες τις αρμοδιότητες

Με δύναμη για την επόμενη μέρα

Μέσα στην ένταση της προεκλογικής περιόδου, στα δημοσιογραφικά και τα πολιτικά γραφεία πέρασε σχεδόν απαρατήρητο ότι οι πολίτες -και αυτοί που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτοί που επέλεξαν τη Ν.Δ.

Για τη δίκαιη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία!

Σήμερα κρίνεται το μέλλον. Κρίνεται το αν η χώρα θα μπει στις ράγες μιας δίκαιης ανάπτυξης και μιας καλύτερης εποχής για όλους μας. Ή αν θα περάσει υπό τον έλεγχο των μεγάλων ισχυρών συμφερόντων, με ό,τι σημαίνει αυτό για την εργασία, την πραγματική οικονομία και το κοινωνικό κράτος.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή!

Όσο και αν προσπάθησαν η Ν.Δ. και ο ίδιος ο Μητσοτάκης να πάμε σε εθνικές εκλογές χωρίς πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση, μόνο με προπαγάνδα και fake news, απέτυχαν. Ακόμα και το αόρατο πλέγμα προστασίας των ΜΜΕ στην αξιωματική αντιπολίτευση αποδείχτηκε διάτρητο και ανυπόληπτο.

Να ηττηθούν η τοξικότητα και ο φαρισαϊσμός - Να νικήσει η δημοκρατία

Ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία βρήκε νέο αφήγημα για να αποφύγει την ουσιαστική προγραμματική συζήτηση: ο ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύει την αποφυλάκιση της 17 Νοέμβρη. Πρόκειται, φυσικά, για καραμπινάτη περίπτωση fake news (μην ανησυχείτε, τα Ελληνικά Hoaxes δεν πρόκειται να αναμειχθούν...).

Με υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα!

Στις εκλογές της επόμενης Κυριακής κρίνεται λοιπόν το αν η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά, στον δρόμο που άνοιξε η αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση, ή θα γυρίσει πίσω, σε μια πολιτική που πλουτίζει τους λίγους, διατηρώντας σε συνθήκες μόνιμης λιτότητας τους πολλούς. Σ’ αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας!

Οι μπίζνες της Ν.Δ. και η ψήφος της επόμενης Κυριακής

Η Νέα Δημοκρατία, που προσπάθησε να αποφύγει τα ντιμπέιτ και που υποβάθμισε το ασφαλιστικό ακόμα και στην παρουσίαση του προεκλογικού της προγράμματος, έχει υποχρεωθεί, τις τελευταίες ημέρες, να μπει σε δημόσια συζήτηση για το θέμα.


Ραδιόφωνο