Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.
19/01/17

Πλουραλισμός και δημοκρατία

Κι αυτό διότι εδώ και καιρό οι εφημερίδες της χώρας και οι εργαζόμενοί τους βιώνουν ένα βασανιστικό τέλος εποχής. Εξαιτίας της τεχνολογίας, εξαιτίας των λαθών των εκδοτών και των ίδιων των δημοσιογράφων, διαφορετικού τύπου του καθενός, και βεβαίως εξαιτίας της κρίσης, που έφερε αφενός οικονομική δυσπραγία στους αναγνώστες, αφετέρου τεράστια ανεργία και διαλυμένες εργασιακές σχέσεις στους ανθρώπους του Τύπου.

18/01/17

Πρόκληση για όλους

Το "μέτωπο του Νότου" έχει αρχίσει να λαμβάνει με φιλόδοξο τρόπο σάρκα και οστά έπειτα από την πρωτοβουλία Τσίπρα για την ευρωμεσογειακή διάσκεψη και οι ηγέτες του Νότου θα συναντηθούν εκ νέου στη Λισσαβώνα στις 28 του μηνός. Η Γαλλία του προέδρου Ολάντ έχει διαφοροποιηθεί αισθητά από τις εμμονές του Βερολίνου και ο "γαλλογερμανικός άξονας" δεν υφίσταται.

17/01/17

Το Νταβός και οι φόβοι

Οι σημαντικότεροι από τους 3.000 συμμετέχοντες στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, οι μάνατζερ των μεγάλων πολυεθνικών, από την Goldman Sachs μέχρι τη Monsanto, οι κορυφαίοι οικονομολόγοι, αλλά και οι ηγέτες που επιλέγουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο ελβετικό θέρετρο πρωτίστως ενδιαφέρονται για μπίζνες, για κάποιες επαφές εκτός πρωτοκόλλου, ενδεχομένως και για να κλέψουν λίγη από τη λάμψη των παρευρισκόμενων σταρ -φέτος την παράσταση αναμένεται να κλέψει η Σακίρα.

15/01/17
14/01/17

Διπλά εκτεθειμένοι Ν.Δ. - καναλάρχες

Καταρχάς, όπως αποδείχθηκε περίτρανα, ο νόμος για την αδειοδότηση δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός, όπως διατείνονταν καναλάρχες και αξιωματική αντιπολίτευση. Αντισυνταγματική κρίθηκε μόνο η ρύθμιση που προέβλεπε τη μεταβίβαση των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στον υπουργό.

13/01/17
12/01/17

Να μπει βαθιά το μαχαίρι

Το μόνο που αποδείχθηκε περίτρανα ήταν ότι το πάρτι που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια το πλήρωνε η κοινωνία και το πλήρωσε διπλά και τριπλά, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκλειναν την πρόσβαση στη δημόσια υγεία από τους πολίτες που είχαν πληγεί περισσότερο από την κρίση και τα Μνημόνια, αλλά και όταν μείωναν τις παροχές των ασφαλισμένων γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν πέσει έξω κι από την έκρηξη των δαπανών προς τις φαρμακευτικές.

11/01/17
10/01/17

Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό

Εκτός από το τεράστιο θέμα των κατοχικών δυνάμεων, το εδαφικό, το μείζον θέμα των εποίκων, το περιουσιακό, αλλά επίσης και το ζήτημα των εγγυητριών δυνάμεων είναι από τα κυρίαρχα ζητήματα όπου πρέπει να βρεθεί λύση. Έτσι, γίνεται πλέον κατανοητό ότι στο Κυπριακό έχει σημασία όχι μόνο το πότε θα δοθεί λύση, αλλά και το για ποια λύση μιλάμε.

08/01/17
06/01/17

Η Ν.Δ. της "ανατολής"

Όση φαιδρότητα μπορεί κανείς να καταλογίσει στους απελπισμένα εύπιστους πέντε χιλιάδες πολίτες που έπεσαν θύματα ενός τυχάρπαστου, άλλη τόση οφείλεται να χρεωθεί και σε όσους επέτρεψαν να επωαστεί το αυγό του συγκεκριμένου είδους στα ενδότερα της ελληνικής κοινωνίας.

05/01/17

Κάλλιο αργά...

Κάποια από αυτές τις πρακτικές της Novartis έχουν στοιχίσει δισεκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία των χωρών, όπου ακολουθήθηκαν - και δεν αποκλείεται καθόλου κάτι τέτοιο να έχει συμβεί και στη χώρα μας. Το πιο... φρέσκο σκάνδαλο είναι αυτό που ερευνούν εδώ και χρόνια οι αμερικανικές αρχές για “λάδωμα” γιατρών μέσω πολυτελών “συνεδρίων” και ακριβών ταξιδιών, ώστε να προτιμούν τα σκευάσματα της συγκεκριμένης εταιρείας ακόμη κι αν υπάρχουν εξίσου καλά ή και καλύτερα που είναι φθηνότερα.

04/01/17

Τα μπούμερανγκ του Ερντογάν

Σήμερα, η Τουρκία κοντεύει να... συνηθίσει τον τρόμο. Σχεδόν κάθε εβδομάδα υφίσταται ένα χτύπημα είτε από τους τζιχαντιστές είτε από το ΡΚΚ. Και η αντίδραση του Ερντογάν είναι να ορκίζεται ότι θα πολεμήσει “αλύπητα” τους τρομοκράτες μέχρι την τελική νίκη. Και να απεκδύεται των ευθυνών του επικαλούμενος “σκοτεινές δυνάμεις” που θέλουν να καταστρέψουν το μεγαλείο της Τουρκίας...

03/01/17

Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα

Μια έρευνα της βρετανικής εφημερίδας, βασισμένη σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αφορούσαν την περίοδο 2010-2014, έγιναν αφορμή να ανακαλύψουν ορισμένοι ετεροχρονισμένα όσα οι πολίτες βίωσαν κατά την εποχή που ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερθεμάτιζε έναντι των δανειστών για τις περικοπές, τις απολύσεις, τα “δώρα” στους ιδιώτες και τη στοχευμένη αποδιοργάνωση του ΕΣΥ.

31/12/16
30/12/16

Τοξικό μελάνι εναντίον της Κ. Κούνεβα

Δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, που όχι μόνο δεν πέρασε ποτέ από μυαλό τους να καταγγείλουν οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά, αντίθετα, προωθούσαν όλες τις αντικοινωνικές πολιτικές ως πιστοί σύμμαχοι της διαπλοκής, τόλμησαν να βάλουν στο στόμα τους την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ένα πρόσωπο σύμβολο αντίστασης στην εργοδοτική ζούγκλα, που πλήρωσε με το παραπάνω τη συνδικαλιστική της δράση, την ώρα που κάποιοι φυγάδευαν τα χρήματα, που ένας θεός ξέρει πώς κέρδισαν, στο εξωτερικό.

29/12/16
28/12/16

Εγχώριοι καλοθελητές

Το μείζον ζήτημα που προκύπτει όμως είναι ουσιαστικό και βαθιά πολιτικό για τη Ν.Δ. Πρώτον, γιατί δεν ψήφισε την οικονομική ενίσχυση δύο πολύ καίρια πληττόμενων κοινωνικών ομάδων, όπως ακριβώς ήθελαν οι γνωστοί ακραίοι κύκλοι της Ευρώπης.

25/12/16
23/12/16

Ανάσα ρευστότητας

Από τον “κουμπαρά” των 260 εκατομμυρίων ευρώ, που με τη μόχλευση μπορεί να φτάσει το 1 δισ., όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, εκατοντάδες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν χρηματοδότηση καίρια για την υλοποίηση των προγραμμάτων τους.


Ραδιόφωνο